Opakujúci sa herpes na pere – čo naozaj pomáha?
Prosím vás poradíte my ? Neustále sa mi vracia herpes / opar na pere …. Už mi to fakt lezie na neeeeeervy ! Mesiac nemam a zas príde … čo prosím robiť - čo pomáha vám ?
Dávam si mega pozor a napriek tomu sa ukáže
Herpes sa objavi vzdy, ked je oslabena imunita. Virus mas v sebe, len striehne na svoju prilezitost. Ked ho mavas pricasto asi to treba riesit s lekarom, mozno aj u imunologa
Mozes zvysit prijem vitaminiv, hlave C a Bkomplex, okrem toho zinok a D3, ale treba aj posilnit imunitu
Herpesin a imunologicke vys
Isoprinosine
Dlhodobé užívanie vitamínu B. Ja som skúšala snáď všetko, mne pomohlo toto
@elisabetta14 keď som užívala bkomplex tiež kvôli častým herpesom, priberala som, jedla som rovnako...
@marcellka32 ja nemám pocit žeby som pribrala. Skúste sa opýtať v lekárni, isto Vám povedia
Mne pomohlo toto na vatovu tycinku,co sa pouziva na usi najskor natriet jedlym olejom a potom polkvapôcky tea tril oiil nato...,to je australsky olejcek ..Trapilo ma to mesiac, a toto mi stacilo raz,,natriet,a ppekne sa to vysusilo a vysusena chrastka vypadla,,Bolo to pred 13 rokmi,odvtedy somto nemala,..ale s nim opatrne len cisto na ten herpes,okolie herpesu nie.Ale nech ta nemyli, Ponaneseni tohoolejceka sa to este akoby viac zapali,ale to je len reakcia na treti den sa to zacne susit..Staci to len raz natriet,,ani na druhy, ani treti den nenatieraj..
Mne akútne pomáha najlepšie zubná pasta. A hlavne nestarať sa do toho, neobhrýzať, nechytať, nešúchať. Dlhodobo - posilňovať imunitu. Akonáhle sa mi imunita oslabí vyhodí sa mi herpes.
Takže ako je písané vyššie- komplexne treba riešiť s imunológom.
Ahoj každá ti asi iné poradíme, ale ja herpesová lady ti poradím toto L-lyzin s echinaceou a B6 od značky Kompava, odkedy užívam toto tak mám pokoj, a to som skúšala mastičky vitamíny C, Bkomplex, tea tree kadečo. Toto su klasické tobolky čo zapiješ vodou, dokonca keď len začínam cítiť take to klasické brnenie a začervenanie a dám si hneď 2tobolky tak mi ten herpes ani nevyjde von 🙂 a keď už ani toto nezaberie tak klasika lekár najlepšie imunológ.
Ja mávam herpes presne podľa únavy stresu alebo keď sa omylom napijem z pohára napr. Aj mojej mami. Doma mám farebné poháre. Najlepšie sú asi homeopatiká si dať hneď keď svrbí. Skúšala som pastu, ten olejceknnaplaste krémy., chodím aj k imuno. Nepoznám nikoho kto má toľko herpesov ako ja aj teraz mám. B komplex z toho priberiem vždy. Ale ešte zaberá jedna taká nechutnejsia vec aby ani nevyšiel. A to.je dať si Maz z ucha keď si vyčistite. Raz mi to poradil jeden lekár keď som k nemu prišlo a mala som 3 naraz. Len nie vždy to vyjde keďže si uši čistíme🤣🤣.
@marcellka32 beriem Bčko pravidelne kvôli krvi. Nevšimla som si ,že by som pribrala. Hoci vit.skupiny B môžu podporiť chuť do jedla. Ale pribratie nie je kvôli liekom,ale kvôli jedlu.
Ja som teda človek, čo máva aj 2 herpesy naraz (imunita aj stres sú u mňa spúšťače). Vitamíny sú mi asi na nič aj keď si ich dávam aspoň pre svoj dobrý pocit. Oparstop mi pomáha najviac (a nie je taký drahý ako Zovirax), ale musíš si to natrieť hneď ako cítiš niečo podozrivé na perách - malinké sčervenanie, svrbenie, teplejšie miesto, brnenie a hneď natrieť... dosť dobre to zaúčinkuje. Ak to ale nestihnem a už sa mi vytvorí tak si to natieram aspoň preto, aby to nebolelo. (Inak som skúšala aj aloe vera, teatree olejček, teatree s CBD, pastu, alpu, propolis, kosmínovú masť, dokonca aj ocot - ten to vysuší a štípe to ale nevylieči.
Aj ja sa pripojím ... ja som ako dieťa mávala opakované herpesy ... dlho som brala Isoprinosine tablety a niekoľko rokov cca 15 som nemala herpes ... a teraz asi už rok sa mi to opäť vrátilo 🤦♀️ ... pravidelne raz za mesiac mám opar ... ide ma poraziť ... dávam si L- lyzin, B,C,D ... plus mávam svrbenie okolo úst aj tváre ... som z toho na prášky 🤦♀️

Zvýš dávky Vít B