icon

Opakujúci sa pásový opar

sofia0706
4. júl 2025

Zdravím, stretol sa niekto z vás s opakovaným pásovým oparom? Mam 43 rokov, pravidelne cvičím, snažím sa zdravo stravovať..prvý krát som dostala pásový opar v 31 rokoch, odvtedy sa mi vrátil asi 9x a teraz v priebehu 3 mesiacov ho mam uz 3x. Užívala som aj herpesin ale asi nepomohlo ked sa znovu vrátil. Pravidelne užívam vitamíny C,d, mg, vit b. Je tu niekto komu niečo zabralo na dlhsi čas? U imunologičky som mala všetko v poriadku, povedala ze asi to mám zo stresu, čo si ja osobne nemyslím aj keď človek nikdy nevie. Ale povedala ze skusime isoprinosine. Poraďte prosím.

vanilkovazmrzka
4. júl 2025

Ta vakcina proti ovcim kiahnam by ti na to nepomohla?

deti95060810
4. júl 2025

mne obvodný povedal že pásový opar môže byť 2 krát. prvý krát som ho dostala keď som asi bola infikovaná niekym kto mal ovčie kiahne... viem presne kde to bolo aj kto ich mal.

tenerifka
4. júl 2025

@sofia0706 si si ista, ze to je herpes zoster a nie iny? Lebo 9-krat nemozne….

domka222
4. júl 2025
@deti95060810

mne obvodný povedal že pásový opar môže byť 2 krát. prvý krát som ho dostala keď som asi bola infikovaná niekym kto mal ovčie kiahne... viem presne kde to bolo aj kto ich mal.

@deti95060810 moze byť aj viac krát ako 2

unicornlady
4. júl 2025

Probiotiká užívaš?

sofia0706
autor
4. júl 2025
@vanilkovazmrzka

Ta vakcina proti ovcim kiahnam by ti na to nepomohla?

@vanilkovazmrzka vraj až od 50-tky sa dá zaočkovať, to mi dr hovorila

sofia0706
autor
4. júl 2025
@deti95060810

@deti95060810 tak to určite nie....ale ja som si to tiež myslela

sofia0706
autor
4. júl 2025
@unicornlady

Probiotiká užívaš?

@unicornlady dlhodobo som užívala a obmieňala

sofia0706
autor
4. júl 2025
@deti95060810

@deti95060810 teda ja som nikdy nezistila od koho som to dostala, ale neprichádza do styku s veľa ľuďmi, pracujem z domu

luccija
4. júl 2025

@sofia0706 si oslabená, ale 3x za 3 m je dosť veľa
Liečba od Imuno by ťa mohla posilniť.Necvicis veľa?aj to môže telo vysilovat

unicornlady
4. júl 2025

Inak, môjmu telu trvalo asi 4 mesiace, než sa mi úplne zahojila pokožka na boku tak, aby tam nebolo ani ružové, žiadne stopy, že by som mala predtým pásový opar.

Ale tebe sa to stihlo počas 3 mesiacov 3x vrátiť? To sa ti tak rýchlo zahojili vyrážky?
A nemohol to byť stále ten istý opar?
Dala ti doktorka antivirotiká? (mne napr. dala obvodná, hoci som to musela uhradiť v plnej sume, cez 40eur)

taktotedanie
4. júl 2025

@sofia0706 ja by som skusila ten isoprinosine
Ze niekto pravidelne cvici a “snazi” sa jest zdravo neznamena ze je zdravy, ty evidentne niesi a niekde je problem

sofia0706
autor
4. júl 2025
@luccija

@sofia0706 si oslabená, ale 3x za 3 m je dosť veľa
Liečba od Imuno by ťa mohla posilniť.Necvicis veľa?aj to môže telo vysilovat

@luccija áno, je pravda ze s cvičením som to preháňala, ale snažila som sa co najviac regenerovať

sofia0706
autor
4. júl 2025
@unicornlady

Inak, môjmu telu trvalo asi 4 mesiace, než sa mi úplne zahojila pokožka na boku tak, aby tam nebolo ani ružové, žiadne stopy, že by som mala predtým pásový opar.

Ale tebe sa to stihlo počas 3 mesiacov 3x vrátiť? To sa ti tak rýchlo zahojili vyrážky?
A nemohol to byť stále ten istý opar?
Dala ti doktorka antivirotiká? (mne napr. dala obvodná, hoci som to musela uhradiť v plnej sume, cez 40eur)

@unicornlady áno tie staré pľuzgiere sa mi zahojili a potom sa mi to vyhodilo o kúsok ďalej. Mne dala lekárka herpesin a potom zovudec . Ako sa volajú tie co tebe dala keď si tak veľa doplacala?

sofia0706
autor
4. júl 2025
@taktotedanie

@sofia0706 ja by som skusila ten isoprinosine
Ze niekto pravidelne cvici a “snazi” sa jest zdravo neznamena ze je zdravy, ty evidentne niesi a niekde je problem

@taktotedanie áno asi máš pravdu, ja som ten pásový opar mala pred 6 rokmi a teraz takto 3x po sebe, Ale zas na druhej strane ja nebývam chorá takmer vôbec. Atb som užívala v roku 2001 a vtedy som mala aj teplotu a to bola moja tretia teplota v živote. No každopadne stále Hľadám dôvod, ze prečo sa mi to teraz deje.

michaela329
4. júl 2025

Ja by som zvážila tú vakcínu. Inak, mne Isoprinosine veľmi pomohol s klasickými herpesmi na pere, po užívaní som ho 5 rokov nemala a potom len raz a to som bola chorá ako pes a urobil sa mi v nose zo smrkania.

fidorka7
4. júl 2025

mam podobný problám, mala som ho 6 krát, ale mne sa vracia tak raz za 1-2 roky. Zvažujem očkovanie.

sofia0706
autor
5. júl 2025
@michaela329

Ja by som zvážila tú vakcínu. Inak, mne Isoprinosine veľmi pomohol s klasickými herpesmi na pere, po užívaní som ho 5 rokov nemala a potom len raz a to som bola chorá ako pes a urobil sa mi v nose zo smrkania.

@michaela329 veď ja sa chcem dat zaočkovať ale doktorka mi povedala že to sa skôr ako v 50 nemôže