icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

sacul
26. jan 2019

@svetluska211 a tie rehabilitácie Vám predpísala obvodná lekárka?po akom čase ste rehabilitovali po operácii?

svetluska211
26. jan 2019

@sacul rehabky mi predpisal doktor co ma operoval chirurg-ortoped.. po 3 tyzdnoch som mala predpisane 10krat magnet a vyrivku. A po 7 tyzdnoch mi predpisali cvicenie.. len mi nestaci 10 krat, lebo so mnou prd cvicili, ja som si doma rozhybala prst a teraz buduci tyzden mam sukromne fyzioterapeutku, lebo v tom klbe to musim rozhybat.

vlevicka
27. jan 2019

@ewita88 ešte jednu otázku.Keď stupate na tú nohu nepichá vás v tom palci lebo mna áno.

ewita88
28. jan 2019

@vlevicka ale áno pichá to. Dneska som bola na kontrole, noha vraj ôk, len mi to treba rozhýbať a rehabky. Mam 2 sroby inak, ktoré mi nejdu vyberať

19daska76
29. jan 2019

Chcem sa len opýtať. Som týžden po operacii a nedá sa mi stupať na pätu...vám sa dalo? Lebo pani čo bola na operacii so mnou tak v pohode hopkala...

sacul
29. jan 2019

@19daska76 mne to v tej pooperačnej topánke išlo..ale len veľmi zľahka..teraz po 3 týždňoch ju už aj vyzujem a naslapujem skôr na bok a pätu,ale ešte to nieje ono...

sacul
29. jan 2019

Moja noha skoro 4 tyz.po operácii..

19daska76
29. jan 2019

@sacul ja nemám tú topánku. Vobec nohu neohnem tak aby som na pätu stupila. Ani som to dako nečakala, len keď som tú pani videla tak ma to zaskočolo.

19daska76
29. jan 2019

@sacul pekne to podla mna je. Aj drôt ste tam mali a ak ano už vám ho vyberali?

sacul
29. jan 2019

@19daska76 Jaj..tak radšej nestupajte a počkajte do kontroly čo povie lekár...ja tam mám 2 titánové šroby,robili mi to metódou SCARF v Skalici,šrobiky tam zostávajú..

19daska76
29. jan 2019

@sacul doktor povedal že na pätu možem...ale neda sa. Ale mne aj klenbu a maliček naprával. Asi sa mi to bude ťažšie rozbehávať...

svetluska211
29. jan 2019

@19daska76 neda sa vam stupat na nohu preco? Ja som mala ten isty problem, ale bala som sa pohnut s clenkom, takze tam bol problem. Skusajte, sadnite si na gauc a chytte si nohu a pekne hybtr v clenku.. potom to pojde.

ewita88
29. jan 2019

@19daska76 ja som po týždni mohla pomaly stúpať na pätu, ale bolelo to. A mala som tiež tu pooperačnu topánku. Ale môže byť, že tam máte toho viacej, tak to tak ľahko nepôjde. Mne to tiež robili v skalici metódou scarf.

sacul
30. jan 2019

@ewita88 a ako?kolko ste operácii?vsetko v poriadku..ja necelé 4tyzdne a mám pocit ,že už má mrle zeru😂O 2tyzdne kontrolu,tak snad sa to dovtedy zlepší tak že už budem môcť na celu nohu doslapovat..ešte to nejde,lebo to mám opuchnutú...

silvika077
30. jan 2019

dievčatá, aké lieky ste užívali hned po operácii ??? čo vám doktor predpísal ?

sacul
30. jan 2019

@silvika077 ja som užívala až do prvej kontroly aescin-od opuchu,celaskon,antibiotiká,a inj.do brucha som si pichala.....

sacul
30. jan 2019

@sacul veď na prepúšťacej správe mate určite napísané aké lieky mate užívať..to už predpise obvodný lekár...

silvika077
30. jan 2019

@sacul v správe mám injekcie do brucha a Flugalin, dnes mi bol manžel u obvodného dať predpísať. Ved to , že som prekvapená... ani žiadne antibiotiká, ani aescin - ten som mala s prvou nohou.Na kontrolu mám isť mojmu ortopédovi on ma aj operoval až o mesiac , vraj stačí (mám sadru ) a motať sa v tomto počasí ...to dá zabrať , včera som sa ledva dotrepala domov z nemocnice 😂😂 snád to bude v poriadku 😉

19daska76
30. jan 2019

@silvika077 v nemocnici mi dali metamistad to je náhrada novalginu. A na vecer mi kazali dať ibuprofen. A samozrejme inekcie do brucha.

silvika077
30. jan 2019

@19daska76 takže nemala si žiadne antibiotiká ? ani ja nemam, asi netreba.

19daska76
30. jan 2019

@silvika077 a po akom čase ste boli z druhou nohou?

sacul
30. jan 2019

@19daska76 ja som bola s prvou nohou 10.1 a dr mi dal termín na druhu v máji..ale pojdem asi až v septembri,lebo zase cez leto by som nemohla nikam ísť..

ewita88
30. jan 2019

@sacul ja som vyše 6 týždňov po operácii, povedal mi doktor, že všetko ôk, už len palec rozcvicovt a rehabky. Dnes som už dokonca aj šoférovala, ale bolelo to. Poznám to, aj mňa riadne mrle zrali

ewita88
30. jan 2019

@silvika077 ja som užívala antibiotika, potom aescin na opuch, probiotika a aj vit c som mala, ale nedávala som si. A ešte som si injekcie do brucha pichala a novalgin od bolesti. Som bola ako na drogách 😂

ewita88
30. jan 2019

Inak ale ja mam ten prst riadne stuhnuty a vôbec ho ani silou druhej ruky neviem ohnut. Dúfam, že rehabky pomôžu

silvika077
30. jan 2019

@19daska76 S pravou som bola 7.septembra 2018 a s lavou 28.1.2019 . Takto je to super, na leto by som to nechcela, aj dr. vravel, že sa to v lete zle hojí. A ak by som si mala predstaviť že nikam nemôžem isť, to by bola hrôza. Pravá je už krásna aj palec celkom sa hýbe, na špičku sa postavím, ale určite to nie je 100% ako bolo.Teraz pri tejto lavej ho určite rozcvičím na 110% 😂😂

silvika077
30. jan 2019

@ewita88 aj mne veľmi pomohli rehabky, magnet, biolampa a elektroliečba. To som pozorovala každým dňom sa to zlepšovalo. Ale som vybrala len jednu dávku rehabil. čiže 10x , dalšie dve si nechám už s oboma nohami.Aj doma som cvičila tie cviky čo som sa naučila tam. Viacej zdravotka neprepláca, ale ak by trebalo určite si priplatím.No na jar sa bude dať aj cvičiť a športovať vonku, to bude zase lepšie.

19daska76
31. jan 2019

@silvika077 tak to je super že sa vám to tak po sebe podarilo. Ja by som to tiež tak chcela. Ale neviem ako sa mi to podari.

19daska76
31. jan 2019

@svetluska211 ďakujem za radu. Už je to lepšie. 😊

ewita88
31. jan 2019

Ahojte, chcem sa opýtať, mne sa už jazva zahojila, ale pod ňou sa mi začal tvoriť hnis? Praskla som si ho a trocha aj vytieklo. Stalo sa vám to? Používali ste nieco na to?