Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@sacul rehabky mi predpisal doktor co ma operoval chirurg-ortoped.. po 3 tyzdnoch som mala predpisane 10krat magnet a vyrivku. A po 7 tyzdnoch mi predpisali cvicenie.. len mi nestaci 10 krat, lebo so mnou prd cvicili, ja som si doma rozhybala prst a teraz buduci tyzden mam sukromne fyzioterapeutku, lebo v tom klbe to musim rozhybat.
Chcem sa len opýtať. Som týžden po operacii a nedá sa mi stupať na pätu...vám sa dalo? Lebo pani čo bola na operacii so mnou tak v pohode hopkala...
@19daska76 neda sa vam stupat na nohu preco? Ja som mala ten isty problem, ale bala som sa pohnut s clenkom, takze tam bol problem. Skusajte, sadnite si na gauc a chytte si nohu a pekne hybtr v clenku.. potom to pojde.
dievčatá, aké lieky ste užívali hned po operácii ??? čo vám doktor predpísal ?
@silvika077 ja som užívala až do prvej kontroly aescin-od opuchu,celaskon,antibiotiká,a inj.do brucha som si pichala.....
@sacul v správe mám injekcie do brucha a Flugalin, dnes mi bol manžel u obvodného dať predpísať. Ved to , že som prekvapená... ani žiadne antibiotiká, ani aescin - ten som mala s prvou nohou.Na kontrolu mám isť mojmu ortopédovi on ma aj operoval až o mesiac , vraj stačí (mám sadru ) a motať sa v tomto počasí ...to dá zabrať , včera som sa ledva dotrepala domov z nemocnice 😂😂 snád to bude v poriadku 😉
@silvika077 v nemocnici mi dali metamistad to je náhrada novalginu. A na vecer mi kazali dať ibuprofen. A samozrejme inekcie do brucha.
@19daska76 takže nemala si žiadne antibiotiká ? ani ja nemam, asi netreba.
@silvika077 a po akom čase ste boli z druhou nohou?
@silvika077 ja som užívala antibiotika, potom aescin na opuch, probiotika a aj vit c som mala, ale nedávala som si. A ešte som si injekcie do brucha pichala a novalgin od bolesti. Som bola ako na drogách 😂
Inak ale ja mam ten prst riadne stuhnuty a vôbec ho ani silou druhej ruky neviem ohnut. Dúfam, že rehabky pomôžu
@19daska76 S pravou som bola 7.septembra 2018 a s lavou 28.1.2019 . Takto je to super, na leto by som to nechcela, aj dr. vravel, že sa to v lete zle hojí. A ak by som si mala predstaviť že nikam nemôžem isť, to by bola hrôza. Pravá je už krásna aj palec celkom sa hýbe, na špičku sa postavím, ale určite to nie je 100% ako bolo.Teraz pri tejto lavej ho určite rozcvičím na 110% 😂😂
@ewita88 aj mne veľmi pomohli rehabky, magnet, biolampa a elektroliečba. To som pozorovala každým dňom sa to zlepšovalo. Ale som vybrala len jednu dávku rehabil. čiže 10x , dalšie dve si nechám už s oboma nohami.Aj doma som cvičila tie cviky čo som sa naučila tam. Viacej zdravotka neprepláca, ale ak by trebalo určite si priplatím.No na jar sa bude dať aj cvičiť a športovať vonku, to bude zase lepšie.
@silvika077 tak to je super že sa vám to tak po sebe podarilo. Ja by som to tiež tak chcela. Ale neviem ako sa mi to podari.
@svetluska211 ďakujem za radu. Už je to lepšie. 😊
Ahojte, chcem sa opýtať, mne sa už jazva zahojila, ale pod ňou sa mi začal tvoriť hnis? Praskla som si ho a trocha aj vytieklo. Stalo sa vám to? Používali ste nieco na to?

@svetluska211 a tie rehabilitácie Vám predpísala obvodná lekárka?po akom čase ste rehabilitovali po operácii?