icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

svetluska211
1. feb 2019

@ewita88 mne osobne nie. Bud si spravte repikovy caj a ked to bude vlazne tak s tamponom si potrite a ked sa to bude zhorsovat zavolajte lekarovi, ci nahodou nebude treba antibiotika.

silvika077
1. feb 2019

@ewita88 😲 mne sa to nestalo, ale jednoznačne by som išla k lekárovi. Pre istotu ! čo ak je tam aj zápal kosti , a tie antibiotiká by určite prišli veľmi vhod . Dajte potom vedieť ako to dopadlo 😉

sacul
1. feb 2019

@ewita88 ja si každý vecer robim repikovy kúpeľ,kde mám tu nohu namočenú aj 15.min,úplne to stiahne tu ranu a je to určite lepšie..aj lekár vravel že ošetrovať repikom😉

19daska76
3. feb 2019

Chcela by som sa opýtať, koľko inekcii do brucha ste si pichali.

silvika077
3. feb 2019

@19daska76 ja s prvou nohou asi 21 , potom mi povedal, že už nemusím, vraj som mladá 😲 a neležím celý deň. S druhou si práve pichám.

silvika077
3. feb 2019

Dievčatá mali ste niektorá bezprostredne po operácii chrípku ? ja som od včera hotová, všetko ma bolí, kašel, nádcha , teplota 🤒....zajtra si musím zavolať k doktorovi po antibiotiká. Dúfam, že mi to nejako neuškodí na operovanú nohu 🙄

sacul
3. feb 2019

@19daska76 ja som si pichala 2.tyzdne a potom už len celaskon a aescin od opuchu..

19daska76
3. feb 2019

@silvika077 fajne. Ja tiež 21, takže som ešte mladá..😉

svetluska211
3. feb 2019

@silvika077 ja som tiez dostala chripku od priatela na na 5 den po operacii, ale zname sestricky mi ppvedalo, ze to musim vybojovat, lebo, ze ak si dam atb. Po operacii, ze uz imunita bola tym oslabena a plus este atb. Ze ma to polozi. Tak som zacala 1000 vitamin C denne, cesnak kazdy den a theraflu a preslo to. Za 3 dni sa mi ulavilo. A nadcha sice trvala dlhsie ale uz mi bolo lepsie.

ewita88
3. feb 2019

@silvika077 ostrujem repikom, som si hnis aj vytlačila, aj keď som asi nemala. Kúpila som si taky krém, Višňovského oleo balzam, vraj to veľmi pomáha. Uvidím, čo to spraví. Toho hnisu tam zas nie je až tak strašne veľa. Ale ja mam skôr pocit, že mi tam niečo ostalo po stehoch. No uvidím, dúfam, že nebudem musieť atb. Mne hneď napr po operácii nasadili atb, mala som 10 dní užívať, aby som nedostala zápal.

ewita88
4. feb 2019

@19daska76 ja som si pichala len 14 injekcii

19daska76
4. feb 2019

@ewita88 ja som dostala 21a mala som obavy či to nie je málo. Tak asi nie....

19daska76
4. feb 2019

@silvika077 asi to bude oslabená imunita tou operaciou. Mne sa na druhý deň urobil herpes na celé ústa. A teraz keď už mizne tak ma začal zub boleť...😔 to asi aby som tú nohu nevnímala...

silvika077
4. feb 2019

@svetluska211 tak ja som nakoniec k doktorovi nevolala, liečim sa a dúfam, že zajtra bude zase lepšie. Všetky vitamíny ako kyslá kapusta, citron, med , cesnak do seba tlačím + flavamed, teraflu a calcium. Dakujem za radu a povzbudenie 😉👍

19daska76
5. feb 2019

@silvika077 držím palce! A aj ten kľud na lôžku určite pomôže.

19daska76
8. feb 2019

Chcem sa opytať tých čo mali v nohe drôt, ako to vyberali a či to bolelo...

lenkab1984
9. feb 2019

Dievcata, prosim Vas, ie co ste po operacii dlhsie, ako dlho trvalo kym odoznel opuch? Ja som takmer 2mesiace po. 7tyzdnov som mala sadru, teraz 10den bez, uz chodim na rehabilitacie, ale nohu mam stale napuchnutu, da sa nejako urychlit nech to cim skor zmizne? Palec ma ani tak neboli ako to napuchnute miesto.

svetluska211
9. feb 2019

@lenkab1984 ja som 10 tyzdnov a stale napucha sice mierne ale este spuchne...ale vraj je to normalne. Cim viac ju budes potom zatazovat tym rychlejsie to bude vraj miznut.

lukasko607
9. feb 2019

Ahojte, ja tu čítam Vaše skúsenosti a čudujem sa ako rôzne sa to lieči. Ja som bola operovaná 29.1.2019 ako 1.stupeň, po operácii som to mala zafixované škrobovým obväzom. Po 10 doch mi ortoped vybral štichy a mám to len obvjiazané. Vraj si to možem už máčať v repíku a pomaly dostupovat na chodidlo. Zdá a mi to veľmi rýchly postup. žiadna sádra, žiadne pooperačné topánky.
Máte s tým nieto takéto skúsenosti?

lukasko607
9. feb 2019

@silvika077 ja som bola operovaná 29.1.2019, mám von štichy, moc ma to nebolí, ale mám to len v obzäze a pomaly mám dostupovať, žiadna fixácia

lada22
9. feb 2019

Ahojte,tiež som bola bez sádry,len obväz do vybratia stehov na 12-ty deň,v pohode som chodila v pooperačnej topánke. Operovali ma v Skalici,aj keď je vzdialena 150km od môjho bydliska,nebanujem...radšej merať tú vzdialenosť ako mať nohu 6 týždňov v sádre. Operovali ma 2.11. a po novom roku úplne v poriadku som naspúpila do práce,nosím síce obuv stále bez podpätkov,ale ozaj nemám problémy...som rada,že som sa takto rozhodla....

lada22
9. feb 2019

A zabudla som ešte...žiadna ďalšia operácia(vyberanie drôtov)

lenkab1984
10. feb 2019

@lada22 prosim Ta, v Skalici si aj platila? Ak ano kolko a zaujimalo by ma kolko x si tam musela ist. Mam na mysli aj s predoperacnym vysetrenim a kontrolami. Ja si do roka musim dat aj pravu nohu spravit a veru 7tyzdnova sadra ma uz nelaka.

lada22
10. feb 2019

@lenkab1984 neplatila som nič,je pravda,že sa tam nabeháš,prvá konzultácia,potom operacia, prvá kontrola po mesiaci a teraz druha bude po 4 mesiacoch. Predoperačné som si robila v mieste bydliska,tam mi spravili len anesteziologicke....

19daska76
10. feb 2019

@lada22 ono ide aj o to v akom štádiu ste ten halux mali. Sú ľahké defirmity a ťažšie. A preto sú aj rôzne druhy operácii. Doktor rozhodne ktory typ treba. A podla toho vyzera aj pooperacba liečba a aj dĺžka liečby. Mne doktor povedal že vzhladom na moje zamestnanie kde behám celý deň tak približne tri mesiace.

ewita88
10. feb 2019

@lenkab1984 ja som bola tiež Operovana v skalici, 3 hodiny autom od môjho bydliska. A bola som tam len raz pred operáciou, kde mi dali termín, potom v deň operácie a potom po tích týždňov na kontrole. Aj bude všetko ôk, vraj už nemusím chodiť. Podľa mňa to nezávisí od toho ako veľmi ten výboceny palec mate. Každá klinika robí svojou metódou. To túto metódou, čo robili mne robia len v skalici a asi v Košiciach v Šaci. Ja som tiež nemala sadru, pooperačnu topánku som mala, mam tam 2 sroby, ktoré mi vyberať nejdu. Po 6 týždňoch som už šla do roboty. Nohu mam ale stále spuchnutu po 8 týždňoch a neviem prsty ohnut, akurát chodím na rehabky, hádam pomôže. Neobujem žiadne topánky ešte 😢

ewita88
10. feb 2019

@svetluska211 po 6tich týždňoch na kontrole. Ta 6 mi tam zmizla

ewita88
10. feb 2019

Nezávisí to podľa mňa od toho, že ako veľmi ten halux mate, lebo ja som mala vraj ťažký halux, 50 stupňove výbocenie, doktor mi hneď povedal, že mi ten halux už ani na nulu nevyrovná, čo sa aj stalo, mam ho ešte po operácii trocha výboceny. No a sadru som nemala. V skalici robia tu metódu scarf

lenkab1984
10. feb 2019

@ewita88 ja nastastie topanku akotak obujem. Mne robili v Bojniciach tusim austin sa vola ta metoda, nemam ani srobiky, len ta sadra 7tyzdnov bola fakt des. Mam este skoro rok cas, druhu si dam tiez takto v zime, mozno dovtedy aj tu na okoli to niekde budu robit inou metodou. Dufam.

anega79
10. feb 2019

@19daska76 nie aj jasom sa toho bala,ale vytiahol to za par sekund bez bolesti