icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

silvika077
15. apr 2019

@19daska76 s druhou to je už lepšie, predsa človek vie do čoho ide ,ako to bude prebiehať a čo bude nasledovať.

19daska76
16. apr 2019

@silvika077 a veľkosť topánok máte stále takú istú?

silvika077
16. apr 2019

@19daska76 áno , velkosť sedí 👍

19daska76
17. apr 2019

@silvika077 mne veľkosť aj hej, ale tvar topánok nie. Dokonca z troch párov gumákov obujem len jedny....😂Keď si dam druhú urobiť tak musím dokúpiť....

sacul
19. apr 2019

Baby má niektorá skúsenosť so soláriom?nevadi ak mate v nohe titánový srob?chcela som sa ísť trocha vyhriat,no pani vravela že sa mám radšej spýtať lekára či je je to vhodné...

19daska76
24. apr 2019

Takto vyzerajú šróbky čo som mala v nohe...

nice133
27. máj 2019

@natyass2002 chcela by som sa spytat, mam podobny problem, som 3 tyzden po operacii haluxu a citam take elektrizovanie pod sadrou v narte, ako ste to vyriesili Vy? Dakujem za odoved

emidia
27. máj 2019

@sacul No toto by veru zaujímalo aj mňa 😐

nice133
27. máj 2019

mal este niekto taky problem?

nice133
28. máj 2019

@sacul mala si sadru najprv?ja som teraz 3 tyzden, Sandra ide dolu o tyzden, neviem ci uz potom mozem naslapovat

sacul
28. máj 2019

@nice133 ja som sadru nemala..fixovali mi to titánovými šróbami a tie tam sj zostávajú..den po operácii som išla domov v špeciálnej topánke...

zuzulik131
31. máj 2019

Ja do solárka chodím, 4 týždne po operácii ale od tretieho som chodila do solárka, troška sa vyhriať, po týždni a pol som šla do práce, ale mám sedavé zamestnanie. Pozerala som tu Vaše fotky, nohu mám asi viacej opuchnutú.... Mala som tú papuču na nohe, ešte ju nosím.. neviem dokedy.. Šruby mám tri a vraj tam zostanú.

19daska76
8. jún 2019

Chcem sa opýtať žien, čo sú po operácii dlhšie, že či sa im halluxi nevrátili.

ewita88
5. aug 2019

Ahojte. Ja som už 8 mesiacov od operácie. Nechali mi tam dva sroby nastalo, ale jeden ma začal pichať. Maju mi ho vyberať, chcem sa opýtať kto s tým má skúsenosť a koľko sa potom liečil? Budem môcť chodiť do roboty?

19daska76
5. aug 2019

@ewita88 mne vyberali už z jednej nohy a teraz 15.teho mi majú z druhej nohy. Trvalo to chvilku. Mala som jeden alebo dva stehy, takže som to mala zalepené. Po týždni vybrali stehy. Trochu opuchnuté to bolo. Po tom týždni v pohode...

ewita88
5. aug 2019

@19daska76 mne idú z jednej nohy vyberať 2. A aj ta uspavali? Ja som pochopila, že ma idú, doktor povedal 2-3 týždne liečby. Kedy si už na to chodila? A stihla si už vari aj druhú? Si pamätám, že sme sa približne naraz dali operovať.

sacul
5. aug 2019

@ewita88 Vám vyberali šrób ktorý tam mal zostať?po tak dlhej dobe a vyberali ho?

19daska76
5. aug 2019

@ewita88 neuspávali ma. Opichali mi nohu. Vyberali mi to po troch mesiacoch od operácie. V ten deň som len na pätu stúpala. Po týždni mi stehy vybrali a to som normalne už chodila. Len tie ranky po vybratí stehou sa museli ešte zahojiť.A potom som z druhou šla, lebo by som sa asi neskoršie už neodhodlala. A teraz zasa šróby z druhej...ja zle znášam tie inekcie tak som z toho vystresovaná...

karolinka117
10. sep 2019

@silvika077
@19daska76
@sacul
@nice133
@zuzulik131 Ahojte, prepáčte, ak otravujem, ale chcela by som sa opýtať na Váš pohľad na operáciu haluxov po takomto dlhšom odstupe operácie. Išli by ste do toho znova? Nie sú žiadne obmedzenia napr. pri športe? Nosíte aj topánky na opätku? Po akom dlhom čase od operácie ste úplne normálne fungovali? Mala by som začať riešiť haluxy, ale akosi neviem nabrať odvahu...ďakujem za každú odpoveď a názor.

19daska76
10. sep 2019

@karolinka117 šla by som do toho znova. Prvá noha operovaná v januári je úpne v poriadku. Z druhej mi vyberali v auguste šróby, tak ešte cítim jazvy. Chodila som na power jogu a teraz sa chystam chodiť zasa. Nevidim obmedzenia. Topánky na opätku obujem, ale nenosim. Hlavne źe sa už nemusím hanbiť vyzuť a topánky na nohe pekne sedia. Aź teraz vidím ako som sa kôli halluxom obmedzovala a vyčítam si, že prečo som nešla skorej! Prajem veľa odvahy. Stojí to za to.

sacul
10. sep 2019

@19daska76 presne tak...ja som v januári podstúpila operáciu a teraz o 2 tyzdne má čaká druha noha..nebanujem všetko Ok,topanky na opätku obujem ale nenosím..po 6 týždňoch som nastúpila do prace,no treba cvičiť s nohou,masírovať..aktívne behám s tak naplní som začala po 8 týždňoch...akurát palec na nohe skoro vôbec nezohnem,ale treba cvičiť...ako to mate vy s tým palcom?

zuzulik131
10. sep 2019

@karolinka117 Ahoj, ja som týždeň po operácii s druhou nohou a som spokojná. Je to bolesť ale stojí to zato. Prvú som mala veľmi zlú nohu, mám v nej tri šruby, ostanú tam už navždy. Druhá bola menej, tak mi tam dal nejaký drôt, ktorý mi budúci týždeň vytiahne. Posielam aj fotky pravá pred a po... druhú pridám neskôr, keď bude odkrytá. Tú prvú mám len 4 mesiace po operácii,zatiaľ podpätky nenosím, ale preto, že mám operovanú aj ľavú nohu už. Ale všetko príde... 🙂)) odporúčam

19daska76
11. sep 2019

@sacul veru treba cvičiť. Mne na rozhýbanie toho palca pomohli cviky s tej power jogy. Najviac asi pozdrav slnku v ktorom je bojovník 3. Na začiatku bolelo, ale postupne prestávalo. A na druhej nemám ešte ten palec tak rozcvičený...treba čas. A chodenie hore, dole schodmi...😁 akurát máme takú veľkosť schodov, kde musím prsty ohíňať keď chcem normálne prejsť...

dominiqwa
13. sep 2019

Zienky ja idem na konzultaciu do kosic-šaca k primarovi. Kedy je najlepšie ist?? Mam 3 detičky spolieham sa na pomoc rodiny keďže asi prve dni budem imobilna. No ma to dost boli a to už aj na boso.

reklamka
13. sep 2019

@19daska76 - mne sa nevratili.

19daska76
13. sep 2019

@dominiqwa ja jednu nohu operovanu v januari a druhu v máji. Všetko malo svoje pre a proti. V zime som musela byť len stále doma zavretá, však z obviazanou nohou ako do snehu, to ani na terasu. Ale lepšie sa zasa hojila, lebo chlad robil dobre. V lete zasa aspoň na terase, ale žiadna dovolenka či výlet. Takže ak máte malé deti chodte radšej v zime aby ste v lete mohli po kúpaliskách s nimi behať...

19daska76
13. sep 2019

@reklamka ja som len krátko po a doktor povedal že nie...ale človek nikdy nevie...

dominiqwa
13. sep 2019

@19daska76 dakujem no rozmyslam no to aby ma cim skor prehodili na konzultaciu...kolko týždňov ste ju museli mat vylozenu aby neopuchala a kolko ste nechodila?

19daska76
14. sep 2019

@dominiqwa je to zlomenina. Takže 6 týždňov to zrastá. Potom mi vybrali drôt a po ďalšom týždni som mohla postupne na to začať našlapovať. Opuchnuté to bolo hlavne v prvý týždeň. Potom to začalo pomaly odpúchať. Ale úplne dohojené je to až po troch mesiacoch. No mne potom ešte šróby vyberali, tak to trošku opuchlo, ale to som mohla chodiť hneď v ten deň po vyberaní. Ale každý to má inak. Niekto šróby vôbec nemá, niekomu nevyberajú. Na barliach som chodila po dome málo, radšej som šla po štyroch, alebo pomocou stoličky, tak že som si koleno operovanej nohy oprela na sedák a tak sa posúvala. Tak som aj varila...😉. Najviac je človek nemohúci ten prvý týždeň...potom si zvykne a zistí, že čo všetko sa dá zvládnuť na jednej nohe...jediný problém je niesť horúci tanier z mikrovlnky na stôl, ale aj na to sa nájde systém...😊

dominiqwa
15. sep 2019

@19daska76 ja chcem tou novou metodou scarf v ke v sadci...ja mam to este take no ale boli ma to uz strašne preto sa rozhodujem mam 27 len a trpim ci obut daco alebo aj na boso uz