Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@dominiqwa držím palce
@zuzulik131 mne robia len lokalne v kosiciach robia laserom tou novou metódou.
@dominiqwa Super, držím palce a čakám dobré správy 🙂
@dominiqwa zdravim. Ak sa mozem spytat ako ptebieha ten zakrok laserom?
@svetluska211 vlastne to je ta metoda scarf
@dominiqwa Ja mám pravú nohu takto robenú. Skoré uzdravenie prajem.
@zuzulik131 a zle?? Akurat ma to zacina pobolievat
@dominiqwa Tak kým Vás to len pobolieva, tak super. Mňa to bolelo dosť prvých 5 dní. Ale dá sa vydržať. Budete spokojná. 🙂 Aj ja som. Píšte ako sa cítite... Verím,že fajn. Ste frajerka, už to máte za sebou, už to bude len a len lepšie..
@dominiqwa treba si hneď dať tabletku nech sa Vám nestupnuju bolesti bude to OK
@zuzulik131 tak u mna bol kriticky jeden den ked som uz dosla domov...inak to je fajn vdaka bohu. Dmes som bola na prevez rana sa pekne hoji a pekne aj hybem prstami pomaly skúšam...tak som rada pri tych mojich 3 drobcoch sq nato dat ale mam super manzela sa pekne stara o nas
@dominiqwa To ma teší. Držte sa. Potom dajte nejaké foto. Keď aj do správy...som zvedavá. Skoré uzdravenie Vám prajem.
@zuzulik131 zacinam mať prelezaniny tak som musela kus uz vstať 😃 utorok buduci idem vyberat stehy potom sfotim a pošlem včera som zabudla ale páči sa mi to je to pekné podla mna rovné
@dominiqwa Super. Držte sa. Už to bude len lepšie.
@zuzulik131 ja necitim viac menej uz bolesť len jak dlhsie stojim troska palenie ci coto je...inak ako dlho ste nesli nikde z domu?? Ja som veľmi akčná a uz mam mrle
@dominiqwa Ja som po týždni a pol šla do práce. S barlami. Ale robím ako asistentka a vozili ma do práce, tak sa to dalo.
@dominiqwa mne to robili ale ani neviem akou metodou, ale bolo to bolestive extremne. Mne posuvali celu nohu. Uz s lavou nohou by som tuto operaciu postupit nechcela tak si zistujem moznosti.
@zuzulik131 ja ked mamdole dlhšie nohu mam stale take tlaky...utorok idem vyberat stehy
@svetluska211 mne kombinovali metody co som a docitala bolesti som mala jeden den doma ako keď mam dlhšie spustenu nohu citim tlak taky ale inak je to ok
@dominiqwa To je úplne normálne. Nohu treba vykladať. Ja som aj v práci vykladala na druhú stoličku kde som mala malý vankúšik.
@zuzulik131 a dnes ma uz začala brutalne svrbiet, že by som aj obvaz pokusala...utorok idem vyberat stehy...do kedy ste mala take tlaky
Postupne zoslabli, ale noha v teple a pri dlhšej námahe bude puchnúť aj dva mesiace. Aspoň ja som to tak mala. Ale nič strašné. Doma som stále vyložila keď sa dalo a bolo dobre. A to je dobre, že svrbí, určite sa Vám ranka pekne už zahojila. Držím palce zajtra na vyberanie stehov a čakám správy. Pekný deň a oddychujte.
@zuzulik131 aj ja sa snazim max vykladať ale uz je to lepsie aj co sa tlaku tyka u druhy deň omnoho lepšie...sama som zvedava zajtta na odkrytie ze ako o vyzera...dakujem ste zlatá aj vám pekný deň
Ahojte kocky, pridávam sa do debaty, už som tu raz riešila mamu, teraz žiaľ seba, za posledný rok sa mi spravili haluxy na oboch nohách, na pravej viac, trčí mi už ta vnutorna bočná kosť a boli svina, mám ortopedické vložky aj ten silikonovy chránič , no dosť mi vadí to medzi prstami v topánke , zajtra idem na ortopédiu , tak som zvedavá čo vyriešime, ako začali riešiť Vám takéto prvotne problémy?budem rada za každý typ čo povedať lekárovi alebo čo si vyžiadať , dakujem
@ewka0012 skús si vypýtať rehabilitácie, nech ti tam ukážu cviky na posilnenie priecnej a pozdlnej klenby nohy, možno na zmiernenie bolesti je aj laser. Záleží aj od stavu v akom to máš, niektorí lekári budú tlačiť do operácie. Spraví RTG a uvidí sa ake máš vychýlenie. Ortopedické vložky a chránič su fajn ale tie svaly treba posilniť, nech ti ukážu ako na to. Niektorí lekári chcú byť pekní pred poisťovňu a rehabilitácie ignorujú a papierik nevydrankas ani za nič.

@dominiqwa Normálne chodiť som mohla po 6 týždňoch. Tak dlho som mala tú ortézu - topánku. Ale aj s tou som fungovala normálne. Ja pracujem ako asistentka. Necelé dva týždne po operácií som už bola v práci. Hojí sa to dlho, je to predsa len zlomenina. Ale stojí to zato. Nebojte sa. Držím Vám palce. Všetko bude OK. Len ja som mala celkovú anestézu, ja som sa bála. Ja neznášam aj odber krvi, toto by som nedala.