icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

vieramikloskova
19. máj 2024

@gabrielaplaucha presné tak aj ja rok mam čakať

mishel9357
19. máj 2024

Prosím vás má niekto skúsenosť že operácia sa robí pri plnom vedomí iba stým že pichnu injekciu do nohy ?

olsan
19. máj 2024

@mishel9357 Myslím, že určite... lokálna anestéza, aj ked ja by som aj počas toho pospala 🙂😉

emily199
20. máj 2024

@mishel9357 Áno ja som to takto mala v 10/23,v Košiciach v Šaci - MUDr. Totkovič
Úplne v pohode to bolo a potom rekonvalescencia bez bolesti,lebo to bola tá miniinvazívna metóda.

keta14
20. máj 2024

ahojte, aj ja sa pripájam. Viete mi poradiť dobrú nemocnicu Bratislava a okolie. Potrebujem operovať oba halux

emily199
21. máj 2024

@keta14 Bratislava a okolie nepoznám, ale odporúčam jedine Košice Šaca MUDr.Totkovič - jediný na Slovensku robí miniinvazívnu metódu ...stojí za to vycestovať do KE.Bezne za ním chodia z celého Slovenska, aj z BA. Prečítajte si článok v časopise zdravie apríl 2024.

https://zdravie.pluska.sk/novinky-a-odbornici/n...

yuyana99
21. máj 2024

@keta14 ahoj, som z BA. Hladala som tu niekoho tri roky, kto by mi operoval haluxy. Pobehals som viacere kliniky. Skoncila som az v Košiciach Saca.
Kosice odporucam, ja uz mam termin aj na druhu nohu.
V BA je este mudr Horak ( Bezručova), operuje sice tou klasickou metódou ale je specislista na haluxy. Ja som k nemu chodila aj pred operaciou a aj po.

Agel ma este nemocnicu v Skalici a myslím, ze aj tam operuju touto metodou ale su tam dlhe cakacky. Teda aspon, keď som to riesila, tak len na vsutpne vysetrenie rok a potom minimalne dalsi rok na operaciu.

keta14
24. máj 2024

@yuyana99 Ďakujem za info tiež uvažujem, že pôjdem do Košíc

tatianatana
26. máj 2024

@sumienka11 ahoj. Prosím platila si niečo za operáciu? Mňa to čakať tiež a v Šaci a zabudla som sa opýtať na platbu.

adrianadeutschova
26. máj 2024

@yuyana99 aj v Nitre v AVELANE klinike je mudr.Galbavy super

sumienka11
27. máj 2024

@tatianatana Ahoj ja už mám za sebou operáciu aj druhej nohy výsledok fantastický s prvou som bola cez víkend platila som 400,- Eur a druhá bola operovaná cez týždeň a neplatila som nič. Držím palce

tatianatana
3. jún 2024

@sumienka11 ďakujem 🙂 a vlastne tu kosť ti posúvali alebo pílili? 🙈 Máš aj šrubky?

adulka07
4. jún 2024

@tatianatana cez víkend sa za operáciu platí 450€ a cez týždeň 250€ ...akurát ,že termín si vybrať nevieš...plus topánočka 52€

tatianatana
4. jún 2024

@adulka07 termín už mám, dal mi ho lekár a je cez týždeň. Len o platbe nehovoril nič a mne nenapadlo sa opýtať 🙂 a za barle si platila či to ti len požičali?

adulka07
4. jún 2024

@tatianatana barle som mala svoje...ale ak nemáš požičajú ti...

monikahermanova
6. jún 2024

Dievčatá, chcem sa opýtať, ako dlho po operácii ste prestali krívať? Ja som totiž 8.týždeň po operácii a magistra v lekárni sa ma spýtala "to ešte stále krívate?" Tak ma to tak zamrzelo. Ale
mám vložený šrob a dosku a ešte len teraz začínam našlapovať na celú nohu, ale bez krívania sa mi to zatiaľ nedá

adulka07
6. jún 2024

@monikahermanova no ja som ukončila Pn po 5 týždňoch a ešte som krivala...v robote mi vždy do večera opuchol členok...pomáhal lioton gél a mačat si nohu v slanej vode...keď som mala voľno tak som chodila po školskom ihrisku dookola na bežeckej dráhe a bolel má každý jeden krok ale musela som vydržať aj zakaždým pridávať aj cez bolesť a bolo to potom lepšie..nakoniec som prišla názov ,že noha menej boli keď behám ako keď chodím 🤭úplne ma prestala bolieť asi až po 10-12 týždňoch

monikahermanova
6. jún 2024

@adulka07 ďakujem pekne za odpoveď. Tak skúsim aj ja viac trénovať.
Ešte sa chcem spýtať, nohu mám opuchnutú, nezmestí sa mi do žiadnej šľapky. Ale aj keď sa mi zdá, že zrovna opuchnutá neni, aj tak ju mám celú takú veľkú, tučnučkú. Neviete mi povedať, kedy sa toto zlepší a či vôbec? Lebo ja mám dojem, že sa mi zväčšila

adulka07
6. jún 2024

@monikahermanova šľapky som si kúpila u Číňana kde sa dajú nastaviť pásy a do roboty som si kúpila tenisky ktoré som si vedela rozšnurovat na čo najväčšiu šírku a sú o pol čísla väčšie...opuch som mala dlho a ešte stále je operovana noha väčšia ako tá druhá

monikahermanova
6. jún 2024

@adulka07 takže treba byť trpezlivá. Snáď sa nám nôžky jedného dňa vrátia do pôvodnej veľkosti.

adulka07
6. jún 2024

@monikahermanova asi tak...ale tá slaná voda ozaj pomáha...večer som si polhodinu mačala...a čím viac som chodila,behala tým to bolo lepšie ...treba zaťažovať aj cez bolesť

monikahermanova
7. jún 2024

@adulka07 ďakujem za rady, budem tiež máčať. A chodiť tak normálnejšie s dostupovaním na celú nohu skúšam odvčera, je to pravda, treba to rozhýbať aj cez bolesť

6myska
7. jún 2024

@adulka07 prosim, aky pomer vody a soli? Vdaka

6myska
7. jún 2024

@monikahermanova ked mozem odporucit, mne velmi pomohli videa na youtube od Rehasport. Maju tam dva diely po operacii palca a ja som uz za dva dni citila velky rozdiel v ohybe a chodzi. A kazdym dnom sa to velmi zlepsovalo. Chalan fyzio super vysvetluje a pre mna to bola naj rehabka 👍

adulka07
7. jún 2024

@6myska tak ja som dávala tak od oka...napušťala som teplú vodu a nasypala aspoň. 5 polievkovych lyžíc...

tatianatana
12. jún 2024

@adulka07 a mala si lokálnu? Ak áno vtedy netreba predoperačné? 🙂

adulka07
12. jún 2024

@tatianatana nie ,ja som bola v celkovej,lebo mi robil aj klembu

keta14
20. jún 2024

Ahojte, ak chcem ísť do KE MUDr. Totkovičovi treba tam volať alebo napísať email? Aké potvrdenia ste potrebovali? Diky

vieramikloskova
20. jún 2024

@keta14 napísať mu treba aký problém máte on vám odpíše