icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

vieramikloskova
28. sep 2024

@vieramikloskova
@adulka07 bola ste uspata

adulka07
28. sep 2024

@vieramikloskova 3 týždne v topánočke ..potom som 2 týždne ešte bola doma a skúšala som čo najviac chodiť ale obula som len tenisky,ktoré som vedela čo najviac vyšnurovat...po 5 týždňoch som už išla do roboty...kde mi dosť opuchal členok...ale čím viac som chodila tým to bolo lepšie...ja som po večeroch chodila po školskom bežeckom Ihrisku aj cez bolesť

adulka07
28. sep 2024

@vieramikloskova áno...bola som uspata..ale mne okrem haluxu robil aj klembu...ráno o 9 tej som prišla a poobede a 15 tej išla domov

vieramikloskova
28. sep 2024

@adulka07 no uvidím čo mne bude robiť 🤷 februári sa mám ukázať a že marci bude operovať.

vieramikloskova
28. sep 2024

@adulka07 na nohách som celý život 🙈 nachodím sa až až ja chcem už oddýchnuť

loren8
29. sep 2024

@emily199 to je super. Aj ja mám ísť tou novou metódou. Zatiaľ mam iba termín konzultácie, som zvedavá kedy bude operácia. Bolo potrebné tam po operácii nejaký deň tam zotrvať? Po akej dlhej dobe ste obuli nejaké topánky? Nerada by som to riešila PN-kou, mam kancelársku prácu. Len premýšľam, že v čom budem chodiť 🙂

loren8
29. sep 2024

@vieramikloskova to Vám rovno dali aj termín operácie? Ja mam iba dátum konzultácie a tam všetko dohodneme

loren8
29. sep 2024

@adulka07 super. Vlastne hneď po operácii ste mohli odtiaľ odísť alebo bola nutná aj hospitalizacia? Ja tiež behavam a minule mi kamarátka povedala, že jej lekár povedal, že beh a nárazy ten halux zhoršujú, len toho sa nechcem vzdať.

emily199
29. sep 2024

@loren8 V nemocnici som bola iba v deň operácie, bola som operovaná poobede cca 15.30 a o 20,hod som išla domov, prvá kontrola o 3 dni.Tyzden som chodila o barlách v pooperačnej topánke O Týždeň už iba v pooperačnej topánke a o mesiac som už riadne zaťažovala nohu. Obula som iba také voľné tenisky z ktorých som vybrala vložku.Potom už bola zima,tak som si kúpila topánky na spôsob UG z CCC obuv. Robím tiež v kancelárii a PN som bola 6 týždňov.Ale teraz plánujem už iba 4 týždne. Tak dúfam že to tiež tak dobré dopadne 🙏 Nebojte sa bude to ok😀

adulka07
29. sep 2024

@loren8 doobeda operácia a poob de o 15 tej som išla domov...o 2 dní kontrola...ja som začala najprv chodením po ihrisku a až potom som behala a behám naďalej...ono by sa to zhoršiť nemalo nakoľko tam ostali 3 šrubky v nohe

loren8
29. sep 2024

@adulka07 Ďakujem za info. Som zvedavá čo ma čaká. Vlastne treba vybavovať aj nejaké potvrdenie o tých sroboch v nohe, ked človek niekam letí?

6myska
29. sep 2024

@loren8 cerstva skusenost zo zaciatku septembra, netreba. Nepipala som 😀

vieramikloskova
29. sep 2024

@loren8 no ja som písala mu asi v marci a primár odpísal keď chcem čakať rok tak mu mám napísať a hneď dá aj termín,tak február sa mám ukázať 10 a začiatok marca operácia.

adulka07
30. sep 2024

@loren8 boli sme v Turecku v auguste a na letisku v pohode...

snazilkake
3. nov 2024

@sumienka11 ahoj, rozmýšľam o operácii halluxov na oboch nohách. Prosím, chcem sa spýtať, za koľko dní po operácii sa dá normálne chodiť a obuť si svoje topánky, samozrejme pohodlné a koľko € ma to asi bude stáť? Ďakujem, chcem to vedieť skôr ako pôjdem na konzultáciu

snazilkake
3. nov 2024

@yuyana99 ahoj, chcela by som si dať operovať halluxy v nemocnici v Šaci u primára Totkovica. Prosím, ako dlho sa čaká na operáciu? Ako dlho trvá, kým sa bude dať normálne chodiť vo vlastných topánkach? Koľko približne operácia stojí? Ďakujem a prepáč, že otravujem

adulka07
3. nov 2024

@snazilkake treba primátori napísať email - komunikuje v pohode a napíše ti kedy by to bolo reálne...teraz sa čaká dosť dlho....po 3 týždňoch vieš už obuť väčšiu tenisku a chodiť...ja som po 5 týždňoch išla do roboty ..operácia stala cez víkend 450€ a ešte som platila za topánočku - nosí sa 3 týždne po operácii okolo 50€

vieramikloskova
3. nov 2024

@snazilkake ahoj ja čakám na operáciu rok ,operovať asi bude v marci keď bude všetko OK

luciaklob
6. nov 2024

Dobrý deň. Viete mi poradiť čo pomôže na opuch. som 7 týždňov po operácii haluxu plus mi narovnávali aj druhý prst. Nohu mám stále veľmi opuchnutú a ten druhý prst vyzerá veľkostne už ako palec. Stále si nemôžem nič obuť a v tej nemožnej topánke sa chodí už veľmi zle.
Doktor mi povedal, že opuch je v poriadku ale dal mi antibiotiká

emily199
6. nov 2024

@luciaklob Kde vás operovali? Ja som bola 26.10.23 v Šaci MUDr. Totkovič a do roka a do dňa 26.10.24 s druhou nohou a som veľmi spokojná. Pred rokom mi mierne puchla noha cca 2 mes. A teraz ju mám veľmi peknú zatiaľ....Skoro vôbec nepuchne iba keď viac pochodim.

monikahermanova
6. nov 2024

@luciaklob mne prvú nohu operovali v apríli a snáď 3 mesiace som mala výrazný opuch. Chodila som na kryoterapiu /ľadovanie/, ale noha aj tak opúchala po dlhšej chôdzi, snáď preto že tam bolo cudzie teleso a určite aj preto že bolo veľmi teplo. Užívala som aescin, celkom to pomáhalo. Úplne bez opuchu to bolo snáď až po 5.-tich mesiacoch.
Takže doporučujem aescin a hlavne ľadovať a ľadovať

luciaklob
6. nov 2024

@emily199 v Bystrici klinika Shams

luciaklob
6. nov 2024

@monikahermanova Dobre vedieť, ja už si namýšľam, že mi to pokazili 🙂
Len ide zima a som zvedavá v čom budem chodiť . Aescin si dávam, chcem skúsiť teraz serrapeptázu. Už mi to ide na nervy veru

simsalabim
6. nov 2024

@luciaklob skus pozriet vlnene tenisky na oveckaren.sk. Su siroke, makke a teple, i ked vizualne nic moc. Po operacii chodidla som ich dost dlho nosila - prvy tyzden po vyzuti tej pooperacnej boty bez stielky.

6myska
6. nov 2024

@luciaklob ahoj, ja som dnes 6,5 tyzdna od operacie, aktualne 2 tyzdne som po odlozeni pooperacnej topanky. Opuch mam este dost vyrazny, ale viditelne pada. Topanky som si kupila trekove o cislo vacsie ako nosim v Sportisime (30 €) a tie 2 tyzdne som ich nosila bez vlozky, prave vcera som ju vlozila naspat. Do beznych topanok nohu nevtrepem a chodit treba, uz je zima. Tak odporucam kupit vacsie, ja som skusala asi 5 roznych kym som vybrala take, aby bolo v nich dost miesta. Vraj kupel v slanej vode pomaha proti opuchu, vcera som skusila len prvy raz, tak neviem zatial, ci pomohol 🙂 a Aescin si idem poobede kupit, snad pomoze aj mne

vieramikloskova
6. nov 2024

@6myska prosím kde vás operovali

adulka07
6. nov 2024

No ten opuch je na dlho...tiež som skúšala vysoké dávky vitamínu C a serapeptazu- beriem od februára.Tiez som si po večeroch mácala nohy v slanej vode a najviac mi pomáhal pohyb...hneď ako som už nemala topánočku som išla do športového obchodu a kúpila tenisky čo sa dali dobre rozšnurovat a noha mi tam vošla a každý večer som chodila po Ihrisku dookola..ale v saune mi noha aj mesiace po operácii opuchla

6myska
6. nov 2024

@vieramikloskova v Saci primar Totkovic

emily199
7. nov 2024

@luciaklob Ja som pred rokom po vyzuti pooperačnej topánky kúpila s ccc na zimu akože UG imitácia o číslo väčšie, boli super a hlavne teplé...

vieramikloskova
8. nov 2024

@6myska aj mňa bude operovať