Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@olsan jaj ste zlatá 😍
@vieramikloskova neviem...mne lekár povedal,že keď bude robiť aj klembu tak bude lepšie keď si pospim..možno ti lepšie povedia žienky, ktoré mali tiež iba lokalku
@vieramikloskova ja som mala pri prvej nohe lokalku, mala som veľký stres, ale nič ma nebolelo a počula som , aké nič hrozne, tie stroje sú tiché.... Len som sa veľmi bála,bzr budem niečo cítiť, ale nič som necítila...
Pri druhej nohe , to som mala v r. 2024 v októbri, myslela som že bude automaticky lokálka, ale mi ponúkli týždeň pred operáciou, keď chcem anestézu, aby som si urobila predoperačné vyšetrenie, tak som urobila, že sa rozhodnem pred operáciou. Tak som napokon rozhodla pre anestézu a bola som úplne kľudná, tá anasteza je krátka cca 20 min keď iba halux. Ja odporúčam anestézu, menej stresu som prežila, alebo takmer vôbec 😀
Ahojte, tak už konečne prišiel rad aj na mňa a bola som dnes na konzultácii v Šaci v Mudr. Totkoviča ( veľmi príjemný lekár ) operovať ma bude v septembri a budem mať iba lokálne umrtvenie, po ceste a čakaní som sa zabudla spýtať na to či ešte budem môcť nosiť vyššie topánky. Niektorá ste písala, že jej bolo povedané, že nie.
Dievčatá prosím poraďte, je lepšie si dať spraviť obé nohy naraz,alebo po jednej?
@jarkatt po operácii keď som išla domov nič ma nebolelo.. išla som bez barle...až ráno na druhý deň ma bolela a bez barle som ani na wcko nevedela pojst..ďalší deň som si našla spôsob chodenia a barle som brala iba keď som išla na kontrolu...inak doma som normálne naložila pranie,aj povešala, vyžehlila...akurát pri varení som nevládala dlho stáť... počas sprchy som si dávala sáčok na smetie na nohu a okolo kotnika zalepila lepiacou páskou aby sa tam voda nedostala...
@adulka07 akurát volali z nemocnice ze čo a ako. No mam strach poviem.
@keta14 ja už idem štvrtok 🙏
@vieramikloskova nemáš prečo...3 týždne prejdú rýchlo...a potom už budeš iba tejpovat...akurat keď ti zoberú topánočku,potom obujes asi iba tenisky - botasky kde vieš uvoľniť šnúrky..noha bude ešte dlho opúchať...pomáha vitamín C a namáčať v lavore s teplou vodou a soľou..a treba zaťažovať - chodiť a chodiť...ja som aj cez bolesť chodila večer po športovom ihrisku
@vieramikloskova Budem držať palce. Daj potom vedieť, čo a ako.🙂
@vieramikloskova a koľko budete platiť? Ja som bola v roku 2023 vo štvrtok a platila som 200 Eur.
V roku 2024 som bola s druhou nohou v sobotu a platila som 450 eur.
@emily199 no áno bolo 450e teraz 600e
@adulka07 ďakujem ste zlatá 😍
@adulka07 no a ešte injekcie do brucha to tiež 🙈
@vieramikloskova ja som pri tejto operácii infekcie do brucha nemala....
@vieramikloskova mne dali cenu 1200e, ale teda termin na nedelu

@adulka07 ja som si dala lokalku to asi budem všetko počuť 🙈