Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@jarkatt ale 2 nohy
@adulka07 no už mám po operácii
@vieramikloskova to som rada ..prajem skoré zotavenie
@11magda11 nmne povedal, ze ak by nejake komplikacie, stale mam druhu funkcnu nohu. Ked som sla s druhou nohou, boli na izbe dve baby s oboma nohami naraz, no mali vybocenie mensie, 30 - 35 stupnov. Tak ono zavisi asi od viacerych faktorov. Potom som bola aj rada, ze to islo po jednej, fakt si neviem predstavit takto (ne)fungovat 😀 pred operaciou prvej nohy bolo otazne, ze ako pojde operacia, vzdy mi hovoril, ze som mala extremne vybocenie a nevedel vopred, co presne bude robit na sale, ze sa uvidi az pocas operacie
@6myska jasne.. a ty si to mala okolo 50stupnov ak si dobre pamatam co som tu niekde citala. Tak uvidim.. A prosim ta este otazka, po akej dobe si vedela normalne chodit, ale hlavne soferovat? A kedy ti to finalne uplne odpuchlo? A ak by si znovu isla, dala by si lokalnu alebo celkovu anestezu?
@11magda11 ano, 47 a 51 °. Po operacii mam o cislo vacsie topanky, vsetko zaradom musim pokupit 😀🙈 bezproblemove chodenie som mala po 8 tyzdnoch, soferovala som hned, ked sme dali dole pooperacnu topanku (6 resp. 4 tyzdne). Opuch trval cca 4 mesiace. S anestezou sa ma nepytal, rovno som mala celkovu 😀 a neriesila som, bolo to uplne fajn, ja som mala obe 45 minut
@vieramikloskova Prajem skoré uzdravenie 🙂
@6myska uhm, cize po dvoch mesiacoch si uz bola plne funkcna a ten opuch ti nerobil problemy pri chodeni ani nicom hej? Odpisal mi Totkovic ze robi kludne aj dve naraz aj ked je to vybocenie hocijake.. asi uz ma viac skusenosti a nabral odvahu 🙂)
Este mi prosim povedz ako to bolo s bolestou. Dalo sa to vydrzat?
@11magda11 po zhodeni topanky je noha neohybna, vtedy zacina intenzivna rehabilitacia. Chodenie je vselijake, kedze ohnut chodidlo hned nevies, po tych 8 tyzdnoch od operacie som chodila uz bez problemov, ale cvicila som poctivo doma. Cize ja datujem 8 tyzdnov pri oboch nohach, pri pravej som mala topanku 6 tyzdnov a za 2 tyzdne som chodila dobre, pri lavej som mala topanku 4 tyzdne a dalsie 4 trvalo, kym sa dala dokopy. A opuch pomaly pada, tie 4 mesiace mne trvalo, kym bola fakt odpuchnuta uplne 🙂 pri pravej som nemala bolesti absolutne ziadne, pri lavej prve 3 dni, dala som tabletku a bolo to fajn, tiez som sa toho obavala, ale na prekvapenie pohoda 🙂
@vieramikloskova nie len jednu, a kolko si ty platila?
@6myska a ta topanka je na nohe nonstop aby to nejak spevnovala alebo tu si si dala len ked si chcela kracat? Ked si doma lezala s vylozenou nohou tak si to mala bez toho hej? Nevies ako to riesili tie baby co si dali obe nohy naraz? Ci im pozicali vozik a niekto ich odtial na nom odviezol alebo ako? 😄 Rozmyslam stale nad tym a fakt by som asi radsej dala obe. Nebudem zvytocne dvakrat uspata a po par tyzdnoch bude pokoj uz navzdy, len neviem este uplne ako to vymysliet
@emily199 no ja som malá lokalku, trošku ma to bolelo, musel ma asi 2 krát umrtviť počas operácii. Ale ďalšie žienky OK
@11magda11 2 topánočky na ktorých budeš chodiť na päte a 2 barle..ani tašku nebudeš vedieť kde dať - hlavne keď budeš odchádzať po operácii a ešte to dajú recept - lieky proti bolesti,ktoré bude treba vybrať z lekárne..pri jednej nohe si poradiš sama ,ale pri dvoch budeš potrebovať pomoc...
@emily199 ja som.4 dní po operácii, opuch mám tiež aj bolesť
Tiež ma čaká konzultácia u pána doktora Totkoviča 28.4. Na termín som čakala takmer rok. Datum op nemám. Som zvedavá ako to dopadne,keďže mi po zaslaní foto napísal,že veľmi ťažká a komplikovaná deformita nohy😏
@adaurbanova ahoj, aj ja som mala zevraj tazku a komplikovanu deformitu a u pana primara to dopadlo dobre. je naozaj odbornik, opati sa pockat na termin.
@adaurbanova chcel po tebe fotku alebo to bola tvoja iniciativa?

@jarkatt 1200€ za jednu nohu?