icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

adulka07
19. mar 2025

@jarkatt 1200€ za jednu nohu?

11magda11
20. mar 2025

@6myska ahoj, pozerala som fotky ktore si dala pred rokom po operacii. Mam podobne haluxy ako ty a zaujimalo by ma ako to vyzera po roku, plus ako vyzera ta druha noha po operacii. Mam uz termin u Dr. Totkovica na kontrolu tak sa neviem dockat.

6myska
20. mar 2025

@11magda11 ahoj, paci sa fotka 😉 je to parada mat rovne palce

jarkatt
20. mar 2025
adulka07
20. mar 2025

@jarkatt operovana som bola minulý rok v januári v sobotu a vtedy to stálo 450€ ...

vieramikloskova
20. mar 2025

@jarkatt ale 2 nohy

vieramikloskova
20. mar 2025

@adulka07 no už mám po operácii

adulka07
21. mar 2025

@vieramikloskova to som rada ..prajem skoré zotavenie

11magda11
21. mar 2025

@6myska tak to je super toto fakt.. 🙂 A on ti teda nechcel robit obe naraz kvoli tomu ako si to mala moc vybocene hej? Lebo ja by som idealne dala obe nohy naraz nech mam pokoj konecne

6myska
21. mar 2025

@11magda11 nmne povedal, ze ak by nejake komplikacie, stale mam druhu funkcnu nohu. Ked som sla s druhou nohou, boli na izbe dve baby s oboma nohami naraz, no mali vybocenie mensie, 30 - 35 stupnov. Tak ono zavisi asi od viacerych faktorov. Potom som bola aj rada, ze to islo po jednej, fakt si neviem predstavit takto (ne)fungovat 😀 pred operaciou prvej nohy bolo otazne, ze ako pojde operacia, vzdy mi hovoril, ze som mala extremne vybocenie a nevedel vopred, co presne bude robit na sale, ze sa uvidi az pocas operacie

11magda11
21. mar 2025

@6myska jasne.. a ty si to mala okolo 50stupnov ak si dobre pamatam co som tu niekde citala. Tak uvidim.. A prosim ta este otazka, po akej dobe si vedela normalne chodit, ale hlavne soferovat? A kedy ti to finalne uplne odpuchlo? A ak by si znovu isla, dala by si lokalnu alebo celkovu anestezu?

6myska
21. mar 2025

@11magda11 ano, 47 a 51 °. Po operacii mam o cislo vacsie topanky, vsetko zaradom musim pokupit 😀🙈 bezproblemove chodenie som mala po 8 tyzdnoch, soferovala som hned, ked sme dali dole pooperacnu topanku (6 resp. 4 tyzdne). Opuch trval cca 4 mesiace. S anestezou sa ma nepytal, rovno som mala celkovu 😀 a neriesila som, bolo to uplne fajn, ja som mala obe 45 minut

keta14
22. mar 2025

@vieramikloskova Prajem skoré uzdravenie 🙂

11magda11
22. mar 2025

@6myska uhm, cize po dvoch mesiacoch si uz bola plne funkcna a ten opuch ti nerobil problemy pri chodeni ani nicom hej? Odpisal mi Totkovic ze robi kludne aj dve naraz aj ked je to vybocenie hocijake.. asi uz ma viac skusenosti a nabral odvahu 🙂)
Este mi prosim povedz ako to bolo s bolestou. Dalo sa to vydrzat?

6myska
22. mar 2025

@11magda11 po zhodeni topanky je noha neohybna, vtedy zacina intenzivna rehabilitacia. Chodenie je vselijake, kedze ohnut chodidlo hned nevies, po tych 8 tyzdnoch od operacie som chodila uz bez problemov, ale cvicila som poctivo doma. Cize ja datujem 8 tyzdnov pri oboch nohach, pri pravej som mala topanku 6 tyzdnov a za 2 tyzdne som chodila dobre, pri lavej som mala topanku 4 tyzdne a dalsie 4 trvalo, kym sa dala dokopy. A opuch pomaly pada, tie 4 mesiace mne trvalo, kym bola fakt odpuchnuta uplne 🙂 pri pravej som nemala bolesti absolutne ziadne, pri lavej prve 3 dni, dala som tabletku a bolo to fajn, tiez som sa toho obavala, ale na prekvapenie pohoda 🙂

jarkatt
Autor odpoveď zmazal
jarkatt
22. mar 2025

@adulka07 tak uz asi od vtedy zdvyhli cenu

jarkatt
22. mar 2025

@vieramikloskova nie len jednu, a kolko si ty platila?

11magda11
23. mar 2025

@6myska a ta topanka je na nohe nonstop aby to nejak spevnovala alebo tu si si dala len ked si chcela kracat? Ked si doma lezala s vylozenou nohou tak si to mala bez toho hej? Nevies ako to riesili tie baby co si dali obe nohy naraz? Ci im pozicali vozik a niekto ich odtial na nom odviezol alebo ako? 😄 Rozmyslam stale nad tym a fakt by som asi radsej dala obe. Nebudem zvytocne dvakrat uspata a po par tyzdnoch bude pokoj uz navzdy, len neviem este uplne ako to vymysliet

adulka07
23. mar 2025

@11magda11 topánočka slúži na to aby si stála na päte a nedotkla operovanou časťou zeme..keď ležíš tak si ju dáš dole ...

6myska
23. mar 2025

@11magda11 topanka je iba na presun, chodenie. Tie baby s oboma nohami z mojho terminu vozik veru nemali, barle a ides 😀 ked som sa bavila na kontrole, hovorili, ze je to narocne, lebo topanka ma sklon dozadu a tazisko sa meni. Viac ale neviem 🙂

11magda11
23. mar 2025

@6myska heh 😄 no ja som z Ba, cize moj plan je si v Kosiciach booknut na par tyzdnov ubytko a nejak to tam zvladnut. Preto rozmyslam ci sa budem vediet z nemocnice dostat sama aj s dvoma topankami, alebo budem potrebovat pomoc 😅

vieramikloskova
24. mar 2025

@emily199 no ja som malá lokalku, trošku ma to bolelo, musel ma asi 2 krát umrtviť počas operácii. Ale ďalšie žienky OK

adulka07
24. mar 2025

@11magda11 2 topánočky na ktorých budeš chodiť na päte a 2 barle..ani tašku nebudeš vedieť kde dať - hlavne keď budeš odchádzať po operácii a ešte to dajú recept - lieky proti bolesti,ktoré bude treba vybrať z lekárne..pri jednej nohe si poradiš sama ,ale pri dvoch budeš potrebovať pomoc...

vieramikloskova
24. mar 2025

@emily199 ja som.4 dní po operácii, opuch mám tiež aj bolesť

adaurbanova
24. mar 2025

Tiež ma čaká konzultácia u pána doktora Totkoviča 28.4. Na termín som čakala takmer rok. Datum op nemám. Som zvedavá ako to dopadne,keďže mi po zaslaní foto napísal,že veľmi ťažká a komplikovaná deformita nohy😏

guizui
24. mar 2025

@adaurbanova ahoj, aj ja som mala zevraj tazku a komplikovanu deformitu a u pana primara to dopadlo dobre. je naozaj odbornik, opati sa pockat na termin.

11magda11
25. mar 2025

@adaurbanova chcel po tebe fotku alebo to bola tvoja iniciativa?

11magda11
25. mar 2025

@adulka07 jo, mas pravdu. Dve topanky, dve barle, dvaja ludia 🙂