icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

adulka07
1. máj 2025
@vieramikloskova

@adulka07 nepoznám tie lieky

@vieramikloskova to je len výživový doplnok... áno, čím viac pohybu,tým to bude lepšie...ja som po 5 tyzdnoch už chodila do roboty a tam mi viac opuchala noha ,lebo som malo chodila, doma keď som ráno cvičila a večer išla na ihrisko tak mi noha menej puchla

vieramikloskova
1. máj 2025
@adaurbanova

@ninka123 áno budem 600,ak chcem teraz tak 1200. Vraj komplikovaná op. Už vrodená deformácia

@adaurbanova to je strašné veľa 1200e ja som čakala rok a tie ženy čo tiež boli operovane v ten deň tak si doplatili ale koľko to neviem 🤷

vieramikloskova
1. máj 2025
@adulka07

@vieramikloskova to je len výživový doplnok... áno, čím viac pohybu,tým to bude lepšie...ja som po 5 tyzdnoch už chodila do roboty a tam mi viac opuchala noha ,lebo som malo chodila, doma keď som ráno cvičila a večer išla na ihrisko tak mi noha menej puchla

@adulka07 snažím sa chodiť každý deň vonku a prechádzam sa . Keď už má viac bolí tak už sadám.

adulka07
1. máj 2025
@vieramikloskova

@adulka07 snažím sa chodiť každý deň vonku a prechádzam sa . Keď už má viac bolí tak už sadám.

@vieramikloskova ja som chodila aj keď to bolelo. Hovorila som si ,že som ako morská víla keď jej plutvu vymenili za nohy a ona trpela pri každom kroku

vieramikloskova
1. máj 2025
@adulka07

@vieramikloskova ja som chodila aj keď to bolelo. Hovorila som si ,že som ako morská víla keď jej plutvu vymenili za nohy a ona trpela pri každom kroku

@adulka07] no dnes mam 5000 krokov

budova108
3. máj 2025
@marijka1104

@mauglie121112 Ano, ale 2mesiace sadra...a vyberat som mala ist droty az tento tyzden...operacia bola v maji.....no musela som to odlozit koli chorobe...ale uz sa mi zda ze sa mi jeden drit pcha sam von....

@marijka1104 zdravím, chcem sa vás opýtať ako vypadala noha po 2 mesiacoch v sadre. Ako vypadala jazva, ja ju mám v sadre a ešte prilepené. Nechápem týmto lekárskym postupom.....však sadra = týranie človeka. A koĺko ste nemohla vôbec dostupiť na nohu? Ja som 4 týždeň po operácii.

vieramikloskova
3. máj 2025
@budova108

@marijka1104 zdravím, chcem sa vás opýtať ako vypadala noha po 2 mesiacoch v sadre. Ako vypadala jazva, ja ju mám v sadre a ešte prilepené. Nechápem týmto lekárskym postupom.....však sadra = týranie človeka. A koĺko ste nemohla vôbec dostupiť na nohu? Ja som 4 týždeň po operácii.

@budova108 akú máte operáciu že máte sadru. Ja mam operovanu klenbu,halux a prst ale sadru nemám. Som 6 týždne po operácii a už týžne chodím a zaťažujem ju.

vieramikloskova
3. máj 2025
@budova108

@budova108 toto je 5 týždeň po operácii

jarkatt
4. máj 2025
@vieramikloskova

@budova108 toto je 5 týždeň po operácii

@vieramikloskova mozem sa opytat, mne tiez operovali pred tyzdnom halux a klenbu, chodila ste v tej topanke hned po operacii? Lebo ja ked chodim tak halux ok, to vobec necitim ale tie kosti pri klenbe, tie citim ako sa mi posuvaju. Mala ste to tiez tak?

vieramikloskova
4. máj 2025
@jarkatt

@vieramikloskova mozem sa opytat, mne tiez operovali pred tyzdnom halux a klenbu, chodila ste v tej topanke hned po operacii? Lebo ja ked chodim tak halux ok, to vobec necitim ale tie kosti pri klenbe, tie citim ako sa mi posuvaju. Mala ste to tiez tak?

@jarkatt áno topánku som používala 5 týždňov. Áno také 2 až 3 týžne som pociťovala aj bolestí, potom to bolo super, zvykla som si a behala som. Zase keď už som nepoužíval barle a topánku bolo to zase horšie. Teraz som 6 týždne po operácii snažím sa chodí aj keď to boli,ja to ešte cítim tu bolesť lebo mam opuch. Stredu idem na rehabka cvičenie.

vieramikloskova
4. máj 2025
@luciaklob

Dobrý deň. Viete mi poradiť čo pomôže na opuch. som 7 týždňov po operácii haluxu plus mi narovnávali aj druhý prst. Nohu mám stále veľmi opuchnutú a ten druhý prst vyzerá veľkostne už ako palec. Stále si nemôžem nič obuť a v tej nemožnej topánke sa chodí už veľmi zle.
Doktor mi povedal, že opuch je v poriadku ale dal mi antibiotiká

@luciaklob
@luciaklob ahoj čo ti pomohlo na opuch prosím,čítam že rehabka.

11magda11
4. máj 2025

Viacere pisete ze vam operoval aj klenbu. Ono to nejak suvisi s haluxom? Alebo je to len iny problem ktory sa vyriesil v ramci operacie haluxu?

vieramikloskova
4. máj 2025
@11magda11

Viacere pisete ze vam operoval aj klenbu. Ono to nejak suvisi s haluxom? Alebo je to len iny problem ktory sa vyriesil v ramci operacie haluxu?

@11magda11 ja som malá spadnutu klenbu a to je bolestivé, to som ani nevedela že bude operovať aj klenbu. Operoval halux, klenbu a kladivkove prsty.

11magda11
5. máj 2025
@vieramikloskova

@11magda11 ja som malá spadnutu klenbu a to je bolestivé, to som ani nevedela že bude operovať aj klenbu. Operoval halux, klenbu a kladivkove prsty.

@vieramikloskova cize to ti dopredu nepovedal? Az po operacii oznamil ze aj klenbu riesil? A s tymi prstami vlastne co urobi?

vieramikloskova
5. máj 2025
@11magda11

@vieramikloskova cize to ti dopredu nepovedal? Az po operacii oznamil ze aj klenbu riesil? A s tymi prstami vlastne co urobi?

@11magda11 ale povedal že bude halux a klenbu lebo to bolo bolestivé a kladivkove prsty. Podrotoval, pošruboval a hotovo🤷 všetko naraz,ja som išla že si dám operovať halux ale pán primár rozhodol takto . Ešte čaká ma jedna noha ale ta nebolí tak sa neviem rozhodnúť že ako.

vieramikloskova
7. máj 2025
@yuyana99

@adrianadeutschova
ja som z Bratislavy, takže je to ďaleko ale fakt som spokojná, len teraz je to zložitejšie kvôli kontrolam. Bola by som rada ak by to kontroloval primár ale zas nedá sa chodiť hore dole. Niekde mam ale neviem ju nájsť teraz. Mam aspoň takto porovnanie s ľavou, práva na tom bola horšie ( halux vyčnieva viacej a aj prst bol sikmejsi, celkovo noha bola širšia o 1cm )

@yuyana99 ahoj,pozerám že máte presné tak urobenu operáciu ako ja len nemáte opuch.
@yuyana99 Prosím čo vám operoval len halux. Ja som 6 týžne operacia halux,klenba,prst kladivkovy a je to asi na dlho. Teraz chodím na cvičenie.

vieramikloskova
10. máj 2025
@vieramikloskova

@keta14 napísať mu treba aký problém máte on vám odpíše

@monikahermanova
@vieramikloskova ahoj,ja som už 7 týžne po opreacii a stále ešte krivam a mám opuch, chodím cvičiť ale to bude asi na dlho. Ako bolo to u vás prosím

yveet62
11. máj 2025

Ahojte,ja idem do tretieho týždňa po operácii haluxov aj kladivkových prstov na oboch nohách,Mudr.Totkovič..Bolesti tak do dvoch tyždňov,po kontrole a rtg už bez bolesti, bez pooperačnej obuvi,môžem zaťažovať podľa tolerancie,opuch minimálny,budem už len tejovať do 6 týždňov od op.Chôdzu si regulujem,pomaly rozcvičujem,som plne sebestačná...Do práce sa chystám,po piatich týždňoch...Košice bola moja najlepšia voľba aj keď som z BA...

vieramikloskova
11. máj 2025
@yveet62

Ahojte,ja idem do tretieho týždňa po operácii haluxov aj kladivkových prstov na oboch nohách,Mudr.Totkovič..Bolesti tak do dvoch tyždňov,po kontrole a rtg už bez bolesti, bez pooperačnej obuvi,môžem zaťažovať podľa tolerancie,opuch minimálny,budem už len tejovať do 6 týždňov od op.Chôdzu si regulujem,pomaly rozcvičujem,som plne sebestačná...Do práce sa chystám,po piatich týždňoch...Košice bola moja najlepšia voľba aj keď som z BA...

@yveet62 no super, ja som 7 týždňov opuch veľký aj bolesti trošku keď chodím, mne ešte operoval aj klenbu takže 3 v 1 no ja sa určite do práce chystať nemôžem keďže stojím na nohách celý deň. Teraz rehabka a uvidíme čo ďalej

vieramikloskova
11. máj 2025
@yveet62

@yveet62 ja som mohla zaťažovať a chodiť bez operačnej topánky až po 5 týždni

yveet62
11. máj 2025
@vieramikloskova

@yveet62 ja som mohla zaťažovať a chodiť bez operačnej topánky až po 5 týždni

@vieramikloskova keď som bola na kontrole po 2 týždňoch urobil rtg,zatejpoval a kazal mi postaviť a prejsť,potom len dodal, že už topánku nepotrebujem...baby čo som tam stretla na kt.boli väčšinou po 4 týždňoch a boli ešte v pooperačných topánkach.Závisí to od toho, ako sa to hojí a ako to puchne...

vieramikloskova
11. máj 2025
@yveet62

@vieramikloskova keď som bola na kontrole po 2 týždňoch urobil rtg,zatejpoval a kazal mi postaviť a prejsť,potom len dodal, že už topánku nepotrebujem...baby čo som tam stretla na kt.boli väčšinou po 4 týždňoch a boli ešte v pooperačných topánkach.Závisí to od toho, ako sa to hojí a ako to puchne...

@yveet62
@yveet62 super👍 ale to asi nie ste z Košic. Mne urobil rtg.az po 5 týždňoch .

yveet62
11. máj 2025
@vieramikloskova

@yveet62
@yveet62 super👍 ale to asi nie ste z Košic. Mne urobil rtg.az po 5 týždňoch .

@vieramikloskova nie z BA,prvý preväz urobil na druhý deň po operácii (jednu noc som spala v nemocnici) a potom som prišla po 2 týždňoch.
Už nemusím chodiť,o ďalšie 2 týždne kt.mailom a o 6 týždňov mu pošlem rtg a keď dobre,prestanem tejpovať a hotovo😊

vieramikloskova
11. máj 2025
@yveet62

@vieramikloskova nie z BA,prvý preväz urobil na druhý deň po operácii (jednu noc som spala v nemocnici) a potom som prišla po 2 týždňoch.
Už nemusím chodiť,o ďalšie 2 týždne kt.mailom a o 6 týždňov mu pošlem rtg a keď dobre,prestanem tejpovať a hotovo😊

@yveet62 ta asi preto ☺️ ja som stadiaľ ,môžem prísť každé 2 týžne. Teraz keď som bola po 5 týždňoch tiež povedal že nemusím prísť ,že už mám nohu zaťažovať a ešte 2 týžne tejpovat,ale ja som povedala že ešte prídem 😂 tak ma objednal na 28.5 .

vieramikloskova
11. máj 2025
@yveet62

@yveet62 a bola ste uspata

yveet62
11. máj 2025
@vieramikloskova

@yveet62 a bola ste uspata

@vieramikloskova nie,robil ma v lokálke,všetko ok
,bola dobrá príprava,nič som necítila,bolesti začali až na druhý deň večer

vieramikloskova
12. máj 2025
@yveet62

@yveet62 no a ja som aj cítila musel ma ešte počas operácii dopichovať 😭

11magda11
12. máj 2025
@yveet62

@yveet62 ahoj. On ti robil obe nohy naraz? Bola si okrem tej noci v nemocnici potom nejak v Kosiciach, alebo ta niekto zaviezol domov do Ba? Tie bolesti co si mala dva tyzdne boli decentne a zvladnutelne alebo peklo a davala si si nejake lieky na bolest? Vies teraz uz normalne chodit/soferovat alebo si skor doma s vylozenymi nohami? Preco si sa rozhodla pre lokalnu anestezu? Ake velke vybocenie si mala? Rozmyslam preco to niekomu tak velmi puchne a niekomu moc nie (ako tebe). S tymi prstami co vlastne urobil? To som sa nikde nedocitala.
Vela otazok, pardon, ale som tiez z Ba a idealne chcem obe nohy naraz a furt nad tym rozmyslam tak ma zaujima vsetko 🙂

vieramikloskova
12. máj 2025
@11magda11

@yveet62 ahoj. On ti robil obe nohy naraz? Bola si okrem tej noci v nemocnici potom nejak v Kosiciach, alebo ta niekto zaviezol domov do Ba? Tie bolesti co si mala dva tyzdne boli decentne a zvladnutelne alebo peklo a davala si si nejake lieky na bolest? Vies teraz uz normalne chodit/soferovat alebo si skor doma s vylozenymi nohami? Preco si sa rozhodla pre lokalnu anestezu? Ake velke vybocenie si mala? Rozmyslam preco to niekomu tak velmi puchne a niekomu moc nie (ako tebe). S tymi prstami co vlastne urobil? To som sa nikde nedocitala.
Vela otazok, pardon, ale som tiez z Ba a idealne chcem obe nohy naraz a furt nad tym rozmyslam tak ma zaujima vsetko 🙂

@11magda11 ahoj, ja som tiež po operácii 7 týžne ale každý má bolesti iné 🤷ja keď som malá pooperačnu topánku pohode paru dní 1 novalgin na celý deň, teraz čo chodím na rehabka dosť ma to boli a mám ešte opuch. Takže u mňa to bude na dlhšie. Mám operovany halux,klenbu a prst.

olise69
12. máj 2025

Pls, koľko platíte za pooperačné kontroly?