icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

evamrva
3. apr 2016

@mary1975 ja mam v každom prste šrúb, druhý prst skrátený, reparil mi pomáha - ten z dr max je reparil retard dáva sa 1x denne, nie to nemám ten pocit, moja kosť ktorú upravili sa mi nijako nemení, dokonca som si všimla že mi už vidno aj žily na nohe ktoré pre opuch boli stratené

mary1975
3. apr 2016

@evamrva vďaka za info. Šlo mi o to, či aj pri iných typoch zákrokov noha opúcha dlhšie, alebo je to len po operácii v Malackách /titán.platničky/. Prvá noha bola operovaná v januári, a pri tomto type zákroku je druhú nohu možné operovať po 3 mesiacoch. Tak zvažujem dať druhú teraz v apríly aj napriek opuchom. Totiž u mňa je to rôzne, raz noha opúcha a inokedy je ok. Žily mi bolo vidieť už skôr, potom zas pri opuchu sa stratia a tak dookola.... ale všimla som si, že ak stojím chvíľu v teplej vode, opuchne takmer okamžite.

evamrva
4. apr 2016

@mary1975 ja idem druhú az v decembri.pre istotu. Nech je táto čí najviac ok

giag
24. apr 2016

@julia283 chcem sa opytat, kde ta operovali? kolko ta to vyslo? a bolo to v uplnej narkoze? ako dlho si mala sadru? no a posledna otazka, ci je to teraz ok? budem vdacna za kazdu odpoved, mamina je uz z toho velmi nestastna, tak chce ist na operaciu, uz raz bola, ale ma to zase. Dakujem krasne ;)

evamrva
24. apr 2016

ahoj v Trnave, dr Valko, neplatila som nič, v úplnej narkoze, mala som sadrovú dlahu potom takú topanku , zatial všetko ok

vittotitto
14. máj 2016

Ahojte, máte niekto skúsenosť s clinikou orthopedicou v bratislave, konkrétne dr Kordoš? O 40 dni by som mala ist na operaciu halluxov na obidvoch nohách, medzi prvým a druhym článkom mam asi 1,5 - 2 cm medzery. Operácia by mala vyzerať tak, že mi kosti orezu. Stojí to 970€ v celkovej anestézii. Zacinam sa toho báť čoraz viac, mam len 19 rokov a nezarabam, nechcem aby to bolo len dočasne, proste životný omyl. Navyše známy ma odhovára od operácie, kvoli vyssie spomínaným komplikaciam, vraj existuje iná metóda, kde mi budú nohy nejak naťahovať, je to strasne bolestivé, ale vraj účinnejšie a dlhodobejšie. Ďakujem za rady..

noty
24. máj 2016
noty
24. máj 2016

@betka37 dobry den prosim vas boli ste si to operovat v ziline, my mamwe ist s 15 rocnou dcerou tak som chcela vediet ako ste sa rozhodli prip. ci ste boli spokojna dakujem za info

marijka1104
6. jún 2016

Dobrý den..AJ mne operovali halux na lavej nohe pred tromi tyzdnami. Mam pocit ze uz nosim sadru vecnost..a este dva tyzdne mam nosit..a potom sa uvidi na rtg..Ako dlho ste sa liecili? A ako dlho bude trvat kym nohu rozchodim? Mna to teda dost boli.. Dakujem...

adulka1212
13. jún 2016

@januliatko111 ahoj. ja som mala operaciu este v 17. na chodidlach nic nebolo vidno len to strasne bolelo. operacia bez problemov, 3 dni to boli ale da sa to vydrzat potom uz pohodicka. 2 mesiace som mala sadru a drotik v palci. po dvoch mesiacoch mi ju dali dole a znova to tam otvorili a vybrali drotik (to uz nic neni) 2 tyzdne kym som zacala chodit a potom este mesiac som mala opuchnutu nohu. teraz ked uz mam 24 halux sa hlasi znova. ak mozem odporucit radsej ist na operaciu cim skor a neodkladat to

adulka1212
13. jún 2016

@marijka1104 ja som sadru mala 2 mesiace 🙂 ked mi ju dali dole este tyzden som musela chodit s barlami a potom tyzden som sa ucila chodit, lebo noha bola slabucka. mesiac bola opuchnuta a zopar mesiacov som ju nemala zatazovat 🙂

marijka1104
14. jún 2016

@adulka1212 kokooos..🙂to riadne dlho..🙂

evamrva
14. jún 2016

ja som mala sadru 2 týždne, potom špeci topánku

newyourk
7. sep 2016
Používateľ newyourk je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od newyourk.
evamrva
8. sep 2016

@newyourk nerozumiem prispevku

3simona3
24. sep 2016

@lenosko ahoj.mohla by si mi prosim napisat viac o tej operacii? resp.mozem ti par otazok hodit do posty? velmi by mi to pomohlo.. Dakujem za odpoved

lenosko
24. sep 2016

@3simona3 napis mi. Co budem vediet, odpoviem 🙂

newyourk
30. sep 2016
Používateľ newyourk je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od newyourk.

@vittotitto Ahoj, možno trošku neskôr, ale snáď pomôžem ostatným. Ja som absolvovala operáciu halluxov na klinike Orthopedice v Bratislave a bola som nadmieru spokojná. Hlavne teda so službami, na klinike bolo o mňa postarané ako vo vatičke a keď som sa rozhodla, že chcem ísť, termín som mala prakticky hneď, nemusela som čakať. Operoval ma doktor Jakubík a som spokojná. Mňa už tie halluxy veľmi boleli a opúchali mi nohy. Takže tá bolesť po operácii sa dala vydržať. Dnes som 4 mesiace po a všetko je v poriadku.

mauglie121112
24. okt 2016

Ahojte...ja som absolvovala operaciu haluxu s deformitou vedlajsieho prsta tzv.kladivkoveho pred par dnami 20.10. v Dunajskej Strede na sukr.klinike Sagax u Dr. Dostala a som nadmieru spokojna. Robili mi to v celkov.anesteze klasickou metodou (sekanie,lamanie,obrusovanie,fixacne drotiky, dlaha) doplatok bol 430 eur. Bolesti som mala len prve dva dni...ale dalo sa to vydrzat a teraz hopsam o barlach ako 20.-tka. Kazdy ma od operacie odhovaral kvoli pooperacnej bolesti a dlhsej rekonvalescencii ale ja som nemala na vyber nakolko tie bolesti sa neohlasovali iba po celodennom chodeni ale uz s vstavsla s bolestou nohy. Mam 40 rokov, doma 4-rocnu dcerku ktora ma potrebuje. Preto som sa rozhodla pre operaciu. Vo stvrtok idem na prevaz a uvidim aky bude dalsi postup.

mauglie121112
24. okt 2016

V takomto stave som mala nohu pred operaciu

marijka1104
25. okt 2016

@mauglie121112 Drzim palce......ano..stoji to za to..kto to nema nevie....
ps. preco doplacala?.neslo to cez poistovnu?

mauglie121112
25. okt 2016

@marijka1104 ahoj..dakujem za povzbudenie....ZP preplaca len operacny vykon ale pouzity material si hradis sama. Ja som sa sama rozhodla pre tuto sukr.kliniku pretoze mi ju odporucali moji znami -sportovci, ktori si tam nechavajy menit kolenne klby, riesili meniskus...kamaratky tam chodia rodit a nedaju na tim lekarov zo spominanej kliniky dopustit. Ty to mad uz za sebou alebo tiez este trpis a zvazujes operaciu? Pekny den

marijka1104
25. okt 2016

@mauglie121112 aha..🙂 Ano, ja som mala operaciu uz v maji...teda lavu nohu, este chcem s pravou, ale to zas az na jar niekedy..Obcas ma noha este boli, obcas opuchne ale je to neporovnatelne co sa tyka nosenia topanok. Mna operovali v DK, ale tiez som s lekarom a jeho pristupom velmi spokojna.

mauglie121112
25. okt 2016

@marijka1104 s tym som aj pocitala ze to bude obcas este po operacii bolestive...opuchat....ved je to dost radikalny zasach do organizmu....mas to dedicne alebo ziskane? Ja to mam z vysokych spicatych topanok....

janka_adamka
25. okt 2016

Ja mám s haluxáčmi problémy už strašne dlho a milujem vysoké opätky, možno aj preto že som ich začala mame kradnúť už v detstve 🙂. Skúšala som už kadečo (valogmed teraz posledné mesiace, aj iné zo zdravotníckych potrieb) ale zatiaľ nič extra nepomohlo alebo ma to tak tlačilo/škriabalo, že som sa v noci budila. Tak som sa rozhodla ísť na operáciu vybrala som si clinica orthopedica. Tiež si pochvaľujem. Sú to naozaj špičkový odborníci. Vnímala som ich aj v médiách. Mňa operoval Kordoš a som spokojná...Zatiaľ sa nič ani nevrátilo do pôvodného stavu a to ma niekto strašil. Ak by som mala ísť ale do štátnej nemocky, tak nejdem asi nikdy, nemáme v rodine dobré skúsenosti.

idka29
25. okt 2016

@janka_adamka Janka, operovali Ti oba haluxy? a orientačne koľko si platila? Ďakujem

teja2
30. okt 2016

Ahojte, v decembri by som mala ist na operaciu haluxu na lavej nohe. Viete mi, prosim, niekto povedat, ako dlho asi trva liecba? Budem moct vo februari lyzovat? Dakujem za odpoved. ... a ak uz niekto mate dlhsie po operacii, odporocili by ste ju, resp. dali by ste sa na to znova? Dakujem.

marijka1104
31. okt 2016

@teja2 Ahoj.ja som mala po operacii sadru 2 mesiace....a potom mi este mesiac trvalo kym som zacala chodit...ale v kazdom pripade idem aj s druhou nohou...

teja2
31. okt 2016

@marijka1104 dakujem..a kedy si bola a kde?

teja2
31. okt 2016

Aha. Uz som ta nasla. V DK. Ze? Este raz vdaka za odpoved.