icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

yorkshir
5. nov 2016

Jorkshir

yorkshir
5. nov 2016

Ahojte ľudkovia včera som bola s mojou 9 ročnou dcérkou u ortopéda na obidvoch nožkách má haluxy som v šoku pretože je ešte dieťa...dr.nám dal cviky ale hneď ako nôžky prestanú rásť musí ísť na operáciu.stretli ste sa už niekto s takýmto prípadom čo sa týka dieťaťa a haluxov?budem rada ak mi napíšete ďakujem

teja2
5. nov 2016

@yorkshir ahoj, nestretla a je mi tvojej dcerky velmi luto, ze v takom veku uz musi nieco take riesit. Pozdravujem😊

marijka1104
10. nov 2016

@yorkshir Ahoj...jasne...ja som to mala tiez tak od mala...zdedila som to po babke..nik v rodine to nema len ja...aspon v niecom som vynimocna..🙂🙂🙂 nemala som s tym nejake starosti...akurat som si musela kupovat sirsie topanky....a sla som na operaciu az teraz....lekar mi povedal ze uz som mohla o par rokov skor..ale ze nevadi...Podla mna to nieje nic strasne..len ona ako mlada slecna nebude nejaka nadsena ze si neobuje krasne topanky ako maju kamosky...ale s tym sa da zmierit...a neboj...potom pojde na operaciu a bude spokojna....ps...vidis.. ja som sa vydala..🙂🙂🙂

mauglie121112
16. nov 2016

Ahojte haluxacky...v pondelok bude 30 dni od operacie a budu mi vyberat droty z prstov. Aj vy ste mali nohu opuchnutu trosku fialkovej farby? Dneska som si vsimla trosku niecoho zaschnuteho zltteho v mieste odkial trci drot...ale na druhom mieste to nemam....je to normalne? Bolesti vobec nemam a po operacii som mala bolest len prve dva dni. Odpiste mi kocky prosim...podelte ss o vase skusenosti 🙂 nech mozem vecer kludne spat...

marijka1104
21. nov 2016

@mauglie121112 dooobraaa....to je rychlovka..🙂
ti aj trcia droty?....

mauglie121112
21. nov 2016

@marijka1104 ano trcia...prave dneska o jednej mi budu vyberat droty..tak som zvedava ci je to v poriadku...ty mas tiez operovany halux?

marijka1104
21. nov 2016

@mauglie121112 Ano, ale 2mesiace sadra...a vyberat som mala ist droty az tento tyzden...operacia bola v maji.....no musela som to odlozit koli chorobe...ale uz sa mi zda ze sa mi jeden drit pcha sam von....

matrina234
23. nov 2016

ahojte bola ste niektorá z vas na operácii ale s pomocou platniciek niekde v okoli za ako je Martin Ruzomberok alebo podobne ?

marketa1304
7. jan 2017

@mary1975 ahoj..chcem sa spýtať..kdesi davnejšie som čítala ,že v malackách /titán/sa už neoperuje....z akeho dovodu,to si nepamatám..ty si bola na operáciu u dr.Pulmana????myslím,že takto sa volal....ako si spokojná..ja som síce z BJ a bojím sa nejako tej sádry pri mojich mamičkovských povinnostiach...a tam je to vraj podstatne kratšie....tak by som aj tu cestu oželela...dakujem za každú skromnú odpoveď...

kasandra123
10. feb 2017

@katarina0205 ahoj Katka, mohla by som Ťa poprosiť o kontakt na Teba? Ak by si bola taká milá a povedala mi pár info čo sa týka priebehu OP dňa, sestrička v ambulancii je fakt divná a dr. sa mi nezdal 2x ochotný. ☹

katarinacierna
22. apr 2017

Mňa operovali pred 3 týždňami...dali mi srobik do nohy A skracovali šľachu na prste...sadru som mala 11 dní..Potom mi vybrali stehy A dali plastovu topanku...nadmieru som spokojná...🙂

veve10
24. apr 2017

@katarinacierna ahoj. Niektore tu mali sadru 2mesiace a citam, ze ty iba 11 dni. Bola si na tej klasickej? Co presne ti robili? Mala si velke haluxy? Ako si po par rokoch spokojna? Tiez to zvazujem, len tieskusenosti sa tu strasne lisia. Niektore su mimo cele mesiace. Vdaka. 🙂

katarinacierna
24. apr 2017

@veve10 mala som iba na jednej nohe...dosť veľký bolestivý...Po pár rokoch neviem kedze mi to robili yeraz🙂momentálne mám na 5 týždňov plastovu topanku a zatiaľ super🙂

veve10
3. máj 2017

@katarinacierna vdaka za odpoved. Operovali ta klasickou metodou (sekacka,lamacka a spol.)? A vidim,ze mas 1,5 rocne dieta-v pohode s tou nohou za nim behas? 🙂

katarinacierna
3. máj 2017

@veve10 sekali lamali..dali srobik...Od prveho dňa po operacii behám..Aj so sadrou som stále behala po byte..Ale napr.sestre keď to robili mala veľké bolesti po operacii A iba ležala. Ja som mala jeden den tsky ze cely den som nieco rpbila a vecer strasne bolesti...takže potom som vela oddychovala popri brhani za malym..Každý to prijme inak,každé telo je predsa ine🙂tetaz nosím u iba ru dlahu plastovu no najradšej by som ju dala dole lebo sa cítim fit😊

lobic
3. máj 2017

@katarinacierna mojej starkej to tiez robili, avsak u nej nastal problem, ze sa haluxy opat objavili a uz povedala, ze by na ten zakrok nesla. Ze po zakroku to tazko znasala, kazdu chvilu ju to bolelo a ze pri zmenach pocasia nehovoriac, ze to hned citila 😖

katarinacierna
3. máj 2017

@lobic ano aj sestra to cíti pri počasí..ni zatiaľ sa jej nič nevratilo A už to má dlho...vravím že podla mňa ako kt9🙂

lobic
5. máj 2017

@katarinacierna presne ako kto, kazde telo je inak a inak reaguje na tieto veci. Bodajby to tak aj vydrzalo a neobjavilo sa jej to. Pretoze nie je to nic prijemne. My sme pred dvomi tyzdnami boli so starkou topanky kupovat a poviem ti, ze nieco strasne. Ani sme nakoniec skrz to ziadne nezohnali ☹

monikaveresova
16. aug 2017

@sonicka13131 Ahoj chcem sa ta spýtať na operáciu ako to celé prebieha, čaká ma 2.oktobra ďakujem.

sonicka13131
16. aug 2017

Teraz sa to už robí po novom inak dávajú sroby mne iba lamali a napravali .....

marijka1104
16. aug 2017

@monikaveresova zalezi kde ta idu operovat....mal by ti to povedat lekar, ktory ta bude operovat...presny postup..
Ja som bola v DK....pri uplnej narkoze...zosekali kost..jednu skratili...pritiahli drotami..2 mesiace som mala sadru...po pol roku mi droty vybrali...teraz som rok aj nieco po operacii a som strasne stastna ze som bola...este ma caka jedna noha....vraj sa to nerobi naraz...
Ale vravim..zalezi ze kde to ako robia....

vittotitto
16. aug 2017

@newyourk Ďakujem, ja tiež neskoro odpovedám, ale nakoniec som na tú operáciu nešla.. zatiaľ sa to nejak výrazne nezhoršuje a keď sa to začne, tak na tú operáciu budem musieť ísť aj tak.. ale zatiaľ si myslím, že je ešte skoro, aj keď bolesti sú to riadne už teraz ... 🙂

zuzanka1984
18. aug 2017

ja som na zakroku bola dnes, lokalna anesteza,dalo sa to zvladnut, dali mi tam nejaku platnicku ale riadne mi to sekal.. tu platnicku ze po roku bude musiet vybrat.. bolí to ale s liekmi sa to da zvladnut.. o tyzden idem na kontrolu, tak som zvedava.

monikaveresova
20. aug 2017

@marijka1104 Ahoj mne to budú robiť v BA obe nohy naraz a v celej narkóze, vravel ze mi to nebude sekať, len to nieako stiahne aby sa to vyrovnalo, ešte sa popýtam presne ako to bude. Hovoril ze niekým lúčom a potom tam niečo vloží. Len sa bojím ako to budem prežívať potom a PN vraj tri mesiace tak uvidím.

zuzanka1984
20. aug 2017

@monikaveresova fakt naraz? a ako budes chodit? mne povedali, ze musí byt minimalne 4 mesiace rozdiel na dalsiu nohu

monikaveresova
21. aug 2017

@zuzanka1984 Áno obe naraz a no neviem si to predstaviť.

novana
21. aug 2017

@monikaveresova, mne operatér skrátil aj kostičky na palci, dal drôty... PN 2 mesiace, sama som o ukončenie požiadala. Anestézu som dostala do stehna 😲 operovanej nohy, dosť to bolelo, lebo sa nie a nie trafiť. Mladý anesteziológ - som mu s úsmevom povedala, prečo sa to musí učiť práve na mne. 😀 Ľutujem, že som s operáciou dosť dlho otáľala. Teraz netlačí žiadna topánka, úplne iný život... 🙂

sticker
zuzanka1984
22. aug 2017

@novana fatk? ja som 4 dni po operacii.. noha uz nebolí, chodím o barliach.. ale je to ostara tie barle, skackam na jednej nohe ako zajac.. o dva dni kontrola.. verim, ze o rok si uz v lete kupim normalne sandale.. druhu nohu mam tiez ale len malicko..

monikaveresova
22. aug 2017

Ahoj chcem sa spýtať či má niektorá skúsenosť s MUDr. Lukacom na Zahradnickej. Bude mi operovať haluxy. Dakujem☹