Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@yveet62 ahoj. On ti robil obe nohy naraz? Bola si okrem tej noci v nemocnici potom nejak v Kosiciach, alebo ta niekto zaviezol domov do Ba? Tie bolesti co si mala dva tyzdne boli decentne a zvladnutelne alebo peklo a davala si si nejake lieky na bolest? Vies teraz uz normalne chodit/soferovat alebo si skor doma s vylozenymi nohami? Preco si sa rozhodla pre lokalnu anestezu? Ake velke vybocenie si mala? Rozmyslam preco to niekomu tak velmi puchne a niekomu moc nie (ako tebe). S tymi prstami co vlastne urobil? To som sa nikde nedocitala.
Vela otazok, pardon, ale som tiez z Ba a idealne chcem obe nohy naraz a furt nad tym rozmyslam tak ma zaujima vsetko 🙂
@11magda11 ahoj,robil mi obe nohy naraz.Doviezol ma manžel,mali sme hotel a na druhý deň po operácie a rannom preväze sme išli do BA.Bolesti boli prvý týždeň horšie,ale
s naordinovanými liekmi v pohode,pomaly ustávali a do dvoch týždňov úplne ustali.Teraz som 3 týždeň po operaci,nohy len zatejpované,chodím po byte v takých športových sandálkach,noha len minimálne opuchnutá.Zatial som vonku nebola,ale doma sa striedavo premotám,chvíľu si niečo robím,chvílu čítam al. pozerám telku.Lokálna anestéza zo zdravotných dôvodov,ale i tak, by som sa rozhodla pre túto miniinvazívnu operáciu.Podla mňa je to najlepšia voľba,asi čo sa týka všetkého, okolo operačnych metod haluxov.Nelutujem peniaze,ani čas strávený cestou do Košíc.Celé mi to vyšlo na 3 cesty,zakaždým,hotel.Bude o dovolenku menej,ale tie nôžky stoja za to.
Pred operáciou😏
@11magda11 ahoj,robil mi obe nohy naraz.Doviezol ma manžel,mali sme hotel a na druhý deň po operácie a rannom preväze sme išli do BA.Bolesti boli prvý týždeň horšie,ale
s naordinovanými liekmi v pohode,pomaly ustávali a do dvoch týždňov úplne ustali.Teraz som 3 týždeň po operaci,nohy len zatejpované,chodím po byte v takých športových sandálkach,noha len minimálne opuchnutá.Zatial som vonku nebola,ale doma sa striedavo premotám,chvíľu si niečo robím,chvílu čítam al. pozerám telku.Lokálna anestéza zo zdravotných dôvodov,ale i tak, by som sa rozhodla pre túto miniinvazívnu operáciu.Podla mňa je to najlepšia voľba,asi čo sa týka všetkého, okolo operačnych metod haluxov.Nelutujem peniaze,ani čas strávený cestou do Košíc.Celé mi to vyšlo na 3 cesty,zakaždým,hotel.Bude o dovolenku menej,ale tie nôžky stoja za to.
Pred operáciou😏
@yveet62 zvažujem, či obe nohy naraz. Tiež chcem v lokálke, a mám trochu obavy, že s dvoma pajdavymi nohami to bude katastrofa.
@yveet62 zvažujem, či obe nohy naraz. Tiež chcem v lokálke, a mám trochu obavy, že s dvoma pajdavymi nohami to bude katastrofa.
@olise69 Ahoj, tiež som z BA a tiež som zvažovala operáciu oboch nôh naraz a aj mi to Dr. najprv navrhol, ale keď som sa ho spýtala či mi to odporúča aj keď mám doma dve menšie deti tak povedal, že radšej nech si dám zatiaľ len jednu. Bude mi ju robiť iba v lokálke ale to som si vypýtala ja. Zatiaľ si ešte neviem dobre predstaviť ako to všetko vymyslím ( cestu a tak). Pekný deň.
Pred operáciou😏
@yveet62 dakujem velmi pekne za odpovede 🙂 To napichovanie noh v ramci lokalky bolo vydrzatelne? Ako dlho to vlastne cele trvalo?
Skvele ze vam opuchli nohy len minimalne, to mate stastie 🙂 Pri chodzi pouzivate aj barle alebo sa to da aj bez nich a len doslapujete na paty?
@yveet62 dakujem velmi pekne za odpovede 🙂 To napichovanie noh v ramci lokalky bolo vydrzatelne? Ako dlho to vlastne cele trvalo?
Skvele ze vam opuchli nohy len minimalne, to mate stastie 🙂 Pri chodzi pouzivate aj barle alebo sa to da aj bez nich a len doslapujete na paty?
@11magda11 to napichovanie je neprijemne ale dá sa vydržať 🤷 čo budeme si klamať. Celé to trvá 40 minút. Barle ja som používala asi 3 týžne potom som používala len jednú . Po 5 týždňoch barle a pooperačna topánka išla preč a plná záťaž na nohu,to bolo u mňa ale ja mám stále opuch
@olise69 ahoj,prekvapivo vôbec nie,dokonca sa mi lepšie chodilo v oboch pooperačných sandáloch,ako v jednej,mala som lepšiu stabilitu.
A vôbec,dala som to pri jedných bolestiach a všetkom,čo je okolo toho, včetne PNky...Po byte to obmedzenie nebolo vôbec také hrozné,barle som použila akurát na príchod domov po operácii.
@yveet62 ja som mohla zaťažovať a chodiť bez operačnej topánky až po 5 týždni
@vieramikloskova Áno,žiaľ je to individuálne...
@olise69 on sa rozhodne že ako lebo viem že nie stále chce robiť náraz obe nohy 🤷 už ste mu písali prosím
@vieramikloskova jj, už mám termin
@vieramikloskova jj, už mám termin
@olise69 ja som čakala rok 🙈 teraz neviem 🤷
@olise69 ja som čakala rok 🙈 teraz neviem 🤷
@vieramikloskova ja 3 mesiace
@olise69 mne tiež primár ponúkol na konzultácii obe nohy naraz, lebo nemám veľkú deformitu.. ale ja som rozhodla len ľavú, ktorú mám zlu a bolieva ma.. tak dokážem pár dni po opke šoférovať sama, ja by som bohužiaľ nevedela zostať bez auta na 5tyzdnov s oboma zoperovanymi nohami..
@olise69 mne tiež primár ponúkol na konzultácii obe nohy naraz, lebo nemám veľkú deformitu.. ale ja som rozhodla len ľavú, ktorú mám zlu a bolieva ma.. tak dokážem pár dni po opke šoférovať sama, ja by som bohužiaľ nevedela zostať bez auta na 5tyzdnov s oboma zoperovanymi nohami..
@ninka123 asi tak,ja tiež som si dala len jednu čo má bolievala. Ta druhá zatiaľ neboli. No u mňa je to na dlhšie.
@vieramikloskova ja 3 mesiace
@yveet62 tak to je dobré, ale cená zostala u vás 600e lebo viem že niektoré ženy platili viac.
@yveet62 tak to je dobré, ale cená zostala u vás 600e lebo viem že niektoré ženy platili viac.
@vieramikloskova áno,spolu za obe 1200..
@vieramikloskova áno,spolu za obe 1200..
@yveet62 tak to je super.
@vieramikloskova na opuch je dobrý vitamín C a mne pomohlo mačat si nohu v slanej vode aspoň 20-30 minút každý večer...a brala som aj serapeptazu
@adulka07 ahoj, chcem sa vás ešte opýtať lebo aj Vám operoval klenbu aj mne. Ešte len teraz chodím cvičiť neviem čo Vám dávali na rehabkach ja mám cvičenie,ale keď chodím tak stále ma to boli ale ani neviem čo 🙈 proste pri chôdzi mám bolesti na vrchnej časti pri prstoch. Ako to bolo u vás prosím.
@adulka07 ahoj, chcem sa vás ešte opýtať lebo aj Vám operoval klenbu aj mne. Ešte len teraz chodím cvičiť neviem čo Vám dávali na rehabkach ja mám cvičenie,ale keď chodím tak stále ma to boli ale ani neviem čo 🙈 proste pri chôdzi mám bolesti na vrchnej časti pri prstoch. Ako to bolo u vás prosím.
@vieramikloskova ja som na rehabky neišla, cvičila som doma každé ráno keď som nebola v robote a večer som chodila po ihrisku, kde som zistila ,že sa mi lepšie behá ako chodí...treba chodiť a zaťažovať aj cez bolesť
@vieramikloskova ja som na rehabky neišla, cvičila som doma každé ráno keď som nebola v robote a večer som chodila po ihrisku, kde som zistila ,že sa mi lepšie behá ako chodí...treba chodiť a zaťažovať aj cez bolesť
@adulka07 áno cvičím aj doma každé ráno, lebo tie rehabka ráz za týždeň to je málo. Chodím tiež každý deň ale keď čítam že niekto ide do práce po 5 týždňoch tak som prekvapená že u mňa začína 8 týždeň a bolesť je stále 🙈
@adulka07 áno cvičím aj doma každé ráno, lebo tie rehabka ráz za týždeň to je málo. Chodím tiež každý deň ale keď čítam že niekto ide do práce po 5 týždňoch tak som prekvapená že u mňa začína 8 týždeň a bolesť je stále 🙈
@vieramikloskova áno...ja som tak išla do roboty,po 5 týždňoch..a to robím 12 tky...tam keď som viac sedela tak mi opuchal kotník ,lepšie bolo počas voľných dní keď som viac chodila a po 6 týždňoch som začala pomaličky behať...ale ja mám celý život vrtuľu v zadku
@vieramikloskova noha ti bude opúchať ešte dlho... Ja som bola operovana 13 januára a až ku koncu apríla som mohla povedať,že už nebolí a nie je opuchnutá..ale opuchala mi v saune a v lete na dovolenke
@vieramikloskova noha ti bude opúchať ešte dlho... Ja som bola operovana 13 januára a až ku koncu apríla som mohla povedať,že už nebolí a nie je opuchnutá..ale opuchala mi v saune a v lete na dovolenke
@adulka07 vydržíme len nech to nebolí ☺️ krásny deň prajem
Ahojte, mala by som otázku ohľadom PN. O týždeň mám ísť na operáciu oboch nôh k MUDr Totkovičovi. Pracujem z domu, tak som si nežiadala PN. Tie, ktoré ste túto operáciu absolvovali, myslíte, že zvládnem pracovať po ležiačky, alebo si mám radšej vziať PN aspoň na ten prvý týždeň? Vôbec neviem, aké stavy mám čakať 🙂 Ďakujem pekne za rady.
Ahojte, mala by som otázku ohľadom PN. O týždeň mám ísť na operáciu oboch nôh k MUDr Totkovičovi. Pracujem z domu, tak som si nežiadala PN. Tie, ktoré ste túto operáciu absolvovali, myslíte, že zvládnem pracovať po ležiačky, alebo si mám radšej vziať PN aspoň na ten prvý týždeň? Vôbec neviem, aké stavy mám čakať 🙂 Ďakujem pekne za rady.
@csillinha za mňa áno.
@csillinha ja som mala len jednu nohu...v sobotu operácia,v nedeľu to dosť bolelo ale zabrali predpísané lieky, v utorok som už bola pred bytovkou nakŕmiť mačky a to bývame na 3tom poschodí..aj som už navarila ,vyprala,vyzehlila..akurát som si medzi tým stále musela oddýchnuť, sadnúť a vyložiť nohu
@csillinha ja som mala len jednu nohu...v sobotu operácia,v nedeľu to dosť bolelo ale zabrali predpísané lieky, v utorok som už bola pred bytovkou nakŕmiť mačky a to bývame na 3tom poschodí..aj som už navarila ,vyprala,vyzehlila..akurát som si medzi tým stále musela oddýchnuť, sadnúť a vyložiť nohu
@adulka07 akým štýlom ti to robili prosím a kde?
@csillinha za mna tiez v pohode sa da pracovat po sediacky, nohy vylozis a robis

Pls, koľko platíte za pooperačné kontroly?
@olise69 tam sa platí už len 2e