Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@daniellita30 Tá tam vraj môže ostať ;) Áno, pooperačnú obuv, aj barle som dostala v nemocnici v deň prepustenia.
@magacovadenisa a dalo sa to prežiť po operácii? Neboli to strašne bolesti? A teraz už máte všetko ok, nevrátil sa hallux? Ďakujem za info
@daniellita30 tak tie prvé chvíle boli veľmi bolestivé ale prežila som len s ibalginom.nic viac takže v poriadku.....
Ne zatiaľ je všetko ok. Od operácie som cca 7 rokov....
@emidia no tak to už máte pekné, pekne sa to hojí
@daniellita30 Tiež som celkom spokojná 😉 Aj čo sa týka celkového stavu. Bolesti sú minimálne (podľa toho koľko chodím). A po byte mi to celkom dobre ide už aj bez barlí 😃
@monikaveresova ahoj prosim ta a to ti urobili obidva naraz? kebyze si to vyziadam tak naraz mi to bez problemov urobia? ja to mam asi takto ako ty pred opkou..moja mama si dala najprv urobit jednu nohu a teraz caka z druhou kedy pojde,len ona to ma uz horsie ...ja som to podedila po mame ako teraz nemam s tym ziadne problemy lebo mam uzku nohu akurat tie kosti mi dost vadia ale viem, ze vekom to bude horsie ..lenze teraz som v takej situacii ,ze si hladam pracu a cim skor sa zamestnat a neviem si predstavit, hned ist na marodku ..to potrva aj niekolko tyzdnov kym budem normalne fungovat vsak?..skoda, ze som sa nerozhodla skor toto riesit a tak dlho vahala...je tato operacia bezplatna?..mama neplatila nic ,robili jej to v PO ,ked sa dobre pamätam Dr.Kľoc vraj bolo vsetko ok..je sice po operacii uz pol roka ale dost dlho sa to liecilo,myslim ,ze aj 2 mesiace kym sa postavila na nohu a normalne chodila ,ale ako som pisala mala to dost velikanske asi to bol vacsi zasah ,co sa tyka operacie ,ale taktiez mala 2 rezy..ale nerobili jej to naraz,myslim obe nohy...ako dlho trvalo to hojenie?po kolkych tyzdnov si uz normalne chodila teda mohla normalne fungovat popripade ist do prace ?..dakujem za odpoved
Dobrý deň. Pred dvoma rokmi som bola na operácii haluxov na ortopédii v Žiline. Všetko bolo fajn, mala som sádru najprv 6 týždňov a vybrali mi drôty a potom to znovu zasádrovali na 6 týždňov. Ani som nemala žiadne bolesti a som naozaj spokojná s výsledkom. Ale 2 týždne dozadu som bola na operácii s druhou nohou. Naozaj ma tá naho bolela a aj bolí, lenže nie na operovanom mieste. Približne tam kde je klenba. Tlačí ma tk tam veľmi a pri nejakom pohybe ma to akokeby "zelektrizuje". Dotknem sa sa nohy zo spodu( teda pod sádrou) a zdá sa mi že to je aj opuchnuté. Nevedeli by ste mi poradiť ako postupovať alebo čo robiť? Alebo ak by tam bolo natlačenej veľa vaty tak ako ju vybrať? Ďakujem
@natyass2002, choď za operatérom, nech sa Ti na to pozrie. Nakoľko si už v minulosti takú operáciu absolvovala (aj ja), teda vieš, že bolieť by Ťa to nemalo. Ako dlho si po operácii?
@novana no takmer 2 týždne
@natyass2002, mňa to bolelo len po operácii, vtedy, keď doznela anesteza. Mala by si sa naozaj ohlásiť u lekára, možno to máš zle zasadrované. Môžeš prezradiť, kto Ťa operoval?
@emidia máte to veľmi pekné. Ešte to bolí?
a máte skusenost pri vyberaní šrobov? kolko budem pn? dakujem
@zuzanka1984 Ten môj tam ostáva,tak neviem..
Ahojte
Som deň po operácii , dlahu mi dnes dali dole a mám papuču - ako sa s tým dá spat? Ako ste som tie nohu polohováli?
Ďakujem
@pauliq ja som si len vankus podkladala pod nohu, v tej papuci asi nespi, to si na noc daj dole
@zuzanka1984 práveže vyslovene som sa pýtala Dr čo mám operovala a Že aj spat mám v nej
Ja som mala dlahu iba jeden deň
Ďakujem
@pauliq aha, tak posluchaj
@zuzanka1984
@nicole858 ja som dostala papuču nám druhý deň , dnes som bola nám preveze, a boli tam 4 panie tiež s papučou. zatiaľ je tie celkom znesiteľne tabletky len raz do dňa.
Mne Dr povedala že 6 -8 týždňov nezaťažovať tu nohu.

@emidia áno skrutku som myslela, to tam zostane? A po operácii ste dostali hneď topánku, či len obväz, oddychovať a až teraz dajú topánku, či ako?