icon

Operácia hemoroidov - skúsenosti

ziarcanka
13. júl 2012

Dvoma tehotenstvami a ochorením na salmonelózu som sa postupne prepracovala k hemoroidom 4. stupňa - trvale vystúpené uzlíky s trombózou. Je to štádium, kde už nepomáhajú maste ani babské recepty - východiskom je operácia ☹ .
Pri hľadaní na internete som našla informácie, ktoré sa navzájom rozchádzajú (každý si chváli svoje), o účinnosti a bolestivosti rôznych operačných metód. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s jednotlivými metódami (aj kde vám to robili) - koľko trvalo hojenie, aké to bolo bolestivé, či sa problém zopakoval, aký bol doplatok za operáciu a podobne.
Prosím, nepíšte mi akú mastičku alebo liek mám použiť, tie už fakt nezaberajú - vyskúšala som asi všetky a bolo by to len oddialenie nevyhnutného.
Ešte jedna otázočka - momentálne mám tretí deň na dvoch uzlíkoch naložené gumičky - stále to bolí ako šľak - ak s tým máte skúsenosť - koľko to ešte bude trvať, lebo už ma chytá zúfalstvo ☹ ☹ ☹

sofia1410
3. jan 2020

@marija21 ja viem ale bojim sa skusam mast procto a uz som citala aj o mobivenal nakolko detralex je na predpis a ty si mala tiez vonku alebo

miskamia1
3. jan 2020

@marija21 mozem sa opýtať, ako si to mala? Koľko ťa to bolelo a koľko si to odkladala?
Ja som dva a pól mesiaca presne po pôrode, krvaca mi to pri každej potrebe na wc, od vcera ma boli už aj sedenie, a ležanie, mam tam silne tlaky ale už sa neodvážim ísť na wc .. nepomohla mi ani Dubová kôra ani maste ani čapiky... nič.
Mam maličké bábätko, kojím, bojím sa veľmi ísť na vyšetrenie a nechcem si predstaviť tu bolesť ked sa mi to chirurgicky bude robiť.. ani neviem čo potom bude nasledovať :( strašne sa bojím...

miskamia1
3. jan 2020

@ondris99 no ja to myslím naozaj, že mna to naozaj viac boli, ako pôrod 😣 pôrod sa dal bez problémov zvládnuť, bolelo to len vo finále a chvíľu, toto boli už dlho a každý deň... ale teraz boli sviatky tak som to neriešila zatiaľ. Ale od včera je to horšie 😭 len sa to bojím riešiť

sofia1410
3. jan 2020

@miskamia1 ahoj a to ta boli dva mesiace v kuse vi

miskamia1
3. jan 2020

@sofia1410
Nie, tri týždne to boli, a teraz ešte viac.

ondris99
4. jan 2020

@miskamia1 Ahoj, dufam ze uz je lepsie trochu. Ak ta to boli 3 tyzdne viac-menej bez prestavky tak chod hocikde kde ti pomozu. Obavam sa ze to lepsie uz nebude, len si predlzujes trapenie ☹ Okamzite chod lekarovi!

marija21
4. jan 2020

@miskamia1 bože verím ti, je to hrozne ja som toto krvácanie zažívala 5 týždňov, až som raz ráno odpadla na WC a museli ma brat do nemocnice, ťažká anémia, taka som bola odkrvena, chýbal hemoglobin, hneď mi dávali transfuziu, doktori mi hneď povedali, kde som bola, najprv zastavili krvácanie aj infuziou, v tej boli lieky, po pár dňoch, keď už som bola lepšie na tom, že som už prešla sama po izbe, tak mi urobili vysetrenie-kolonoskopia hadička cez prdel, no nepríjemné, to som mala ok, lebo tam sa skúma, či krvácanie nejde zo žalúdka alebo čriev, zistili mi vnútorné hemeroidy 2.stupna

sofia1410
4. jan 2020

@marija21 s prosim ta tie vnutorne okrem krvacania si mala aj nieco ine?

sofia1410
5. jan 2020

@adina0501 ahoj mozem sa opyrat ohladom tyxh vybezkov

marija21
6. jan 2020

@sofia1410 kľudne popíšme v maily,

andrejkovac1983
6. jan 2020

Akurat lezim v ruzinovskej nemocnici po klasickej operacii hemeroidou 4 stupna boli obrovske aj vonku aj vnutry stvrtok som prisiel rano piatok rano bola operacia.pan doktor Dimou ktory bol za mnou po operacii ked som sa prebral tak vravel ze som mal rit ako simpanz.takze asi mal co robit.je to fakt odbornik a super clovek prve dva dni po operacii som si hovoril aky som bol sprosty ze som to uz skor neriesil ze nic hrozneho to neni ale doktor 3dni neni v robote a tento personal sestier uplna tragedia niektore kvapacku mi nedavaju uz 2 dni davaju mi len niejake lentilky od bolesti a inekcie ktore su asi zriedene lebo necitim po nich ziadnu ulavu.takze sa citim este horsie ako kratko po operacii.zajtra ma uz prist doktor a mal by ma prepustit domou musim cakat na neho lebo ze som to mal strasne velke tak to chce vidiet.inak nedavaju klistir co je super daju vipit asi 3 litre vody z prehanadlom takze fontana jak lusk.ja som vela cital tieto fora uz som bol pripraveny na smrt od bolesti ale neni to take strasne ako sa tu pise a to som mal riadne ze mi to nechcel ani laserom robit za 500eur radsej zadarmo v nemocnici.mozno som pomohol

sofia1410
6. jan 2020

@andrejkovac1983 prosim ta ale to si musel mavat uz nejake krvacania stale ci aj bolesti

andrejkovac1983
7. jan 2020

@sofia1410 krvacalo mi to pravidelne a riadne pri kazdej stolici par rokou ale ma neboleli.uz idem akurat domouz ba konecne sestricky hroza doktor na jednicku

sofia1410
7. jan 2020

@andrejkovac1983 a s toho si mal ten 4stupen?no ja sa bojim vysetrenia sle musim ist

adkoalauri
7. jan 2020

@andrejkovac1983 mna robil tiez Dimou na jednodnovej.Ale viackrat ani za svet...

sofia1410
7. jan 2020

@adkoalauri preco

adkoalauri
7. jan 2020

@sofia1410 neskutocna bolest

k_a_j_k_a
7. jan 2020

Ahojte, mňa čaká operácia za dva týždne. Tiež som to dlho odkladala - striedavo oblačno sa trápim už zopár rokov, až sa mi pred mesiacom tak pohoršilo, že som sa už aj psychicky zosypala. Snáď to bude po operácii ok.
Chcem sa spýtať, koľko ste boli v nemocnici? Idem normálne na chirurgiu. Moja predstava je v pondelok operácia, v stredu- štvrtok domov, v pondelok do práce (pripadne ešte max. zopár dni doma) a finito. A dva týždne po príchode z nemocnice cvičiť a stihnúť tento rok ešte aj lyže. Je toto z vašich skúsenosti reálne? Či? 🙂

sofia1410
7. jan 2020

@k_a_j_k_a ahoj a ake mas hemroidy

k_a_j_k_a
7. jan 2020

@sofia1410 Podľa dr. na chirurgii 2.stupeň. Ale bol veľmi nepríjemný a nenechal ma ani nič povedať 😠 podľa mojej dr. je to horšie. Krvácam pri každej návšteve wc, bez vložky nefungujem už niekoľko mesiacov.

sofia1410
7. jan 2020

@k_a_j_k_a Tak podla mna tiez to musi byt horsie ked kazdy den a fungujes takto ja mam zasa taky kozny vyrastok slebo vo sama neviem ale ty mas asi vnutorne ci?ja som si davala krem a v nutri som na boku som citila taku gulku ale neviem ci to je hemroid nekrvacam ani nic

andrejkovac1983
8. jan 2020

@sofia1410 bol som na operacii pred asi 5timi rokmi longovou metodou po asi roku sa mi to vratilo ale som to neriesil nechal som to zajst az tak daleko ze teraz som to mal asi aj horsie ako pred prvou operaciou.doktor bol prekvapeny ze to bol ozaj velky nalez.vedla na izbe bol jeden s takym istym problemom a ten vyzeral bit pohode toho maju pustit dnes.treba to riesit hned neodkladat lebo aj tak to bude musiet riesit kazdy skor ci neskor same sa to nestrati a maste a cipky nepomozu.a cim neskor tym horsie

andrejkovac1983
8. jan 2020

@k_a_j_k_a to by sa dalo este laserom alebo gumickovanim zachranit nie?

andrejkovac1983
8. jan 2020

@k_a_j_k_a tak pondelok operacia streda stvrtok domou je realne pri 2 stupni ale pondelok do prace asi nie ked pojdes klasickou operaciou

kaya60
8. jan 2020

@k_a_j_k_a no veru do prace sa po par dnoch asi neda ist, ja mam pohodovu pracu, ale bola som dva tyzdne PN a dalsie dva to tiez nebolo este vesele...

k_a_j_k_a
8. jan 2020

@sofia1410 aj aj mám si myslím, vnútorné sú horšie a aj viac bolia, aspoň mňa.
@andrejkovac1983 neviem, či by sa to dalo aj inak. Ale priznám sa, že napriek tomu, že sa bojím (v nemocnici som bola len rodiť 😀), tak sa teším, keď bude po.
@kaya60 tie dva týždne by bolo ešte v pohode, aj keď pred vianocami som bola týždeň doma a už po dvoch dňoch mi bolo dlho 😀.

sofia1410
8. jan 2020

@k_a_j_k_a a trcia ti von?ked mas 2stupen vsade pisu ze vnutorne su menej bolestive mas aj nejaku hrcku alebo nieco ze sa to da nahmatat v nutri

sofia1410
8. jan 2020

@andrejkovac1983 ja viem ale neviem to muselo bytbtauke takto fungovat

sofia1410
8. jan 2020

@k_a_j_k_a sle este spm citala ze 2 stupen sa malokedy operuje

andrejkovac1983
9. jan 2020

@sofia1410 tak bolo to tazke tak fungovat len som sa nevedel odhodlat na druhu operaciu po skusenostiach z prvou.ale 2 stupen nezvyknu operovat klasicky to ti budu vediet aj gumickovat a to neboli ja som bol aj na tom asi tri mesiace do zadu trvalo to asi 2 minuty a nebolelo ma to vobec a to mi gumickoval dva na jedno sedenie.len som mal ist este na jedno a tam mi povedal ze sa mi to zhorsilo ze uz len klasickou operaciou.tak som isiel na laser do BA a tam mi dr.Dimou povedal ze to uz mam strasne velke a vela aj vonkajsie aj vnutorne tak ma objednal na klasiku.hlavne nic neodkladaj budes to mat lepsie jednodnovou chirurgiou hned ta pustia domou a o tri dni si v praci