icon

Operácia kolena - jednodňová chirurgia

denamir
21. nov 2015

Baby ktorá ste mala operovane koleno? A boli ste operovany V jednodňovej chirurgii?

Strana
z2
martina2001
14. júl 2020

@marcipanovatorta tiež som mala taký plán a skončilo to 4 týždne len s barlickami a nedostupovat vôbec, a zatiaľ ešte vôbec koleno nie je 100%

mariankas
14. júl 2020

@marcipanovatorta Asi záleží aj od toho, či ideš na operáciu po úraze, alebo "zdravá" . Ja som bola po úraze cca 3-4 týždne a keďže som predtým mala obmedzený pohyb, rekonvalescencia bola dlhá, kým som znovu mohla hýbať nohou ako-tak. Ale kamarátkin otec bol fit do pár dní. Ale neviem Ti povedať, ako rýchlo to bolo, len viem, že nemal také problémy ako ja.

marcipanovatorta
14. júl 2020

@martina2001
@mariankas
Uf, no to ste ma ani jedna nepotešili 😕 asi budem musieť ten pooperačný program zamietnuť a urobiť si len voľno. Mám viac rokov po úraze, dlho si ma len dr. pohadzovali, než sa dotiahla diagnostika... už chcem mať koleno bez bolestí a žiť normálne

mariankas
14. júl 2020

@marcipanovatorta Tak ak už máš diagnostiku, záleží aj na tom, čo Ti našli. ja som mala poškodený meniskus, šiel von. Ak sú poškodené väzy, zase je to né. ALe ak sľúbili odísť po svojich, väzy by to nemali byť, ak si dobre pamätám, z toho, čo som vtedy o kolenách všetko prečítala, pri väzoch sa nesmie po operácii istý čas došľapovať na nohu. Pri menisku sa dá. Ak je noha ako-tak v poriadku a funkčná predtým, hoci s bolesťou, tak možno rekonvalescencia môže byť rýchlejšia. No záruku Ti nedá nikto...

marcipanovatorta
17. júl 2020

@mariankas a prosim Ta, ako to prebiehalo po operacii? odisla si naozaj po svojich? mala si nejaky dren alebo nieco? kedy ti vybrali stehy? na druhy den?

mariankas
18. júl 2020

@marcipanovatorta Už je to viac rokov, všetko si úplne presne nepamätám. Ráno ma operovali a na obed som šla domov. Odišla som po svojich s tým, že ja som stále nevedela zohnúť nohu, chirurg mi vtedy povedal, že základ je nohu vystrieť, o zohýbanie sa musia postarať svaly, ktoré bolo u mňa treba najskôr vytrénovať. Nohu som vystrela, keďže operáciou pominula prekážka, ktorou bol prasknutý menskus. Koleno som mala obviazané, 3 dni som si musela pichať fraxiparín (tak sa to tuším volá) na riedenia krvi. Stehy mi vybrali o týždeň cca. A pre mňa potom začala dlhá rehabilitácia - doma cvičenie a rotopéd a na rehabilitácii plus k tomu masáž a nejaké magneto-liečby (to už si presne nepamätám).

Strana
z2