Operácia kolien alebo tehotenstvo
Čítam názory: najskôr poriesit operaciu kolena, kolien, až potom tehotenstvo. A čo v prípade, že už bolo raz operovane koleno - meniskus, no roztrhol sa znovu a teraz reoperacia šitie menisku a potom aj ľavé koleno. Kto má ako urobenu artroskopiu kolien? Šit menisky lebo ich celé vybrat? Mam 40r. Artroskopiu mi robili v rezort nemoc sv Michala, kde neodporucaju vybrat meniskus pre rychle opotrebenie a rychlej vymene kolen klbu. Súkromné kliniky nesiju, naopak vyberajú celé menisky. Áno ludia sú rýchlo fit fungujú, ale čo potom ? Rychlo sa opotrebuju a potom už len vymenit klby.
V tvojom veku by som asi skor riesila tehotenstvo, teda ak ta tie kolena moc neobmedzuju a ak tehotenstvo velmi chces.
mam jednu artroskopiu za sebou. aktualne mam artrozu 4. stupna. roztrhnutymeniskus, jablcko vybocene. dalsiu artroskopiu som odmietla, pomohla by mi od bolesti na rok. idem na ciastocnu vymenu kolena. cize uplnu vymenu si nechavam na neskor. mam 44.
@katurs 40r? To aby si riesila tehotenstvo
@katurs som ortopedická instrumentarka - rozhodne je šitie menisku správnejším prístupom. Sama by som si vybrať nedala, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
Normálne do nemocnice, kde to robia na pravidelnej báze, 1 noc vydržať v nemocnici, stojí to za to.
@summer138 a čo ak je potvrdená degenerácia tkanív v menisku? Moj ortoped tiež zvažuje či predsa nie je múdrejšie vziať väčšiu poškodenú časť - keďže už pred polrokom bola artroskopia a znova sa roztrhol. Nech som rychlejsie fit a neznicim si kvoli opat uz 2x a dlhsej 1stran zatazi pre sitie menisku - reoperacii pr kolena aj to ľavé. Potom môžem ísť rovno po pravom na operaciu ľavého a rok a pol v háji.. stále s neistým vysledkom
mam jednu artroskopiu za sebou. aktualne mam artrozu 4. stupna. roztrhnutymeniskus, jablcko vybocene. dalsiu artroskopiu som odmietla, pomohla by mi od bolesti na rok. idem na ciastocnu vymenu kolena. cize uplnu vymenu si nechavam na neskor. mam 44.
@lija22 a prosím riesili by ste teda radšej vybratie tej vacsej poškodenej casti menisku, nech som rychlo fit a neznicim celkom pre šitie a dlhu rekonval pravého aj ľavé koleno? A hneď po operacii skúšať otehotnieť? Alebo radšej skúšať otehotnieť, nosiť ortezy a s operaciou pockat? No pri dietati aj 3 roky počkať. A v tehot a dojceni asi nie je múdre dat si pichat do kolien kortikoidy (?)
@lija22 a kedy ste mali prosím dieťa?
@lija22 a kedy ste mali prosím dieťa?
@katurs ahoj. mame rozdielne pripady ale ja som rok po artroskopii porodila dvojicky a o par rokov aj tretie ( 38 r). Koleno bolelo ale dalo sa to prezit. Pride na to, ci to vies proste prezit. Mne tiez navrhovali vycistit koleno od vsetkeho, nespominali, ze by meniskus opravovali. Ale k tomuto sa neviem vyjadrit. Na tvojom mieste vzhladom k veku by teda podstupila nutnu operaciu a skusat otehotniet. pretoze uz je to veru otazne. S dojcenim by som sa vobec netrapila, uvidis ci budes moct.
Este tip, neviem ci dobry. Ked ma velmi ze velmi bolelo koleno maste mi nezaberali ale flector naplaste boli vyborne. teraz uz viem, ze som tam mala zapal a jedla som ibuprofeny a davala nonstop naplaste a setrila nohu a mne to uzasne pomohlo. Ani som to necakala a za tyzden to bolo o 60% lepsie. Skoda,ze toto mi moja ortopedicka neporadila, teda nic mi neporadila.
Drzim palce. Je to hrozna otrava s kolenami, tazko sa funguje
@katurs ahoj. mame rozdielne pripady ale ja som rok po artroskopii porodila dvojicky a o par rokov aj tretie ( 38 r). Koleno bolelo ale dalo sa to prezit. Pride na to, ci to vies proste prezit. Mne tiez navrhovali vycistit koleno od vsetkeho, nespominali, ze by meniskus opravovali. Ale k tomuto sa neviem vyjadrit. Na tvojom mieste vzhladom k veku by teda podstupila nutnu operaciu a skusat otehotniet. pretoze uz je to veru otazne. S dojcenim by som sa vobec netrapila, uvidis ci budes moct.
Este tip, neviem ci dobry. Ked ma velmi ze velmi bolelo koleno maste mi nezaberali ale flector naplaste boli vyborne. teraz uz viem, ze som tam mala zapal a jedla som ibuprofeny a davala nonstop naplaste a setrila nohu a mne to uzasne pomohlo. Ani som to necakala a za tyzden to bolo o 60% lepsie. Skoda,ze toto mi moja ortopedicka neporadila, teda nic mi neporadila.
@lija22 ale flektor naplaste a lieky isto v tehotenstve nemožno brat ani tie naplaste. Ani pri kojeni.
@lija22 ešte sa spýtam. Pisete, ze koleno bolelo - po artroskopii bolelo ? Lebo mňa čaká reoperacia. Preto sa zamýšľam, či najskôr znova koleno riešiť- ale už asi s vybratim väčšej časti menisku - aj z dôvodu hlavne, aby som opäť 1strannou zatazou si už celkom nedorazila ľavé co už je nacate už 1 operaciou pravého a to len polrok dozadu. Alebo koleno reoperaciu celkom odlozit aj na 4 roky.

@katurs som ortopedická instrumentarka - rozhodne je šitie menisku správnejším prístupom. Sama by som si vybrať nedala, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
Normálne do nemocnice, kde to robia na pravidelnej báze, 1 noc vydržať v nemocnici, stojí to za to.