Operácia žlčníka a návrat do práce

lienka175
21. aug 2021

Prosím tí, ktorí ste absolvovali laparoskopiu žlčníka, koľko po operácii ste už normálne fungovali? A myslíte, že by boli ochotní pustiť má z nemocnice na druhý deň po operácii?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aknamorka22
21. aug 2021

@lienka175 ja som isla na sukromnu kliniku kde ma pustili hned na druhý deň. Potrebovala som na zotavenie 2 týždne. Ale potom este dva týždne som citila jazvy a brucho. Neviem si predstaviť ist do fyzicky namahavej roboty. Ale každý to ma inak. Niekto sa hoji dlhšie, niekto kratšie 🙂

katka2602
21. aug 2021

6.8. Som bola operovana, domov som šla na tretí deň po operácii. A cítim sa fajn, jazvy nebolia, len strava je ešte taka opatrnejšie. Inak normálne fungujem pri 2 deťoch, ale v práci ešte nie som.

mpikusova
21. aug 2021

Mna pustili po laparskopiskom zakroku zlcnika na druhy den, nic som nemusela podpisovat. Aj moju mamu tak pustili. Do roboty som isla po mesiaci a posledny tyzden som cerpala dovolenku. Ale poznam aj kolegynu, ktore bola rok doma po zlcniku na PNke.

lienka175
autor
21. aug 2021

Tak to ste ma teraz prekvapili, kolegyňu operovali vo štvrtok naobed, včera ráno ju pustili a večer si už vraj kúpala malého a dnes umývala podlahy. V pondelok sa chystá normálne do práce

lienka175
autor
21. aug 2021

Mňa to čaká začiatkom októbra a bojím sa, že budú na mňa v práci ukazovať prstom v porovnaní s ňou, ak budem týždeň na PN

katka2602
21. aug 2021

@lienka175 oficiálna doba liečenia je 4-6 týždňov. Kolegyňa bola po 2 týždňoch v práci. Ja zatiaľ nie, lebo som nachladená tak som ešte doma. Ja som tiez začala normálne doma fungovať, ale na druhý deň mi bolo potom dosť na figu. Podľa mňa sa dosť premáha. Nepozeraj ma ňu, každý človek je iný. Vedúca mi povedala, že jej brat sa dával dokopy 3 mesiace.

fajnova
21. aug 2021

@lienka175 fíha to si ani neviem predstavit ísť po pár dňoch do práce. Ja som bola tri týždne na PN, ale mohla som byť dlhšie. Predsa len je to zásah do organizmu a bolí to. Mňa pustili na druhý deň po operácii. A divné že ona večer umývala podlahy. Ja som grcala do umyvadla a plakala od bolesti.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
21. aug 2021

@lienka175 na to sa vykasli, kazdy ma.iny zdravotny stav, ine telo.. ja som sice sla.na takuto operaciu od 7 m.a 2,5 rocneho dietata, ale mne robili aj pruh.. kazali mi nic tazke nedvihat, takze mi malu nejaku dobu vzdy nosili, ale do mesiaca som sa aj o nu starala normalne a sama.., ostatne bremena, vratane starsieho syna som nedvihala..
Co si pamatam ale, nasa kolegyna v byvalej robote bola skoro mesiac prec po laparke a to bola vtedy mlada baba, tesne po 20.. preto vravim, ze kazdy to znasa inak a ma iny zdrav.stav, u niekoho dokonca az na kupele, u niekoho ani zdaleka .

lienka175
autor
21. aug 2021

@siska53 aj jej robili aj pruh, preto ma to udivuje, že čo "zázračnú" operáciu to mala... ona bola na súkromnej klinike, tak normálne rozmýšľam, že či to tam nejako špeciálne neoperujú

siska53
21. aug 2021

@lienka175 pozri, keby sa nenatahujem s detmi, tak si myslim, ze by som bola po 2, max.3 t.v praci, sedave zamestnanie by sa dalo robit.. len..naozaj, kazdy to znasa inak .sak len si vezmi .ja som mala 2 sekcie..prva hrozna, dlho trvalo, nez som sa rozhybala . Po druhej som na druhy den behala ako srna..
A to musi aj zamestnavatel prosto pochopit, ak je normalny .

lienka175
autor
15. okt 2021

tak sa hlásim s aktuálnym stavom, som 10 dní po operácii, dnes som bola vyberať stehy a chcela som ukončiť PN s tým, že od pondelka nastúpim do práce... chirurg bol zásadne proti, že on trvá na PN minimálne ešte týždeň... no a keď som volala do práce, tak presne to, čo som čakala: veď ale XY prišla po 5 dňoch a ja som tiež už bola po týždni fit (reakcia vedúcej)

aknamorka22
15. okt 2021

@lienka175 každý sa zotavuje inak. Ja som po mesiaci ešte poriadne cítila jazvy. Kamarátka po týždni ani neveda, že ju operovali. Poslala by som ich kade ľahšie. Je to neuveriteľné, že človek si nemôže ani zdravie dať do poriadku kvôli práci. Mne inak kvôli tejto operácii nepredĺžili zmluvu v starej robote. Za to, že som im na rovinu povedal, že minimálne dva týždne budem PN a predtým chcem týždeň dovolenky. Ale bola som rada. Inak by som sa v tej dementnej práci nervacila do dnes :D