Operácia žlčníka
Dobrý deň, v minulých dňoch som mala prvý žlčníkový záchvat a zistili mi žlčníkové kamene, akú mam držať diétu, reps. čo môžem jest, čo ma čaká pri operáacii a čo po nej, kolko po operácii ešte musím držať diétu a kedy uz možem začať pridávať postupne riadnu stravu? Po operácii sa vraj priberá :( a ja uz teraz potrebujem schudnúť. vďaka
@emilka091016 ozvi sa, ako to dopadlo...
@cililink1 no už som doma, ležím si pekne v posteli a mám ešte bolesti ale deti pri sebe...
@emilka091016 A koľko si tam bola nakoniec?Išla si na druhý den po operácii domov?
@gaaaa ale kde...ja mala dohodnutého po znamosti lekára a ten má odmietol pustiť. Takže som bola v utorok príjem, streda opka a v piatok ráno už doma. Aj dobre lebo vo štvrtok má postavili ráno, až podvečer mi vytiahli vývod aj keď nič mi nevytekalo...len sa asi pozabudli na to...a popravde ja som ešte z toho nafúknutia rozbitá teraz.. samotné rany nebolia tak ako ten krk moj
@emilka091016 Hlavne že všetko dobre dopadlo a že to máš za sebou
@emilka091016 na to nafuknutie a bolest ramien som si dala cipok na bolesti a pomohlo.
@emilka091016 inak to je zaujimave, lebo ja som sice bola nafuknuta, ale ze by ma z toho nieco extra bolelo. Vraj to zalezi aj od toho, ako ti ten plyn odsaju, co do teba napumpovali. Hlavne, ze to mas za sebou a teraz len pekne oddychuj..kolko sa ti da.
@tinika mne zistili po porode pred vyse rokom vela malych zlc.kamenov. Kvoli kojeniu som ho nedala vybrat a teraz som zase tehotna. Dodrzujem dietu a pila som pupavovy caj,ten ich pomaha rozbijat. Odvtedy ziadne zachvaty nemavam,takze zlcnik si necham,lebo bez neho to tiez nie sranda. Ak mas malo kamenov,tak sa daju aj rozbit,to len nasi doktori radi hned posielaju pod noz. Tak vela stastia ;) .
Ahojte, chcela by dom sa opýtať ako dlho ste boli PN po operácii žlčníku?ja som bola operovana 21.1 ale mala som nejaké komplikácie a ešte do 5.2 beriem antibiotika. Môj obvodný Dr ma chce od pondelka vypísať do prace, ale stále sa cítim strašne slaba... Poradíte?
@maminkaaja Ahoj.Ja som bola mesiac a kamoška mala tiež nejaké problémy tak tá bola PN 3 mesiace.
@gaaaa ďakujem za odpoveď a brali ste nejaké lieky, alebo ste sa iba necítili dobre? Ja mam ešte tie jazvy dosť citlivé keď sa napríklad zohybam, ale po chvíľke prechádzky alebo niečo porobím doma a hneď som unavená, udychcana,,,
@maminkaaja Mne nebolo nič,ale nechali ma mesiac doma,robila som predavačku.A kamošku nechali dlho marodiť lebo v pupku sa jej jazva horšie hojila a robí dokladačku ťažké zdvíhala tak preto.Lieky som nebrala žiadne.
@gaaaa aha, no mňa v tom pupku tiež riadne pichne este, tam je to asi citlivejšie. Musím sa ešte porozprávať s obvodným, lebo v práci sa tiež dosť nabehám a nadviham,,,,
@maminkaaja Určite sa porozprávať s dr.ked máte takú prácu
Dievcata, ktore uz nemate zlcnik, tiez vas niekedy bolieva pod pravym rebrovym oblukom? Co vam vtedy pomaha?
Bolievalo ma.Napokon som bola na gastre a dr.mi povedal,že mám piseskovisko v žlčových cestách.Na sone mi nič nevideli.Kázal mi piť veľa tekutín,potom som bola po polroku znovu na hadici a už som mala všetko čisté a odvtedy klop klop nebolí,uvidíme dokedy.Ale môže to byť aj od chrbtice.
Aky je postup pred operaciou polypu a zlcnika - podla coho a do ktorej nemocnice treba ist v ramci Bratislavy, prosim? Ake su cakacie doby? Dakujem!
@nevesta100 U milosrdnych bratov som cakala tri tyzdne..

@emilka091016 zvladnes😀