Opuch po kliešťovi
Ráno som si vyberala kliešťa , uplne drobulinkeho a opuchlo to až takto . Je to niečo vážne alebo len treba nejakú masť . Ďakujem za odpoveď .

No sleduj par dni, sprav si fotky a podla toho ako ten flak bude vyzerat by som asi konzultovala s dr. Len boreliozu testy zachytia myslim az po niekolkych dnoch od ustipnutia
Dobrý večer, po prisatí kliešťa môže v mieste vzniknúť takáto lokálna lézia - začervenanie a opuch. Tak ako sa píše vyššie, je dôležité miesto dobre vydezinfikovať a sledovať. Ak sa objaví niekde na tele tzv. erythema migrans (veľké oválne začervenanie kože, typicky pripomínajúce terč, môže byť na mieste prisatia ale aj kdekoľvek inde) alebo budete mať horúčku, prípadne bolesť hlavy, závrate či zvracanie určite navštívte lekára, pretože skorá liečba antibiotikami je veľmi dôležitá.
Užitočné informácie nájdete na:
https://imunovital.sk/postipanie-kliestom/
Radšej chod k dr nech ti preventivne nasadi podla jej zvazenia ATB...Ja som to podcenila, mala som flaky po ovadovi, par dni po ustipnuti teplota, bolest uzliny pod pazuchou...Ale nejak som si to nespojila vtedy...A o 2 mesiace zacalo postupne peklo ktore trva doteraz..uz som vybrala 4 ATB a stale mam boreliozu vysoko pozitivnu...Ak sa nasadia ATB v prvej faze, zvykne to byt bez nasledkov (inak testy ma zmysel robit az po 2m od ustipnutia)
@robinhood ja som mala také isté na začiatku a potom mi zistili boreliózu, hneď mi dali sumamed tri dávky a po troch mesiacoch znovu tri dávky, držím palce nech to nie je borela

@robinhood treba to hlavne vydenzifikovat a sledovat ako zajtra to bude vyzerat