Ortognátna operácia, posun čeluste
ahojte, hovorí vám niečo tento zákrok?
@ruzicka603 nie s operáciu, ale počula som že aj v tomto je odborník ale ja osobne nie...
Ahojte dnes som prvy krat počula o možnosti operacie celusti viete mi niekto napisat čo ste už po.... ake to je myslim stav a tak .....mam mesiac na rozmyslanie mam vysunutu dolnu celust ..Dakujem
@ani007 ja si myslim ze rany v sliznici v ustach su najmenej bolestive. Pokial ze som lezala a sa nehybala tak to bola pohoda, horsie bolo vstat ked sa naply svaly na krku :D. Ak sa na to das tak ver ze skor ti bude vadit ten mega opuch co ani rozpravat nebudes vediet a nie bolest.
@mayra666 ahoj.ako vidim mas z operaciou skusenosti.Mam velmi vela otazok.Mozem ti napisat a opytat sa na nejake veci.Velmi by som chcela ist aj na operaciu.Vobec sa nebojim (noo trosku),skor tesim na noveho cloveka.Mam vysunutu spodnu celust,tiez som z kosic.Na koho sa v prvom rade obratit a aky je postup.Ale ja mam 34 rokov.
@luckalejka napis otazky do IP ;)
mám predkus, že mi horné zuby zakrývajú dolné, a praská mi v sánke asi 1-2 roky, a celkom pri jedle cítim ako si to veľmi namáham, a musím otvárať ústa doboku, aby som otvorila úplne ústa, vyriešil by to fixný aparát? predkus nie je moc len mi horné prekryjú spodné úplne. dakujem za info..... mám 17 rokov
@estinolo to mate hlboky zhryz a nie predkus (predkus je vzajomna vzdialenost medzi hornymi a dolnymi zubami). Rozhodne to stoji za navstevu u ortodonta, hlboky zhryz sa riesit da (fixnym aparatom) a aj praskanie v klbe. Zatial si ho setrite (klb), urcite nezujte zuvacky a neotvarajte usta nasilu, davajte pozor pri zivani. Da sa kupit taka specialna dlaha ktora sa dava na noc a zrelaxuje pretazene klby, je dost mozne ze v noci aj skripete so zubami.
Áno včera som tam bola v BA, dajú mi dlahu a v zápetí budem riešiť strojček. Len dúfam že keď mám teraz 17 a začala som liečbu, tak nebudem platiť plnú sumu za fixný aparát . :/ skúsenosti?
@estinolo poistovna liecbu preplaca do 18 roku na zaklade diagnozy. Takze pokial spadate do tej kategorie tak si dajte nalozit strojcek co najskor aby aspon tieto najdrahsie polozky boli ciastocne pokryte aj poistovnou. Po 18 roku poistovna nepreplaca nic, takze dalsie kontroly a snatie strojceka uz bude na vasu plnu uhradu. Urcite si vypytajte financny rozpocet aby ste vedeli co Vas a kedy caka.
Lenže neviem posúriť rodičov :/ a keď im o tomto poviem, tak môj problém už riešiť nebudú :( a ja to už chcem finálne vyriešiť :(
@estinolo žial s týmto poradit neviem, pokial rodicia nevedia/nechcu pomoct finančne, treba si teda najskor zarobit, pripadne skusit si vypytat splatkový kalendar, niektoré ambulancie s tým uz problem nemaju. Nastastie Vas problem sa da riesit aj neskor a nie je casovo limitovaný...
TO je fakt, ale potom už cez tisíc EUR nezarobím, ale teraz je leto tak už som na brigáde, dúfam že sa to vyrieši, koľko trvá kým vyhldotovia a prilepia strojček?
@estinolo liecba na priamu platbu je sice financne narocna, ale cela ta suma sa nehradi pri jednom termine, ale to splacanie je rozlozene pocas celej doby trvania. Cize nezaplatite vsetko naraz, a pokial mate nejaku ciastku nasetrenu na zaciatku tak sa to da zvladnut. najvacsia polozka je samozrejme na zaciatku, kedy sa platia vsetky diagnosticke ukony a nalepenie strojceka. Potom nastava doba kontrol, chodi sa cca 1x za 4-6 tyzdnov a na konci je zas kvapku vyssia suma, ked sa dava strojcek dolu. Neviem ako to chodi v inych ambulanciach ale mam skusenost ze zhruba do tych 2-3 mesiacov mozete mat fix nasadeny na oboch celustiach, ale da sa to samozrejme aj urychlit ale aj spomalit. Vsetko si samozrejme treba odkomunikovat, takze pokial viete ze Vam to jeden mesiac financne nevychadza, netreba sa hanbit ale treba to povedat. U normalneho ortodonta Vam vyjdu v ustrety, su to normalne veci ktore sa deju. Kludne sa moze medzi nalepenim horneho a dolneho strojceka urobit pauza tak aby sa to financne zvladlo, pripadne som pocula uz aj o splatkovych kalendaroch kedze nejde o lacnu vec. jedine co treba, je povedat narovinu ako sa veci maju a tiez sa pytat! kolko budete platit, kedy budete platit, kolko to bude trvat.na vsetko Vam musia vediet dat odpoved 😉
Ďakujem za by som potrebovala všetko stihnúť pred 18 kou to jest za 4 mesiace, dlaha aj strojček, mám tušáka že to nestihnem, áno istú čiastku mám ale nič moc mám zatiaľ 200 €. Vo štvrtok ide mamina za obvodnou zubárkou, ktorej vysvetlí veci s dlahou a potom to budem riešiť v BA a v nitre, snáď to časovo vydá :/.
Ahojte. Chcem sa opytat ci niekto z vas mal prasknutu dolnu sanku ?bude nutne aj drotovanie?:( mam ist ku chirurgovi s rengenom.dakujem
Ahojte, prosím je tu niekto kto podstupil zákrok - posun celuste? Mne idú posúvať dolnú...
Aké bolo hojenie po operácii? Ďakujem.
Ahojte, aj mna caka operacia dolnej celusti(progenia). Stale este vaham, ci sa na to dat lebo sa bojim, nakolko uz mam 40rokov. Strojcek uz mam skoro treti rok a este mam podstupit tuto operaciu. Je to hlavne zo zdravotnych dovodov, aby klby pri kusani netrpeli a mala som spravny zhryz. Je to niekto, kto to podstupil aj v tomto veku? Ako sa to hoji? Dakujem za odpoved
@lucyndako no ako porod viac bolel :D Budes len lezat a to ani necitit. Vstavanie akurat bolelo ale dalo sa. V nemocke som bola 10 dni, za ten cas sa to celkom zhojilo akurat opuch este bol a ta velka modrina. No a par dni nebudes vediet rozpravat takze si zober nieco kde budes pisat odpovede a otazky :D

@ruzicka603 nie je ti mladý lekár šikovný ,jeho otec je stomatochirug myslím ...platí sa treba sa na to pripraviť ale za konzultáciu myslím že tiež asi 25 eur ale je to odborník fakt nám to zato stojí k nemu chodiť....