icon

Ostroha pätovej kosti, poraďte mi nejakého odborníka

anapora
11. okt 2019

Ahoj. Prosím o radu, alebo skúsenosť.. Už niekoľko rokov ma trápi bolesť päty. Prešla som si obstrekmi, ultrazvukom, ožarovaním (absolvovala som všetky tri série po 3x) v Ružomberku. Nasledovala 10x rázová vlna.. Už som bezradná. Keďže to mám pri achilovke lekár tvrdí, že operácia je riziko.. Nosím aj gélové vložky.. Nepoznáte niekoho, kto by mi s tým pomohol? Nejakého dobrého odborníka.?vďaka

Strana
z2
veronique1988
6. apr 2024

@anapora mme povedali že to sa už neoperuje ... A oziarovanie je až.po 40ke ...

anapora
autor
7. apr 2024

@veronique1988 na ožarovaní som bola keď som mala asi 33 rokov takže neviem prečo vám dali takú informáciu
Nepomohlo, preto mi pätu operovali v júni pred rokom.
Skúste kontaktovať primára Totkoviča. Nemocnica Košice - Šaca
Dá sa k nemu objednať, vyšetrí vás a povie čo ďalej.

veronique1988
8. apr 2024

@anapora ďakujem za info ale tak Košice sú úplne od ruky 🫣 mne tak povedali ze to je ministerstvom schválené ze by mal otom vedieť každý ortopéd ze oziare az po 40ke .. ale idem aspon na konzultáciu tak uvidím

anapora
autor
8. apr 2024

@veronique1988
Chodia tam ľudia z celého SK, on je na to odborník..
https://nemocnicakosicesaca.agel.sk/zamestnanci...

lolalita
27. apr 2024

@anapora Poprosím Vás, na akom čísle sa dá objednať k primárovi. Po operácii ste sa po akej dobe vedeli vrátiť do práce? Ďakujem.

anapora
autor
2. máj 2024

@lolalita Dobrý deň.
K pánovi primárovi sa dostanete cez oficiálnu stránku nemocnice v Košiciach - Šaci
(Totkovič).
Do práce, podľa požadovanej záťaže, určite 8 týždňov PN.

lolalita
14. aug 2024

@anapora Ďakujem

anapora
autor
14. aug 2024

@lolalita vyskúšala ste ho?

bikarovae
Autor odpoveď zmazal
bikarovae
18. aug 2024

@veronique1988 zdravím vás😊 chcem sa spýtať čo je to ta razova vlna? A tie obstreky sú bolestivé? Ďakujem za vašu odpoveď 😊

veronique1988
1. sep 2024

@bikarovae obstreky dosť bolia už som ich mala 2x a nezabralo ,teraz chodím na rázové vlny a zatiaľ ma to stale bolí..

anapora
autor
2. sep 2024

@veronique1988 treba skúšať ďalej razovu vlnu a potom ešte nechať odznieť. Ak nezaberie, tak dr Totkovič KE Šaca, chirurgický zákrok ☀️

lenka1441
4. feb 2025

@anapora a hradila ti to poisťovňa alebo si si to zaplatila ? Si v celkovej anestéze ? A ako ti je teraz ? Ďakujem

anapora
autor
6. feb 2025

@lenka1441 ak máš problém pri chôdzi a bolesti. Choď na konzultáciu dr Totkovič Košice Šaca. Má s tým veľa skúseností. Teraz mi je lepšie. Nebolo to v celkovej anestézii..

mimi512
10. jún 2025

Oziare na patovu ostrohu mam predpisane, co odporucate Nitru alebo Ba , kde skor dostanem termin, pop., pristup od zdrav. Personalu? Kolko x treba absolvovat? Máte niekto skusenosti.?sestricka mi hovorila skor Ba, som z Dubníka, dakujem pekne za rady, pekny den prajem

veronique1988
10. jún 2025
@mimi512

Oziare na patovu ostrohu mam predpisane, co odporucate Nitru alebo Ba , kde skor dostanem termin, pop., pristup od zdrav. Personalu? Kolko x treba absolvovat? Máte niekto skusenosti.?sestricka mi hovorila skor Ba, som z Dubníka, dakujem pekne za rady, pekny den prajem

@mimi512 ja by som najskôr skusila razovu vlnu a az na koniec by som si dala oziare .. necele 2 roky má boleli päty ,som nevedela chodiť .. vyskúšala som razovu vlnu, ožiare , obstrek, ladovanie ,masaze ,fyzioterapeut, rehabilitácia a nič nezabralo, bola som skrz to pol roka na pn ,nakoniec som sla zasa do razovej vlny bola som 16 x na tom a po mesiaci má to prešlo ..

slavic
10. jún 2025
@mimi512

@mimi512 bojujem aj ja s ostrohami....pred 2 tyzdnami som sa objednal na Heydukovu na 30,6. najblizsi termin...potom som sa nudil a bol som na boroch dosiel som rychla registracia a hned mi to 1x oziarili...oni tam ozaruju 4x kazde 2 dni mensimi davkami ze je to ucinnejsie.da sa objednat aj cez internet...po tel sa neda...podla mna uz tento tyzden by vas zobrali

mimi512
10. jún 2025
@slavic

@mimi512 bojujem aj ja s ostrohami....pred 2 tyzdnami som sa objednal na Heydukovu na 30,6. najblizsi termin...potom som sa nudil a bol som na boroch dosiel som rychla registracia a hned mi to 1x oziarili...oni tam ozaruju 4x kazde 2 dni mensimi davkami ze je to ucinnejsie.da sa objednat aj cez internet...po tel sa neda...podla mna uz tento tyzden by vas zobrali

@slavic vdaka za odpoved, mne by bola nitra blizsie, nedvihali telefon, tak som volala na heydukova 10 tam mi hned zdvihli, a dali termin na 7.7.a.9.7 na 8,30.
Velmi pekne dakujem za odpoved

mimi512
10. jún 2025
@veronique1988

@mimi512 ja by som najskôr skusila razovu vlnu a az na koniec by som si dala oziare .. necele 2 roky má boleli päty ,som nevedela chodiť .. vyskúšala som razovu vlnu, ožiare , obstrek, ladovanie ,masaze ,fyzioterapeut, rehabilitácia a nič nezabralo, bola som skrz to pol roka na pn ,nakoniec som sla zasa do razovej vlny bola som 16 x na tom a po mesiaci má to prešlo ..

@veronique1988
@veronique1988 uz mi dali v Ba termin. Vdaka za odpoved, a poviem pravdu zial v nz mi vraveli, ze 3x vlna 130 eu, a 5x 200eu,, ja zial z mojho cid 210eu si tó nemozem dovolit. Toto jé kruta realita.

lenka1441
10. jún 2025
@veronique1988

@veronique1988 16x a mali ste to každý týždeň ?

slavic
10. jún 2025
@mimi512

@veronique1988
@veronique1988 uz mi dali v Ba termin. Vdaka za odpoved, a poviem pravdu zial v nz mi vraveli, ze 3x vlna 130 eu, a 5x 200eu,, ja zial z mojho cid 210eu si tó nemozem dovolit. Toto jé kruta realita.

@mimi512 ja som hajdukovu hneď zrušil to není problem....na boroch je to zadarmo a urcite vás môžu oziarit prvý krát už tento týždeň...fu ja nemám čas čakať snažím sa z toho dostať čím skôr

veronique1988
11. jún 2025
@lenka1441

@veronique1988 16x a mali ste to každý týždeň ?

@lenka1441 áno každý týždeň.. ja som chodila do salónu kde sa pani tomu venovala , tak som tam nepotrebovala ani vymení lístok 15€ /týždeň

mimi512
11. jún 2025
@slavic

@mimi512 ja som hajdukovu hneď zrušil to není problem....na boroch je to zadarmo a urcite vás môžu oziarit prvý krát už tento týždeň...fu ja nemám čas čakať snažím sa z toho dostať čím skôr

@slavic na hejdukovej nebudem platit, v Nz za razove vlny si pytaju tolko,co som pisala. No ani ja veru nie som natrpezlivejsia, aj tie bolesti robia uz svoje, clovek nefunguje tak ako by ch cél, ale uz tó musim vydrzat. Skor mna odradzaju, ze ci sa nebojim nasledkov ozarovania. Komu som spomenula kam idem...

slavic
14. jún 2025
@mimi512

@slavic na hejdukovej nebudem platit, v Nz za razove vlny si pytaju tolko,co som pisala. No ani ja veru nie som natrpezlivejsia, aj tie bolesti robia uz svoje, clovek nefunguje tak ako by ch cél, ale uz tó musim vydrzat. Skor mna odradzaju, ze ci sa nebojim nasledkov ozarovania. Komu som spomenula kam idem...

@mimi512 to sa neplatí nikde..akurát na boroch je to o mesiac skôr...ja už mam po 4 oziaroch ...v piatok bol posledny a uz týždeň cvičím cviky na plantarnu a ostrohu podľa 2 videí polhodinovych z YouTube a to mi neskutočne pomáha...dnes som dal turu 15000 krokov v lese..a bolesť malá...v pohode...začínam mať radost..I keď denne 4 hodky masirujem a roztahujem slachy na nohách+ cviky...treba skúsiť.. fakt velke zlepšenie ..skúsim ist v pondelok na stavbu..hmm z niečo žiť musím po 3 mesiacoch nerobenia...ale nič nečakám..možno to ešte parádne rozboli.....

majka3112
29. nov 2025
@anapora

@petrasto pomôže uvidíš 😉

@anapora mne oziare vôbec nepomáhajú a tomidem.este na 3 seriu,ak.nezabrali po 2 sériách má zmysel pokračovať? Lebo po oziari musí byť mesiac pauza,až potom.mozem.ist na raz.vlny

veronique1988
29. nov 2025
@majka3112

@anapora mne oziare vôbec nepomáhajú a tomidem.este na 3 seriu,ak.nezabrali po 2 sériách má zmysel pokračovať? Lebo po oziari musí byť mesiac pauza,až potom.mozem.ist na raz.vlny

@majka3112 ja som bola asi 16 x na razovej vlne ..zobrala som 5 serii potom mesiac pauza a zase som dobrala ostatné .. zmenila som obuv ..ladovala som nohu a aj masaz s jezkovou loptou a potom to prešlo po niakom mesiaci

Strana
z2