Otoskleróza a tinitus
Už strašne dlho mi hučí,píska,šumí v pravom uchu a aj slabšie počujem.Bola som na vyšetrení sluchu audiometrii a tá mi potvrdila skoro 69% poškodenie sluchu pravého ucha.Lekár odporúčal operáciu, preto by som Vás chcela poprosiť o Vaše osobné skúsenosti ak ste operáciu absolvovali, ako to dopadlo a či to pomohlo.Ďakujem za príspevky.
Hlava sa mi tocila nie otočila🙂 telefón si píše ako chce
Dobrý deň. Dnes je to už skoro 3 a pol mesiaca po stapedotomii. Ucho si robi, co chce, stale to nie je stabilizovane... Mala som ist an druhu op. ale poslali ma nakoniec domov, ze sa to zlepsilo. Ja to tak ale voec nepocitujem. neskutocne mi v otm uchu piska, zvoni, sumi, huci, je zalahnute, stale akoby mi tam nieco vadilo a mam pocit , ze uz aj v druhom, zdravom... Ucho nepocuje tak, ako ma. Niekedy mi ten zvuk sice preskoci do lepsieho, ale to je nic a moja hlava to nejak nezvlada :-/
A co vam na to povedali lekari?Moze sa to zlepsit,ustalit?Na druhu operaciu ste nechceli ist?
@weronica3 Ja som bola na dvoch operáciách,ale to preto,že po prvej operácii mi ostal deravý bubienok. Ani po prvej ani po druhej operácii tinitus neprestal.Ja ho mám už vyše 2 rokov a zvykla som si ☹ Nič iné neostáva...Dr.povedali,že s tým sa nedá nič robiť.Sú stastlivci, ktorým tinitus po operacii zmizne,ale tých je žiaľ veľmi málo☹ Vám povedali,že casom to prestane?Kde ste boli na operacii?
Dobry den. Ja som bola na Antolskej v Bratislave. Mala som ist tiez na reoperaciu, ale nakoniec ma poslali domov, lebo audio ukazalo, ze sa to zlepsilo.No zvuk mi stale rpeskakuje, niekedy par dni dobre, potom zle... Zalahne, rezonuju aj bezne zvuky. Neviem, cim to je. Ale zvlastne je, ze mavam aj dobre stavy. Neviem, ci to moze byt este chrastou na bubienku alebo cim...
Snad mate pravdu.Aj dnes citim, ze je to fajn. Obcas mi tam pukne, citim, ako mi bije srdce poriadne nahlas v tom uchu. No zaujimave fazy. Radi by sme mali babatko a neviem, ci cakat (to moze byt naozaj dlho) alebo sa vykaslat na ucho...
A počujete dobre?
@weronica3 Dobrým sa to nazvať nedá,ale je to lepšie ako pred operáciou.Aj keď aj ja aj dr.sme od tej operácie viac čakali...Čo sa ni naozaj zlepšilo tak je kostne vedenie.Pred op.som na pravom uchu vôbec nemohla telefonovať lebo som nič nepočula,teraz počujem dobré.Ale čo sa týka vzdušného vedenia, tak to je nič moc a tým že mám tinitus tak počujem ešte menej.Myslím si,že to čo popisujete vám casom odoznie. Ja som mala dlho po operácie také akoby závraty,vyššie som o tom písala a to už nemám,ale trvalo to niekoľko mesiacov,kým to prešlo.A čo sa bábätká týka,hovorili ste o tom dr?Lebo ak ste mali otosklerozu tak ako ja,tak pri tej sa tehotenstvo neodporuca. Mne vlastne vznikla tehotenstvom.
@salo Presne aj mne sa kostne vedenie ovela zlepsilo.Vzdusne tiez nic moc,ale pocujem (teda ak to nemam v tom"zlom" mode,ked mi zalahne,drnci a pod.)Mne uz aj napadlo,ci to nemoze byt sposobene tou chrastou na bubienku,ak sa pohybuje...
Ja deti este nemam a urcite ich chcem.Uz aj planujeme a lekar mi povedal,ze to operovane to neovplyvni.Kazdy povie asi inak...
@weronica3 ono to že máme operovane uši ne znamená, že sme "za vodou" ak je otoskleroza spôsobená veľkými hormonalnymi zmenami tak vniká buď v puberte,tehotenstve,alebo v prechode. Ja s tým počítam,že v prechode sa mi to môže zhoršiť buď na operovanom uchu alebo aj na zdravom. Aj dr.mi povedal,že nikto mi nezaruci ako sa bude ucho "spravat"v budúcnosti...Ale ani mňa na vašom mieste by to od dietatka neodradilo 😉
ja som po operacii uz skoro 3 roky....mala som aj hluchotu 70% a tinitus....teraz po prekonanej chripke mi zas pekne huci v uchu ale sa s tym asi neda nic robit...som rada ze pocujem a na ten hukot som si uz zvykla...na reoperaciu by som nesla uz ani za svet
Ta to máte dobre, že dopadla super. Ja som zasa závrate nemala, ale hojí sa mi to staršne dlho a efekt tesne po operácii nebol dobrý, skôr som mala pocit, že je horšie ako pred ňou. ale teraz, asi 4 mesiace po operácii cítim zlepšenie, niekedy to možno chce čas a trpezlivosť... Plus teda po operácii mám aj nové koplikácie, zhoršil sa mi tinnitus v oboch ušiach. Dá sa s tým žiť, uvidím, či sa to nebude zhoršovať. Musím pozitívne myslieť, to som zsitila, že mi na stav pomáha 🙂
@janka_jurko
Chcem sa vás spýtať, ako vám dopadla operácia. Ja rozmýšľam nad reoperácii, ale niektorí doktori má odhováraju ...
Dobrý deń, ja som mala ísť tiež na reoperáciu...ale nakoneic som nebola, lebo po 5 mesiacoch sa mi to zlepsilo... Oni vedia, že reoperácia má mozné riziká...
Ja som bola na operacii pred 9rokmi. Po 3rokoch sa mi zasa zhoršil sluch a mam aj nacuvaci prístroj...ale nemôžem si zvyknut. operovala ma Dr. Kabatova v Ba. Ale teraz zijem v Rk,tak chcem ist tu na operaciu. A kto vas operoval,a ku komu chodíte na vyšetrenie...aj sa môžem spytat. Dakujem
Operoval ma prof. Profant, k nemu aj chodim na konzultacie. Operacia neodpadla uplne ta ako sa ovcakavalo. Ale ucho si poamly zvyka, sluch sa zlepsil (asi po 5 mesiacoch)... A preco sa vam sluch zhorsil?
Neviem prečo sa mi zhoršil...Možno sa mi ten piestik posunul neviem. Teraz sa mi zhoršil aj kvôli tehotenstvu. Prof. Profant je v Ba?
Ano, je v Ba na Antolskej. My sa tiez snazime o babatko a pocitam s tym, ze sa to moze zhorsit...Vam sa to pocas alebo po porode zhorsilo?
Mne sa to najviac zhorsilo po 3 rokoch od operacie. A potom po porode,ale nie vela. Operácia pomoze,ale po čase sa sluch aj tak začne zhorsovat....
No, ved uvidime..Nemozeme sa utapat v tom, co bude... Ja som sa uz natrapila dost. Teraz sa tesim, ak sa nam podari otehotniet...🙂
Jasné, dietayje dôležitejšie....my by sme chceli časom este jedno.ale stale mám takého chrobáka v hlave s tou reoperaciou.neni zrovna príjemné nosiť nacuvaci prístroj.a spat v noci iba ns jednej strane,aby som počula dieta ked sa mi zobudi.

@weronica3 Dobrý večer. Ano,mala som závraty,hlavné po prvej operácii,to sa mi hlava strašne otočila keď som napr.ležala a som sa otočila z jedneho boku na druhy ,po druhej opke som už takéto zavraty nemala, len napr.pri zivani som mala akoby taký otras v hlave a to mám vlastne do teraz ale zvykla som si na to,tak to niekedy ani nevnímam.Sluch sa mi o niečo zlepšil,ale nie až tak výrazne ako sa od tej operacie očakávalo (to mi aj môj dr.povedal)Čo mi najviac vadí je tinitus ktorý mám už 2r☹ Držím vám palce,nech sa vám sluch polepsi a nebojte sa tie závraty pominú časom.