icon

Ovláda magnézium krvný tlak pri tetánii?

evkaap
23. aug 2024

Dobrý večer. Dievčatá, vy čo máte tetaniu, užívate magnézium? Tlak mávate vyšší alebo nízky. Ja mám nízky, len vysoký tep a lekárka mi kázala užívať magnézium. Bojím sa, že mi ho zníži ešte viac.

lubossi
23. aug 2024

magnezko neznizi tlak, ale tep
ak mas nizky tlak zacni sa viac hybat a castejsie pit

werony_n
23. aug 2024

@evkaap tiež beriem magnézium, to ti tlak nezníži , nemáš sa čoho báť,

evkaap
autor
23. aug 2024

@werony_n ďakujem 🌹

evkaap
autor
23. aug 2024

@lubossi ďakujem

luccija
23. aug 2024

@evkaap mám nízky tlak a magnézium ma doslova ťahá dole, mám ťažké oči, zivam atd....Beriem ho na noc, ráno ma uspavalo.

nikaeli
23. aug 2024

Môj bežný tlak 90/70, Mg beriem podľa potreby 2-3x denne v závislosti od dňa. Vyskúšala som niekoľko druhov a foriem, žiadne Mg mi tlak neznížilo. Dokonca ani keď som ležala ako tehotná v nemocnici a brala 3x denne Mg infúzne.
@evkaap vyskúšaj, sama musíš prísť na to, čo ti pomôže. Ja užívam aj draslík, manžel zas kalcium a kardio mi odporúčal raz za čas iontový nápoj.

evkaap
autor
23. aug 2024

@nikaeli
@nikaeli skúsim si to odsledovať, môžem robiť čokoľvek celý deň mám tlak nižší

nikaeli
23. aug 2024

@evkaap 90/70 mám denne už dobrých 25 rokov 🤷🏻‍♀️

evkaap
autor
23. aug 2024

@nikaeli a ako fungujete? Nezahmlieva sa vám pred očami, nie ste unavená?

nikaeli
23. aug 2024

@evkaap skrz tetániu som mala také šialené stavy, že únava je oproti tomu nič. Časom som si zvykla a naučila sa s tým žiť. Liekom na tetániu je zmena životného štýlu. A nezľaknúť sa každého ďalšieho príznaku. Lebo tým sa len človek krúti v kruhu atakov. Pomáha aj uvedomenie, že to nie je život ohrozujúci stav a že sa na to neumiera.. A ako fungujem? ako každá pracujúca matka s dvomi deťmi 😉 škôlka/ škola, práca, nákup, domácnosť, úlohy, ale aj výlety, oddych, prechádzky, večerný kúpeľ, voňavý čaj, teplá deka, spánok, keď to potrebujem.. inak ma vypne atak 🤷🏻‍♀️

natalll
25. sep 2025
@nikaeli

@evkaap 90/70 mám denne už dobrých 25 rokov 🤷🏻‍♀️

@nikaeli no ja mam len 24 rokov a mám taky nizky tlak keď mam prvy deň menštruacie že vela krvacam tak citim rano ze idem odpadnuť😫