Pálenie jazyka
Ahojte baby,mate niekto skusenost s palenim jazyka a zltym povlakom? Trva mi to palenie uz asi 3 tyzden aj u lekarky som bola ale akosi nic nepomaha :(
@bazulienka22 Dobry den, dostala som sa k tejto diskusii po niekolkych rokoch ako tu vznikla. Mam presne take iste problemy ako popisujete vy a velmi by mi pomohlo, keby som sa s vami mohla porozpravat. Dufam, ze vas tu este najdem.
A aj mňa páli, bolí jazyk a cítim mravenčenie jazyka a mám aj mierny zápal dvanástnika, zvýšenie histaminu - histaminovú intoleranciu a TSH hormónu- mám subklinicku hypotyreózu
Ahojte, mne akoby trpne jazyk uz asi 2 roky. ORL, imunolog a ani gastro mi nevedia pomoct. Mam intoleranciu laktozy a MB. Na jazyku mam obcas akoby cervene flaky, ktore sa menia a zmiznu. Spicka ma boli hlavne po drazdivych jedlach- hranolky ale aj jablko… B12 mi nepomaha. Mam potvrdeneho aj helikobaktera, no zatial sa neluecim, lebo kojim. Ako ste sa prosim zbavili tej bolesti jazyka?
Mne nezisrtili zatial nic akurat na gastre ze to bude asi reflux🤦🏽♀️
Dobry den..ja som chodila po vsetkych moznych vysetreniach..nic nezistili..myslim,ze to bude nervoveho povodu..skusila som zobrat frontin
a ulavilo sa mi..no a potom sa palenie stratilo a uz mam pol roka klud..a to uz neberiem ziadne lieky..tak velmi si prajem,aby to tak ostalo..mozno aj u vas to po case prestane
@enge ak aj kyslosť, to je skôr reflux. Ale ono je to kvázi diagnóza - burning mouth syndrome. A väčšinou to spúšťa napr. stres a tak.
Ahoj, pridam sa tu, i ked mne už tento problem nastastie po viac ako roku presiel. Palil ma jazyk a podnebie pri predných zuboch, v tom mieste, ako je podnebie take zvraskavene. Tiez som obehal vela odborníkov. Nakoniec som nasiel doma v lekarnicke Riboflavin a Piridoxin. Tak som skusil, kedze som este neodskusal. Uz na druhy den som vedel, ze to zabralo a potom som sa tym doslova predavkovaval a mam pokoj. Bkomplex ani B12 mi nepomohli.
@toskanka dovry den mozem sa opytat co vam dali na sjorgenov syndrom? Ja ho mam tak isto a palia ma usta jazyk a uz aj celi hrudnik ale neuzivamnic, co Vam nato dali? Dakujem
@lessiie dobry den prosim co Vam dali na ten sjorgenov syndrom. Aj ja ho mam a tiez ma pali celi jazyk, usta a aj hrudnik ale nic meberem nato. Prosim poradite mi co dali Vam? Dakujem
@klaudia1503 ahoj, ja si už vôbec nepamätám ale myslím ze nedostala som od lekára nič...prešlo to samé...ale aj teraz ma občas páli, hlavne po nejakom jedle... alebo keď si dám voňavku alebo cítim nejakú silnú vôňu.. pach..
To môže byť reflux nič iné. Treba to riešiť a liečiť.
Ja som bola na gastroskopii - reflux. Ja mám histaminovú intoleranciu a reflux, nadúvanie, stolica je či tvrdá alebo kašovitá alebo hnačka, zastavené vetry a bolesť
Asi mám zvýšenie receptora H2.
Zobrali mi tkanivo na biopsiu tenkého čreva.
Len sa modlím pánu Bohu aby to nebola celiaklia. Nech je to intolerancia na laktózovu.
Z kravského mlieka ma napína a mám aj iné tráviace problémy.
Neviem v akom stave mám tenké črevo.
Mala som tam aj erózie ale zahojilo sa to a je to bez patologických zmien. Funkcia tenkého čreva - neviem.
Aj keď chýbajú enzýmy a trávenie je zle tak aj to môže spustiť reflux.
Veľa histaminu receptor H2 - reflux
Receptor H2 kontroluje kyselinu chlorovodíkovu. On riadi žalúdok.
@ppetricita mala...biely povlak
@lessiie dobry den, ako sa vam to vyriesilo? Bol to len ten stres?

@jan123m hm ,neuveritelne....ja som to mala po kontrastnej latke tiež zhorsene.....este skusim olej z čiernej rasce....kloktat ustnu dutinu....inac su aj kapsule a ze super vec na taketo problemy....
No u mna to vyzera na lichen oral....