Panická porucha a hypochondria
Ahojte, rok sa liečim na uzkost a panickou poruchu. Záchvaty paniky už nemám ale čím to dlhšie trvá tým horšie sa cítim. Mám asi všetky telesne príznaky rôznych chorôb. Samozrejme výsledky u lekára ok. Priblem je že v poslednom čase som sa veľmi zamerala na srdce. Stále sa bojím, že mi zastane. Že dostanem smrteľnú arytmiu a podobne veci. Stále hľadám či je niečo v krvi, na ekg zle alebo googlim rôzne choroby. Už neviem čo mám spraviť
@ivetta1234 mám aj rôzne knižky, snažím sa aspoň citat ale ani na to sa neviem poriadne sústrediť. Stále sú tam myšlienky čo keď sa mi niečo stane. Je to hrozne, pred rokom by som neverila že sa človek môže takto cítiť. Ďakujem ale Trnava je ďaleko 🙂
tak skus vydrzat a nedaj sa odbit ze psychoterapia. na take stavy su lieky ved mam fakt velmi psych. choreho brata on ma ine depresie a poruchy a ked sa mu nasadila spravna liecba je uplne ok ale ked mal zle lieky tak takto mu bolo zle. takze som si ista ze liecba musi byt ina. ono trva tyzden dva aj tri kym zaberu lieky ale ak to je dlhsie a nezaberaju tak potom ti nesadli.
a odkial si ? ci ti neviem poradit tiez niekoho ineho?
Ja mozem tiez povedat ze psychiater by mal zvazit zmenu liekov. Z osobnej skusenosti, mala som tiez menene lieky lebo mi nezaberali stav sa zhorsoval a vykryvala som to Xanaxom
@stastna17 z Popradu, no ja by som bola veľmi rada keby mi konečne niečo aspoň trochu pomohlo
@nikola81 skusim sa na to spýtať, dúfam, že ma neodbije
podľa mojich vlastných skúsenosti čo mi pomohlo je liek Diazepam zmena životosprávy vyhýbať sa konfliktom a nebiť pod neustálim tlakom medzi ľudí niesť na seba bremeno...aj to môže vyvolávať choroby
@rudik0987654321111 benzodiazepiny nechcem uzivat. Brala som na začiatku asi 3 miesiace a mala som priblem ich vysadit
Panicka porucha či úzkostná je práve to, že sa bojíš čo, keď ...že stále potrebuješ byť v napätí, že Ti busi srdce, bude Ti zle, odpadneš, až sa bojíš aj vlastného tieňa
Nesmieš si čítať o chorobách, merať tlak, to ako sa ty cítiš a načo myslíš, tak Ti bude...ako To môže byť dobre, keď sa celé dni bojíš?
Tiež si myslím, že po takom dlhom čase na liekoch by Ti už malo byť lepšie
Neviem to takto dobre napísať, ale ty musíš mať navrch nad tou úzkosťou povedať si idem so psom, liečim sa, nič mi nebude ...možno sa nebudeš cítiť komfortne, ale zvládneš to.Akonahle sa budeš báť pozorovať budeš tam, kde si zavretá doma s pocitom, že nič nezvládnes
Je super,že chodíš k psychológovi
Malé krôčiky každý deň ....ináč z toho nevyjdes.vypni Pc kvôli chorobám máš výsledky, si mladá, zdravá ver tomu!
Skús chvíľu vypnúť hlavu niečo čítať, tvoriť, cvičiť a chodiť von na slnko musíš sa zameriate na niečo ine
Nič sa nestane, keď si liek občas dáš....napríklad si neistá, keď máš niekam ísť.Chodis do školy, práce?na túto úzkosť je najlepšie nemať čas a byť zaneprázdnená nepremýšľať nad sebou a problemom
Ešte jeden navrch bi som dal chod do prírody sama sadni si na lavičku a nanič nepremyšlaj,lebo aj ta myseľ ľudská nás vie dosť dobre potrápiť neje to tak??....a potom sa ocitneme ako bludnom kruhu o domňa asi tak všetko Dakujem ❤
@luccija prácu mám z domu. Veľmi by som chcela začať fungovať, veľa krát som si ráno povedala, že kašlem na to, že určite nezomriem a keď zomriem bude mi to jedno. Ale potom keď už mám niekam ísť tak to príde, trasiem sa, vysoký tep, pocit že odpadnem a nedokážem sa premôcť
@rudik0987654321111 no ja práveže sa veľmi bojím ísť niekam sama 😞
@stastna17 ja som mala najprv asi 3 druhý SSRI a ani jedny mi nesadli, bolo mi veľmi zle. Teraz mám Alventu a nemám aspoň tie záchvaty😏
Ahoj. Ako sa mas? Zmenilo sa nieco u teba? Pomohlo cosi?
@hana32 ahoj, ani moc nie. Beriem lieky od psychiatra plus neurol na ukľudnenie ale pociťujem stále extrasystoly, ťažko sa mi dýcha, hrču v krku mám už asi tyzden v kuse 🤦♀️ už sa bojím, či to neni zápal srdca alebo čo
Pre tvoj klud poziadaj lekarku o CT srdca alebo magneticku rezonanciu, len neviem ci ti to spravia "len tak". Skus ako ti radia vsetci ostatní, aj napriek tvojim obavam a myslienkam hladaj nieco, co by ta na zaciatok aspon trosinku odputalo od myslenia. Skusaj, hladaj. Na zaciatok by ti mohli pomoct vedene meditacie na uzkost, dychove cvicenia, caje, aroma oleje. Sama musis prist na to, co je pre teba;) Hlavne sa netrap, nie si sama, je nas takych vela, co s niecim "bojujeme";)
0907418648 mam to iste pokecame?
Ahoj, je ti lepšie? Mam také isté problémy, lieky mi nezaberajú. Fóbiu z rakoviny mam strašnú, fyzické bolesti a už to nezvládam.
Ahoj. Ako sa mas?
@woman79 viem, že je to stará diskusia, ale skúsim..
Ja mam toto iste. Fyzické príznaky a potom neverím ze mi nič nieje. Ty si sa z toho dostala?

@stastna17 no ja som volala včera a dostala som termín budúci tyzden