icon

PCR mám pozitívny a manžel má ísť do práce

22. nov 2021

Ahojte prosim poradte mi ....bola som pozitivny na antigenovom teste po karantene momentalne som mala pcr test som stale pozitivna ...Manzel bol negativny cely cas mal 3 antigenove testy a spolocne sme isli po karantene na pcr on znova negativny ja pozitivna ja ostavam doma v karantene a lekarka ho chce poslat do prace lebo je negativny nechapem tymto postupom ...Dalej volal do prace a v tam mu povedali ze preco ide do roboty neviem mame v tom chaos prosim poradte

Strana
z2
martinameszi
24. nov 2021

Vykašlite sa na testy a žite

janage
24. nov 2021

Ak správne chápem, ty si zrejme po ukončení karantény chcela od lekárky potvrdenie o prekonani Covid, plus si písala na úrad, že chceš kovid pass o prekonaní.
V tom prípade si ale pochybila ty, lebo kovid pass o prekonaní sa dospelým dáva len po pozitívnom PCR teste. Ak si sa teda vyjadrila, že ho chceš instruovali Ťa ísť na PCR.
Ak by si išla na PCR počas karantény a bol by pozitivny, určite by Ťa nik na PCR neposielal po jej skončení .

elizabeth175421
24. nov 2021

@janage no my máme aktuálne covid. Nikoho antigén nezaujíma, musí byť pcr. Kolegyňa bola pozitívna po antigéne, musela na PCR a dňom výsledku pcr začala 10dňová karanténa. Čo sa týka členov domácnosti. Mne vyšiel pozitívny test. Ak by bol muž negatívny, musí byť v karanténe tak dlho, ako ja. Ja mám dnes 10. Deň, ale stále príznaky, takže pokračujem v karanténe a manžel by mal tiež. Je ale pozitívny, bez príznakov už, takže 10. Dňom skončí... Takže ak si ty už doma 10 dní od pozitívneho testu a muž s tebou, tak on už môže ísť bez problémov do práce. To, že si bola po karanténe na PCR teste neznamená, že v nej máš pokračovať. Ak máš príznaky, zostávaš PN.

janage
24. nov 2021

@elizabeth175421 to asi patrilo autorke😉 ale súhlasím

elizabeth175421
24. nov 2021

@janage áno, prepáč, som omylom zle klikla :D

extreme
27. nov 2021

Najvacsi nezmysel ze ockovany aj ked ma v domacnosti pozitivneho moze veselo behat a roznasat Covid. Ak chceme byt zodpovedni je to presne v tejto chvili, treba ostat sediet doma!

0silvia0
27. nov 2021

@extreme presne, toto by sa malo znova prerokovat a znova by to mali vsetci "odbornici" prehodnotit.

Strana
z2