Perimenopauza - aké ste mali predsyndrómy menopauzy?
Ako sa menilo telo a aké doplnky ste nasadili?
ja si myslim, ze to mam a nevedela by som o tom, keby mi instagram nepredsuval taketo videa. Mam brain fog, nevysvetlitelbe bolesti v ramene, kolene kadejak na struedacku, bez priciny. A skratenie menstruacneho cyklu. O unave nejdem polemizivat lebo som anemik. Mam 44 rokov, asi 🙂
@gabuchah všetky príznaky sveta som mala od perimenopauzi. Ms už len kazde 2 - 3 m, výpadky pamäťe, zábudlivosť, padanie vlasov, silná alebo ziadna pms, total únava, nespavosť a ďalších iných. Pridám ťa do skupiny menopauza, tam sa dosť diskutuje
Mne sa pridali bolesti hlavy, závraty, pocity na odpadnutie, nočné potenie, trochu mám slabší žalúdok, horšie trávenie
Okrem skráteného cyklu žiadne príznaky. V perimenopauze som cca 10 rokov.
ozaj, ta nespavost resp u mna skore vstavanie to je taka neprijemnost. Budim sa nieco po stvrtej a uz nezaspim, cez den mi ta hodinka dve spanku veru chyba
@stellarstar tak toto mám, pamäť teda dáva zabrať, ms už od 23.12 nič, predtým som mala 2*, predtým 2m nič a predtým aj o týždeň skôr asi rok
Ja myom, nočné potenie hlavy, vždy som bola skôr zmrznuta, teraz mi je teplo, zabúdam, nefunguje mi hlava, bolia ma kolená... zatiaľ cyklus ok, ani pms nemám, práveže som bola vždy temperamentná a teraz som mafpicistka
@gabuchah Áno ajurvedske.
Tip od Ľudky (šlabikar pre ženu). Ja som vyskúšala veľa prírodných aj gynex a akosi mi nezaoberalo nič. Mne to ovplyvňovalo dosť negatívne už život. Proste v práci v lete som to už nedávala kvôli tým návalom. Budila som sa v noci na návaly, potom nevedela zaspať .Bola som nervózna, podráždená, unavená .Trvalo to roky.Spočiatku som skúšala prírodné.Ake nebolo to silné také. Ale rokmi sa to stupňovalo a musela som siahnuť po hormonálnej liečbe. Neskôr som čítala recenzie od Ludky a vyskúšala ajurvédske.A zatiaľ ok aj keď dlho som mala pocit, že mám čudné stavy s toho. Ale po viac ako mesiaci už lepšie o dosť. Teda neviem či je to zimou,alebo tabletky ale návaly od jesene nemám.
Treba zacat co najskor, necakat. Cvicit, zdravo jest, nedohnat sa k vyhoreniu, byt zamestnana aj sebou nie len rodinou, detmi. Deti vyrastu, odidu, ty ostanes sama, s 10 kilami navyse a v tej istej robote na rovnakej pozicii.
ja si myslim, ze to mam a nevedela by som o tom, keby mi instagram nepredsuval taketo videa. Mam brain fog, nevysvetlitelbe bolesti v ramene, kolene kadejak na struedacku, bez priciny. A skratenie menstruacneho cyklu. O unave nejdem polemizivat lebo som anemik. Mam 44 rokov, asi 🙂
@lija22 paana. Dakujem za toto. Boli ma lave rameno, potom lave koleno, dnes lavy bok.. ako mam za sebou aj MRI aj interne (vylucenie srdcovych problemov) uz zo 3x mi jemne opuchol lavy clenok.. v krcnej mam problem o tom viem, ale to rameno ani po rehabke nepustilo. A neboli stale. S perimenopauzou som to nespajala ale moze sa pridavat k povodcom
Ja len návaly tepla, ale to mi je celkom príjemné, spím málo, všetci sú mi ukradnutí, pribrala som do brucha, ale som sa tomu vzoprela a cvičím.
Tiež ma bolelo rameno neskutočne, ale cvičením to zmizlo.
Doplnky len bežné ako D,C,E, Zinok a nejaký kolagén, podľa nálady, nepchám sa veľmi ničím.
Stravu som upravila na bielkovinovú, nič ma nenadúva, keď som vynechala prílohy, chleba a surovú zeleninu, nejem ani ovocie, hneď ma nafúkne.
Tak držme si palce🫶
@gabuchah všetky príznaky sveta som mala od perimenopauzi. Ms už len kazde 2 - 3 m, výpadky pamäťe, zábudlivosť, padanie vlasov, silná alebo ziadna pms, total únava, nespavosť a ďalších iných. Pridám ťa do skupiny menopauza, tam sa dosť diskutuje
@stellarstar ahoj, pridas aj mna pls.
@stellarstar ahoj, pridas aj mna pls.
@rebcav ahoj máš v správe pozvánku
@stellarstar môžem poprosiť o pridanie do skupiny? Ďakujem
@stellarstar môžem poprosiť o pridanie do skupiny? Ďakujem
@kacenad1 ved si v nej
Mam 50 rokov, menstruaciu pravidelnu ako svajciarske hodinky, dokonca este ovulujem.
Paradoxne po prvom porode pred 20 rokmi som zacala mat navaly potenia, ktore pretrvavaju. Vzdy vsetky zeny ustipacne komentovali, ze som budem skoro stara, ked mam perimenopauzu uz v takom veku. Karta sa otocila, volam ich stare tety.🤣🤣🤣 Ony to uz maju davno za sebou.

Perimenopauza ;)