Piata choroba - príznaky u dospelých

31. mar 2024

Ahojte,

Ak ste prekonali piatu chorobu v dospelosti, ake ste mali, prosim, priznaky?

Ja neviem o tom, ze by som sa stretla s niekym s touto chorobou, ale bola som v nemocnici na gyn.oddeleni, vystriedalo sa vedla mna za tyzden asi 10 pacientok. Po prichode domov som mala den teplotu do 38 a bolest spodneho chrbta- kostrce, bedier a zadku. Za den to preslo. Nic ine.

Mali ste podobny priebeh pri piatej chorobe? Dakujem.

anavixy
31. mar 2024

Preco ti napadla prave piata choroba ked si sa s nikym nestretla a nemas ani priznaky toho, ze by si ju mala?

klarissa25
31. mar 2024

Mala som piatu chorobu cca v októbri. Od syna som chytila. Bolo mi len tak zvláštne. Malátnosť a podobne a potom už len vysyp

autor
31. mar 2024

@anavixy vieš čo, som tehotná a u nás v okrese je to dosť rozšírené... dospelí nemusia mať príznaky ako deti (flaky na licach a tele), ale teploty, bolest klbov, slabost, unavu, priznaky podobne chripke. Nic ine mi nebolo, len ta bolest a teplota. Tak som bola zvedava, ake priznaky mali dospelaci...

autor
31. mar 2024
ecko80
31. mar 2024

Ahoj autorka, ja dom chytila piatu chorobu od detí, mali obaja. U mňa sa to prejavilo silnou bolesťou hlavy, malátnosťou a silnými bolesťami kĺbov - zápästia, prsty na rukách (tak, že som mala problém otvoriť jogurt), kolená veľmi silno, členky, lakte, ale aj kríže a lopatky Teplotu som mala len mierne zvýšenú.Tie bolesti postupne odchádzali, trvali cca 3 týždne, najdlhšie kolená.

autor
31. mar 2024

@ecko80 tak som aj citala, ze vacsinou su to dlhotrvajuce bolesti, najma laktov, zapasti, kolien a clenkov. Dakujem 🙂

ivettfff
1. apr 2024

Ja a syn práve máme, ja som tri dni mala silnú bolesť kolien a nôh, cítila som vnútornú horúčku a potila som sa, a na krku ma boleli uzliny, po týždni mramorová červená koža po celom tele sa mi dnes vyhodila

evka_21
2. apr 2024

Ja som mala 5 chorobu minulý rok 🤦🏼‍♀️ začalo to bolesťami kĺbov - 1.deň zápästia, členky (neznesiteľna bolesť z ničoho nič a najhoršie počas spánku ani som nevedela ako mať ruky, nevládala som ani tanier drzať) potom to prešlo na 2. Deň kolená a lakte, nasledne na tretí deň mi opuchla prava ruka a mala som na nej aj výsev + na ramene som mala veľký červený fľak na dotyk horúci... Na ďalší deň 4. to prešlo na ľavú ruku + výsev na nohách a začali ma bolieť klbiky na rukach (prstoch) a na 6. Deň mi už nič nebolo a všetky priznaky ustáli 🫣 bola som aj na krv a mala som len kusok zvyšene CRP inak nič nezistili... A o pár dní to dostalo moje dieťa a ten to mal dva týždne

vladka.t
2. apr 2024

My sme mali, respektíve ešte máme dozvuky. Trvalo to cca 2 týždne.

autor
2. apr 2024

@vladka.t a ake ste mali prejavy, prosim?

vladka.t
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vladka.t
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
2. apr 2024

Ja už nemám teplotu a bolesť, ale objavili sa mi flaky. 😐

zuzanka885
3. apr 2024

U nas je to teraz veľmi rozšírené naraz spolu s kiahnami. Obe deti to mali a skončili na antibiotikách. Ja som našťastie kiahne mala v detstve, ale piatu chorobu som dostala tiež. Červená koža po celom tele, ktorá páli, svrbenie hlavne nôh, bolesti kĺbov a hlavy.

lissiak
3. apr 2024

Ake flaky sa ti objavili a kde prosim ta? Tuez mam podozrenie na 5.ch.😐

anavixy
3. apr 2024

Autorka, daj si odobrat krv na protilatky, tak zistis ci si infekciu uz prekonala v detstve alebo ju mas teraz, alebo vobec. Neviem v ktorom si tt, ale piata choroba v tehotenstve moze byt nebezpecna a treba dosledne sledovat dietatko. Takze sup sup k dr, nech vies na com si.

autor
3. apr 2024

@lissiak zadok, chrbat, lakte, krk...

@anavixy ano, dakujem. Uz som objednana.

autor
3. apr 2024

@anavixy a 15tt bohužiaľ ešte len 😐

anavixy
3. apr 2024

Drzim palce! 🍀🍀

majkamasar
4. apr 2024

@ecko80 mozem sa ta opytat po akej dobe ti presli bolesti klbov? Aj ja som chytila od deti 5chorobu v decembri a bolesti klbov stale mam.

ecko80
5. apr 2024

@majkamasar Ahoj, mne tie bolesti odchadzali postupne, najskor clenky, potom zapastia, lakte.. najdlhsie trvali kolená, celkom to zmizlo po nieco vyse 3 týždňoch

majkamasar
5. apr 2024

@ecko80 ja to uz mam 3mesiace a stale bolia.

zdenculka1918
6. apr 2024

Ahojte ja mám tiež teraz 5 chorobu a teda môžem povedať za seba že otras.. minulý týždeň má tak hrdlo bolelo krk uzliny že som ani rozprávať nemohla. A už keď som si teraz myslela že budem ok tak som sa včera ráno zobudila a pomaly som sa ani postaviť nemohla čo ma tak kolená boleli. Dnes ráno zápästia a prsty otras normálne sa mi zdá akoby mi niečo kožu na prstoch ťahalo..

gombicka02
8. apr 2024

5 chorobu mam teraz (dcéra ju mala pred týždňom a syn pred tromi). Ja som mala prvé tri dni príznaky chrípky- bolesť hrdla, krížov, nadcha...včera som sa vysypala hlavne na tvari (totalne) a trupe. Ako dlho to odznieva u dospelých?

galib
15. apr 2024

Dobrý deň, mali ste aj taký pocit akoby ste mali opuchnuté ruky a chodidlá ako keby stŕpnuté?

akrobrab
15. apr 2024

@galib Ano. Ja to mam teraz. Mam pocit, ze nedokazem zatvorit paste. Mala som tri dni vysyp tela (akoby koprivka, vobec som to necitila) a teraz mam tri dni silnu bolest vsektych klbov v tele, vsetky mam opuchnute, svrbia ma chodidla a mam pocit, ze koza na rukach a nohach ani nie je moja. jaj a este mam pocit akoby som dostavala krce do lytok a stehien.

galib
15. apr 2024

@akrobrab ano presne tak isto to mam aj známy mal. Aj ste kontaktovali doktorku ci to prejde?

akrobrab
15. apr 2024

@galib Bola som u dr, ale na to sa ani nic neda dat - len flector mi predpisal. Musime vydrzat 🙂

galib
15. apr 2024

@akrobrab a tiez potvrdil ze je to ta 5ta choroba? Neberú sa žiadne krvné testy alebo? Ja flasu ani neotvorím aké mám slabé ruky.

24mima
15. apr 2024

@zdenculka1918 ahoj nemala si aj opuch prstov na rukách a tiež nôh?