icon

Pichanie pod ľavým rebrom

fantalata
12. jan 2017

Ahojte,skusala som najst

Strana
z2
fantalata
autor
12. jan 2017

Tak

fantalata
autor
12. jan 2017

Tak este raz...
Ahojte

fantalata
autor
12. jan 2017

Bud je toto kktsky telefon alebo uz neviem..ospravedlnujem sa!!!!!
Chcem sa spytat na nazor, co si myslite preco ma picha uz treti den pod lavym rebrom.. je pravda ze pijem malo vody..no snazim sa aspon caje zlcnikovy lebo som mala ist na operaciu ale kedze uz zachvaty (klop,klop) nemavam.. nesla som zatial, no zlcnik ma bolel inak takze toto netusim, nie je to neznesitelne ale zaujmalo by ma preco..
Dakujem pekne za kazdy nazor....

delmondo
Autor odpoveď zmazal
myriada
12. jan 2017

môže ale nemusí to byť pankreas...pozor ak máte problémy so žlčníkom nebodaj piesok alebo žlčníkové kamene môžu podráždiť pankreas a spôsobiť zápal, čo je už dosť nebezpečný stav...ale takisto to môžu byť črevá, plynatosť alebo problémy s chrbticou

maxiva
12. jan 2017

Ale zlcnik je na pravo...na lavo ta boli smerom ku chrbtu ci vpredu?

missguerlain
12. jan 2017

@ fantalata Vitaj v klube 'picha ma pod lavym rebrom' - v mojom pripade to je pankreas, a ked aj nepicha, tak vzdy citim isty druh diskomfortu. Ja mam ale chronicke stadium, pokial ty mas take, ze len 3 dni ta boli tak to moze byt len nejaka mensia akutna pankreatitida - mastne, alkohol, stres...

fantalata
autor
12. jan 2017

Smerom dopredu pod rebrom .. teraz som lezala tak nic..zvlastne, zlcnik ma bolieval pod prsiami vstrede toto je ako ked sa zadycha clovek a picha ho..nieco podobne

myriada
12. jan 2017

@missguerlain ako vám zistili chronický pankreas? je to bolesť každý deň alebo občas? kde presne vás to bolí a ako?

fantalata
autor
12. jan 2017

Uz ten zlcnik pripisujem stresu, sono brucha pred porodom uplne ok..zlcnik pk po porode zacali zachvatiky ale to ja som sa vystresovala aj sama zo vsetkeho toho noveho plus komplikacie zdrav.stav blaa.. tak ak pakreas tak fajnotkaaa.. to prevencia aka teraz? 🙏

piacere
12. jan 2017

@fantalata to je pankreas. Mňa dosť často pobolieva a je to presne taká bolesť... vľavo pod rebrom, mne to vystreľuje až medzi lopatky z ľavej strany a bráni mi to komfortne dýchať. Každý nádych = nepríjemné pichnutie... po novom roku som bola v stave, že ma bolel (super sviatočná strava) každý deň už aj z vody... tak som si dala cca 7-dnovú kúru s týmto čajom: http://biocare.sk/eshop/produkt/caj-na-pankreas... a odvtedy mám pokoj... síce neviem dokedy, ale pankreas sa ukľudnil....

fantalata
autor
12. jan 2017

Dakujem🙂

missguerlain
12. jan 2017

@ myriada No zistili ako zistili... bola som na gastroskopii ci to nie su vredy na dvanastniku, to vylucili, potom ma liecili na helicobactera, potom som sa mala mat skvele, no nemala som sa, a potom ked uz nic nezostavalo tak, ze teda pankreas, cize skor vylucovacou metodou pritom moja mama ma cely zivot problemy s pankreasom, ale 'moj' doktor stale len opakoval, ze ak nie som alkoholicka, tak nevie preco by to mal byt pankreas, ale nakoniec po asi 3 rokoch uznal, ze teda to asi pankreas je. Mavam horsie obdobia kedy to citim denne - niekedy pichanie, niekedy taka tupa bolest, tlak pod lavym rebrom smerujuci dovnutra, nie je to urputna bolest, ale stale pritomny neprijemny pocit, sfarbenie stolice do zlta, problem s travenim tukov, takze mastne jedla, cibula mi zarucene podrazdia pankreas. Alkohol mi takisto nerobi dobre, a moja najhorsia mozna kombinacia je so stresom. Vtedy sa mi vylozene nechce ani nic jest. Ale ked mam 'udrzovacie obdobie' tak kludne aj tyzden som uplne bez bolesti. Co sa tyka liekov, tak beriem denne Omeprazolum na reflux a kazde rano pijem aloe vera, ktore fakt pomaha, aj ked som na to neverila.

katty2012
12. jan 2017

ja som mala tie iste bolesti, a jedna liecitelka mi povedala, ze zatial mam len energeticky oslabeny pankreas, ze ma velmi slabu energiu a tak slabo pracuje. povedala, ze nech kazde 2,5-3 hodiny nieco zjem, hocico aj male, ze proste ho musim "rozhybat". mala som vsade so sebou nakrajane jablka, alebo mrkvu a pravidelne to jedla, a mne to fakt pomohlo. pichanie sa objavilo len ked som v strese cely den lietala a nic nejedla, a potom zhltla naraz velke mnozstvo hocicoho.

fantalata
autor
12. jan 2017

katty2012 to je inak pravda ja som dnes jedla dvax..maly bol na mne vkuse nalepeny tak.ani nebolo kedy..skusim si na to dat bacha 😉

missguerlain prosim ta ake aloe konkretne pijes? Moja mama tomu.neverila

fantalata
autor
12. jan 2017

Porazi ma furt musim.mega pozor davat aby mi to neodoslalo skor..vrrrrr..
Chcela som len napisat ze moja mama tomu neverila ale aloe jej pomohlo..kdezto u mojho otca si myslime ze mu to vyplavovalo lieky a dopomohlo bohuzial k infarktu.. (LR je super)

gagirl
12. jan 2017

Ahojte dievcata..tiez ma trapia taketo tazkosti,tlak pod lavym rebrom az do chrbta,taka tupa bolest akoby ma tam nieco tlacilo,vadilo by tam..Chystam sa s tym k dr.uz konecne nech mi spravi aspon odbery na amylazy,lipazy v krvi aj moci..Mali ste to vysetrovane?Co by sa nemalo jest okrem tukov pri problemoch s pankreasom..a enzymy ktore su na pankreas najlepsie..Inak nemam to prvy krat,uz som to par krat minuly rok mala a potom to nejak vzdy preslo..v lete som bola na sono brucha a ze to je v poriadku..

fantalata
autor
13. jan 2017

Tak daj potom vediet co uz dr..drzim palce

somktosom84
Autor odpoveď zmazal
janariso
10. sep 2018

@somktosom84 u mna to iste a trva to uz 3 tyzdne. Tiez mi to striela az na chrbat..

skolara
10. sep 2018

Mna pichalo pod ľavým rebrík a bol to vred na žalúdku - dvanastornik

somktosom84
Autor odpoveď zmazal
somktosom84
Autor odpoveď zmazal
janariso
10. sep 2018

@somktosom84 nie nebola, mam pocit ze je to z chrbtice, mne to ako keby z boku vyražalo. Nasadila som si aj lieky na zaludok čo mi napisal obvodny lekar tak snad to prejde. Tiez ma napadli bud vredy alebo helikobakter.

nika1
27. nov 2018

@gagirl zdravim.smiem sa opytat zistili vam nieco?trapi ma to iste..pisala som Vam aj spravu 🙂

gagirl
28. nov 2018

@nika1 dobry..prepáčte ale zabudla som odpisat.Mne problémy začali výraznejšie na začiatku tehotenstva a doteraz neviem čo bolo príčinou.U lekára som s tým nebola.,Obcas som si dala pancreolan tbl a myslím že trocha pomohlo..Ťažkosti sa potom postupne zmiernili až nakoniec vymizli..Príčinu som nezistíla keďže som to neriešila s dr. ale podľa mna to súviselo s tehotenstvom..Asi som moc nepomohla...

nika1
30. nov 2018

@gagirl no mme to zacalo po tehotenstve.dake vysrtrenia uz mam..ale dakujem 🙂

caterine
4. mar 2021

Ja mam tento problem uz par mesiacov. Zacalo to stresovym obdobim a branim silnych antibiotik na zuby. Potom som isla ns gastro, kde robili sono, kolono a gastroskopiu, vsetko v poriadku, len zistili z krvi histaminovu intoleranciu. Ja mam este aj horku chut v ustach netusim z coho. Zhorsilo sa to ked som v strese. Uz neviem akemu lekarovi ist.

ja1985
23. mar 2021

@caterine nemozu to byt oblicky? (kvoli tej horkej chuti v ustach) nasla som si tuto diskusiu,elbo posledne 3-4 razy som mala take iste bolesti, vlavo pod rebrom, mne skor do chrbta vystreluje, taka pichlava bolest...a nasla som teda, ze aj oblicky mozu byt...a teda boli tam vypisane priznaky, ked oblicky nefunguju spravne...a vsade bola spomenuta horka chut v ustach.

caterine
23. mar 2021

@ja1985 to sa kde prosim ta vysetruje? Mne zistili teraz na gastre aj helicobaktera, tak to bude asi z toho.

Strana
z2