Piercing sa nehojí a spôsobuje problémy?
Mám tretiu náušnicu spravenu už mesiac. Po 2t bolo všetko zahojene, teraz mi zacala hnisat zvnútra dierka a opuchat. Cítiť tam akoby gulicku pod kožou. Čo sa s tým stalo?
A ešte je dobre pokúsiť sa nespať na ňom, poprípade slúchadla nech ti naň netlačia
Gulička pod kožou bude hnis. Takze nausnicu vybrať a poriadne vyčistit alkoholom, nanist napr framykoin masť
@pribinak uff len nie alkohol :/ toto naozaj žiadny piercer neodporúča, lebo to zbytočne veľa vysušuje. Ja som si kupovala na piercing soľný roztok, tuším švédska značka. A ak tam má guličku, pokiaľ to je na chrupavke, môže ísť aj o hypertrofickú jazvu, ktorá buď zmizne sama tým, že si piercing nebude chytať a čistiť soľným roztokom ráno a večer, alebo sa používa (výhradne len na tú “gulicku”!) čajovníkový olej, ktorý ju vysuší a sama odpadne. Ak je to na laloku, bude to hnis a treba vybrať, ako si napísala, vyčistiť, len nie alkoholom a znovu nasadiť náušnicu… dierka môže totiž zarásť a hnis nebude mať odkiaľ vytiecť
Je to na laloku, čistila som to pravidelne solnym roztokom tak neviem prečo sa mi to zapalilo
@pribinak no tak na laloku by to nemal byť problém… ale áno, nevieme kde sa piercing nachádza. Ak je v chrupavke tak je možné, že ešte nebol zahojený ako si autorka myslela a sama si ho podráždila niečím. Zo skúsenosti viem, že v chrupavke sa piercing hojí 4-6 mesiacov, v laloku 2-3 týždne
@nicolett_ veď píšem že na laloku
Ak tam máš hnis, tak tu nausnicu vyber, poriadne to vycisti alkoholom a daj masť a až potom spat nausnicu
Prepáč, pridalo mi moju odpoved neskôr ako tvoju 🙂
Vybrat nausnicu von
Detinfikovat betadinom ak sa opuzdrilo tak chirurg

Ak je to náušnica v chrupavke, tak nie je možné aby sa ti zahojila za dva týždne, tam je potrebný čas hojenia aj niekoľko mesiacov. Pokiaľ je to len v laloku, tak je možné zahojenie do dvoch týždňov, ale aj po zahojení je dobré si ho občas vyčistiť soľným roztokom na to určeným 🙂 a minimalizovať chytanie, pokiaľ je zapálený. Najlepšie piercingy sú samozrejme titánové, v laloku pokojne z chirurgickej ocele bez niklu, pred výmenou dobre sterilizovať 🙂