icon

Piercing sa nehojí a spôsobuje problémy?

2. feb 2025

Mám tretiu náušnicu spravenu už mesiac. Po 2t bolo všetko zahojene, teraz mi zacala hnisat zvnútra dierka a opuchat. Cítiť tam akoby gulicku pod kožou. Čo sa s tým stalo?

nicolett_
2. feb 2025

Ak je to náušnica v chrupavke, tak nie je možné aby sa ti zahojila za dva týždne, tam je potrebný čas hojenia aj niekoľko mesiacov. Pokiaľ je to len v laloku, tak je možné zahojenie do dvoch týždňov, ale aj po zahojení je dobré si ho občas vyčistiť soľným roztokom na to určeným 🙂 a minimalizovať chytanie, pokiaľ je zapálený. Najlepšie piercingy sú samozrejme titánové, v laloku pokojne z chirurgickej ocele bez niklu, pred výmenou dobre sterilizovať 🙂

nicolett_
2. feb 2025

A ešte je dobre pokúsiť sa nespať na ňom, poprípade slúchadla nech ti naň netlačia

pribinak
2. feb 2025

Gulička pod kožou bude hnis. Takze nausnicu vybrať a poriadne vyčistit alkoholom, nanist napr framykoin masť

nicolett_
2. feb 2025

@pribinak uff len nie alkohol :/ toto naozaj žiadny piercer neodporúča, lebo to zbytočne veľa vysušuje. Ja som si kupovala na piercing soľný roztok, tuším švédska značka. A ak tam má guličku, pokiaľ to je na chrupavke, môže ísť aj o hypertrofickú jazvu, ktorá buď zmizne sama tým, že si piercing nebude chytať a čistiť soľným roztokom ráno a večer, alebo sa používa (výhradne len na tú “gulicku”!) čajovníkový olej, ktorý ju vysuší a sama odpadne. Ak je to na laloku, bude to hnis a treba vybrať, ako si napísala, vyčistiť, len nie alkoholom a znovu nasadiť náušnicu… dierka môže totiž zarásť a hnis nebude mať odkiaľ vytiecť

pribinak
2. feb 2025

@nicolett_ ja mam zdravotníkov v rodine a viem od nich, že ak je už hnis, tak vyčistiť alkoholom.
Nevieme kde tá nausnica je

autor
2. feb 2025

Je to na laloku, čistila som to pravidelne solnym roztokom tak neviem prečo sa mi to zapalilo

nicolett_
2. feb 2025

@pribinak no tak na laloku by to nemal byť problém… ale áno, nevieme kde sa piercing nachádza. Ak je v chrupavke tak je možné, že ešte nebol zahojený ako si autorka myslela a sama si ho podráždila niečím. Zo skúsenosti viem, že v chrupavke sa piercing hojí 4-6 mesiacov, v laloku 2-3 týždne

autor
2. feb 2025

@nicolett_ veď píšem že na laloku

pribinak
2. feb 2025

Ak tam máš hnis, tak tu nausnicu vyber, poriadne to vycisti alkoholom a daj masť a až potom spat nausnicu

nicolett_
2. feb 2025

Prepáč, pridalo mi moju odpoved neskôr ako tvoju 🙂

taktotedanie
2. feb 2025

Vybrat nausnicu von
Detinfikovat betadinom ak sa opuzdrilo tak chirurg