Pískanie v ušiach po chorobe: Kedy to prestane?
Dobrý večer neviem ako mám začať ale mám strach
Bola som týždeň chorá horúčky 40ky bolesť kosti kĺbov všetkého celý týždeň som ležala nič nerobila iba spala vstala osprchovala sa a zas do postelí pretože to sa nedalo fungovať no kde je ten problém že mi asi tak druhý deň mojej chrípky začalo pískanie v ušiach v hlave alebo ako to nazvať myslela som si že to prestane no stále nič čítala som o Tom všade mi vyskakuje len nejaký tinnitus či jak sa to píše opravte ma ak zle ušný šelest proste bez prestávky mi hučí v hlave som stoho na dne chytí ma taký strach stoho že to bude trvať navzdy zajtra mám ísť k svojmu doktorovi ktorý má pošle isté na ORL lenže sa bojím že nič nezistí a povie že to není nič pretože som čítala že veľa ľudí išlo k doktorovi a nezistili im nič a 20 rokov žijú s pískaním,hučaním , šumením v uchu ja som možno histerická ale mne stoho poslania je na vracanie oslabená sa cítim mám pocit čudný ako by som bola mimo tela taká slabosť ma chytí a strach psychicky to už nezvládam počujem to aj keď je hluk a keď je ticho normálne plačem priznám sa plačem že čo to je a kedy to prestane keďže som bola do piatku v posteli chorá jedine zajtra viem ísť k svojmu dr mohla som to napísať v skratke ale chcela som vám napísať úplne pocity pretože nikto si ma nevypicuje pretože pre všetkých doma si vymýšľam 🥹 bohužiaľ sa mi len smejú a neporadia
@janinah tak potom načo mi to komentujete keď pýtam radu čo to môže byť jasné som napísala že som googlila že to je nejaký tinnitus
Niekoho nastrasit a povedať mu že mi ide o čas ste normálna? A potom nevysvetlit o čo ide ako keby ste to vedela to kde sme haloo ja tu pýtam radu ak mi to nemôžete povedať tak ani nekomentuje
@foxy123 dobrý večer možno vám neporadím ale chcem vám len povedať že mne už piska v ušiach 4 mesiace začalo to tým že ma bolela krčna chrbtica potom ma boleli sanky myslela som si že to je tým že mi tlači krčna chrbtica alebo tými sankami no krčna ma prestala bolieť sanky tiež a mne stále piska v ušiach nebola som s tým nikde lebo môj starý otec to ma tiež a jemu povedali že s tým sa nedá urobiť nič proste je to v hlave sú na to lieky ale malo komu pomôžu aj infúzie ja som si na to zvykla zo začiatku sa to nedalo vydržať tiež som plakala nevedela som spávať nevedela som čo mám robiť teraz to už tak nevnímam zvykla som si čím viac to budete vnímať tým to bude horšie..... ale tak choďte k lekárovi a uvidíte čo vám povie možno vám dá lieky a pomôžu vám veľa šťastia.
@guudy jasná vec že doktor mi na to pozrie a uvedie diagnózu však to píšem že idem zajtra k lekárovi ja sa pýtam na radu a či to niekto isté mal nie že mi niekto napíše ide vám o čas ako keby mám za 6hodin zomrieť je to rozdiel keď je sestrička som si myslela že mi povie nejakú skúsenosť s niekým aspoň alebo čo o Tom vie a tak ďalej takže ja sa nemám prečo ukľudniť keďže je to nepotrebná odpoveď pre mňa tak isto ako aj táto vaša ďakujem
@janinah prepáčte nemyslela som to v zlom ja som sa len pýtala keď že ste povedali že ste sestrička ale vy ste mi povedali že mi to povedať nemôžete pochopila som to kúsok inakšie ospravedlňujem sa jasné že doktor mi určí a povie všetko čo mi bude ja sa len pýtam ľudí či už niečo také zažili a čo ste mysleli tým že mi ide o čas asi sme sa zle pochopili ospravedlňujem sa
@foxy123 ukludni sa prosím ťa to koľko máš rokov? 12? Áno je to tinitus, môže sa ti vypariť ale môže ti aj ostať. A aj keby nie je to nič hrozné. Ja s tým žijem už od detstva a to už budem mat 45. Mne veľmi pomáha pravidelné užívanie mg. Choď ku orl a ptm uvidíš dalej
@andrea1235 mne to tiež vraveli viete co že som preležaná aj chrbát má stoho fakt boli do teraz tak dlho som ešte nespala že celý týždeň non-stop Max som bola hore hodinku a zas spánok necítila som si zadok boky tak som sa preležala no to pískanie mi vadí mám stoho úzkosti 4 dní a je to pre mňa hrozne ak budem tak ako vy asi si rozbijem hlavu 🤣 pravdu povediac som si ju od nervou prefackala 🤣🤣🤣🤣🤣
@stellarstar no skoro ste uhádli 12 ale naopak pre vás sa to povie že ukludni sa ale pre mňa je to horor už teraz no ďakujem za radu
@foxy123 pusti si ukludňujúcu hudbu ale nie hlasno, uplne potichu. Aj vatu do uší môžeš skúsiť. Prinajhoršom ak ti to ostane vybavíš si tinitus noiser
@foxy123 ty to máš len pár dní ja už 45 r 🤣 sa ukludni prosím ťa ved nezomieras
@stellarstar viete čo skúšam ale fakt to je hlasné skúšam na to nemyslieť ale nedá sa mi no možno je to začiatok ako ste mali aj vy že ste si museli zvyknúť ja len že ako sa dá na takéto dačo zvyknúť bojím sa že si nezvyknem
Hneď jeden príznak nemusí mať hneď dramatické následky....
Moze to byť príznak zápalu,ale aj nemusí...
My sme sa s chrípkou trápili vyše mesiaca celá 5clenna rodina
Mne to chytilo dutiny ,zadná nádcha.a prešlo na zápal uši,pískanie,zalahnutie.....
Samozrejme,viem čo robiť,hneď som si dala ušné kvapky,hneď sa mi polepšilo (asi len raz v živote som mala taký zápal,že boli potrebné antibiotiká,bolesť tela,horúčky,ale žiaľ, odvtedy mám problémy so zápalom uši a som veľmi náchylná na zápal uši.
Vata v ušiach či čiapka,bez nej sa nezaobidem ,keď je veterno
Nestresuj,nečítaj Google ani modrý koník, nezdiagnostikuj si choroby.
Choď k dr a uvidis....
Ide o čas v tomto prípade znamená,že dostať sa k orl dr. zajtra,pozajtra,nie objednať sa o mesiac ci neskor...neznamená to ze idete umierať prepanakrala...
@foxy123 ak máš doma magnézium daj si, šupni si vatu do uší a choď spať
@stellarstar viem píšem že som histerická až príliš trpím úzkosťami už dlhšiu dobu nikto ma nerozumie bojím sa rôznych veci ísť sama niekde ísť medzi ľudí bojím sa chorôb bojím sa všetkého sa dá povedať mám zo všetkého stress neviete si predstaviť čo zažívam a nikto ma nerozumie
@foxy123 co mne ešte pomaha je počúvať hudbu potichu so slúchadlami
@foxy123 čo by si robila keby ti zistili vážnejšiu chorobu? Ak mas strach tak na mieste je aj návšteva odborníka
@foxy123 aj pre to vám môže pískať v ušiach tiež mam úzkosti .... ale úprimne keď vám povedia že máte tinitus a že pre to vám piska v ušiach budete si asi musieť zaniknúť na to
@stellarstar no zvyknem spať zo slúchadlami ale iba v jednom uchu aby som nepočula muža ako chrápe možno kvôli nemu mi píska v uchu lebo som si nedala slúchadlo 🤣🤣 poškodil mi sluch
@fantaghiro21 áno jasné súhlasím Google mi vyhľadali že umriem na nádor v mozgu a bla bla je to pravda môže byť lebo ucho má aj pobolievalo
Môže ísť o tzv Tinitus je to veľmi nepríjemné len vždy treba navštíviť odborníka

Necitaj....chod na orl čím skôr, ide o čas.mam prax orl sestry.viem co píšem.