icon

Platí sa u psychológa?

seemani
15. nov 2013

Ahojte kočky, chcem sa spýtať, či sa platí za psychológa aj keď mi dá obvodná lekárka papier, že by sa mi zišiel. A či vôbec taký papier môže obvodný lekár vydať. Ide o to, že trochu vyšilujem, som niekedy prehnane hysterická, niekedy som bezdôvodne nervózna, niekedy sa rozplačem aj za úplnú kravinu.. Väčšinou si to však ods*rie muž, čo mi je potom veľmi lúto a hanbím sa ☹ Som štyri mesiace mamička, najšťastnejšia na svete, ale tak isto chápete moje mierne psychické vyčerpanie, niekedy jednoducho nezvládam situáciu - pri malom nie, to som kľudná veľmi, len o to horšie je to potom pri mužovi. A nechcem aby bol drobec svedkom toho ako sa mama s ockom háda, alebo ako mama plače, Viem že to vníma už aj teraz, vidím ako sa na mňa díva keď mi tečú slzy, tak som sa rozhodla, že s týmto musím niečo urobiť. Ale zas nepovažujem to za také nevyhnutné, aby som zato aj platila horibilné sumy. Preto ma zaujíma, či sa to dá nejak vybaviť aj zadarmo.. Ďakujem 🙂

kokorunecka
15. nov 2013

Myslím, že pokým máš papier od obvodnej, tak by si nemala platiť..

alenah31
Autor odpoveď zmazal
lilysk
15. nov 2013

@seemani Ahoj
Plne ta chapem aj tvoje stavy 🙂 Neboj dostanes sa z toho ked deti vyrastu a vypadnu z domu 🙂)))))))Ked mala moja 1 dcera 4 mesiace tak som bola uplne strelena -to si pamatam ....
Ja som bola viac krat na terapii a neplatila som nic -moja kamoska bola ,ale myslim z,e namala papier od obvodnej a platila nejako 10 eur . Poistovna to preplaca ked mas neviem presne kolko sedeni za mesiac .
Prajem vela sil !

seemani
autor
15. nov 2013

@alenah31 a naozaj to funguje,? Dokáže psychológ pomôcť aj s takými vecami ako je nervozita a tak? Lebo neviem si predstaviť ako by mi pomohol s tým, že nebudem taká výbušná.. Neviem ako tieto veci fangujú, ale tak každý si to pochvaluje, tak mi to už nedá..

seemani
autor
15. nov 2013

@lilysk že keď sa odsťahujú 😀 však ma picne dovtedy.. ak to má byť dlhodobý stav. mne je ľúto hlavne dtrahého, lebo keď začnem vyvádzať, tak mu niekedy aj to poviem, čo nechcem. On to akože bere s úsmevom na tvári, ani sa na mňa nehnevá,ale tak predsa, nezaslúži si takýto prístup..

kessinka
15. nov 2013

Musíš si zistiť u konkrétneho psychológa, sú pracoviská (napr. pri ÚPSVaRe) kde ti poskytnú pomoc zadarmo, a sú súkromníci, kde by si za to platila 🙂

lilysk
15. nov 2013

@seemani Ano poznam to velmi dobre ,ale neboj vydrzia vela 🙂) Moj chudak no ani nehovorim 🙂)
Ale neboj to bude dobre ....🙂
Inak ano funguje to -dokaze pomoct terapia -mne velmi pomohla -ved uvidis sama .

alenah31
Autor odpoveď zmazal
seemani
autor
15. nov 2013

baby ďakujem, takže nie som až taká šialená, hej, znesú veľa, môj je veľmi odolný, ale tak zas ak sa to vyriešiť, radšej to hneď vyriešim. Ja chcem byť kludná matka, však čo vyrastie zo syna, keď mi bude šibať 🙂 no ďakujem pôjdem pozisťiovať

hradnapani
15. nov 2013

@seemani co ja viem, tak 20 sedeni plati poistovna - teda ak ide o psychologa, ktory s nou ma zmluvu, ale mal by ta tam odoslat lekar. U niektorych sa plati vsetko.

studentkavs
16. nov 2013

Dobrý deň,
chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie dotazníka, ktorý je anonymný. Viem, že je táto téma sem nepatrí ale veľmi by ste mi pomohli vyplnením, pretože som študentkou vysokej školy a robím diplomovú prácu na tému domáce násilie. Veľmi pekne ďakujem ženám, ktoré vyplnia môj dotazník a touto cestou mi pomôžu k vypracovaniu diplomovej práce.

Dotazník môžete vyplniť kliknutím na link:
https://docs.google.com/forms/d/1by9wveDk_9Pebq...

Ďakujem veľmi pekne