icon

Pleseň v uchu

andika_35
25. nov 2022

Má niekto skusenosti s plesnom v uchu? Co vam zabralo?

jaskolka
25. nov 2022

Jedine smer orl doktor, ten ti to ošetrí, poodsava, ak treba, vezme výter a dá lieky presne na to
Neskusaj kadejaké "babské" recepty, lebo ak fakt ide o pleseň, môžeš si ešte pohoršit.

zabka79
25. nov 2022

@andika_35 orl mi dala candibene spray. Plesen potvrdena vyterom z ucha. Ono sa to zvykne vracat.mam to asi 10 rokov.

andika_35
autor
25. nov 2022

@jaskolka dakujem uz som bola , aj mi dala spray, ale mam.pociy ze to nrpomaha

andika_35
autor
25. nov 2022

@zabka79 aj ja som to uz mala pred4 rokmi.Vtedy som sa liecila 3 mesiace.Prezmenu to mam teraz v druhom uchu😥

sojorez
25. nov 2022

Syn mal ako male babo, vzhladom na nizky vek mal naordinovane preplachy ucha borovou vodou, gencianova violet vytieranie a posilnit imunitu. Inak atb podla citlivosti a nalezu.

bianka33
25. nov 2022

@andika_35 Ahoj, prosím ťa a ako si to zistila ? Mna dlhodobo svrbia obidve uši, môže to byť príznak ?

zabka79
25. nov 2022

@andika_35 ja mam v oboch. Nezabudni vyprat a ozehlit podhlavnicu pripadne sluchatka ak pouzivas vydenzifikovat. Ja si davam este vaxol je to olej do ucha ale az po prelieceni

andika_35
autor
25. nov 2022

@bianka33
Ahoj.Najprv mi ucho bolelo, dostala som atb kvapky, a na kontrole mi dr.povedala ze je tam plesen.A tiez ma to teraz uz sj svtbi

bianka33
25. nov 2022

@andika_35 hm, mna síce nebolia, ale svrbia...mám potrebu ich stále čistiť, čo viem, že nie je dobré.

andika_35
autor
25. nov 2022

@bianka33 radsej vyhladaj lekara.

jaskolka
25. nov 2022

Pleseň v uchu je často "na dlhé lakte",poznam to, robila som na orl ambulancii. Stane sa, že liečba nezaberie, preto sa berú vytery, a dávajú cielene ATB lokálne a aj to môže byť, že nezaberie. Je dôležité, aby sa ti do ucha nedostala voda pozor aj na farbenie, meliry a podobne. Ale v každom prípade musí ti to doktor poriadne preliecit, aj celkovo ATB sa berú pri tom
Skus opäť orl navštíviť, nedali ti kontrolu?

stanulienkat
25. nov 2022

@bianka33 existuju usne exzemy, tie zvyknu svrbiet. Najhorsie je, ked si clovek casto cisti usi, hlavne tycinkami a roznymi sprejmi.
Vtedy sa narusa mikroflora a vznikaju rozne infekty, exemy atd.
Na plesne, kvasinky sa davaju antimykotika-kvapky,maste- urcite uzivat pravidelne a dlhodobo, nesparat si v usiach....
100% nedavat babske recepty z MK🙂

bianka33
25. nov 2022

@stanulienkat dakujem pekne, musím to už poriešiť a zájsť na to ušné.

nattinatta
Autor odpoveď zmazal
andika_35
autor
25. nov 2022

@jaskolka jasme ze dali, len som bola zvedava na skusenosti a liecbu inych

andika_35
autor
25. nov 2022

@jaskolka prosim ta a vies mi poradit ci ma to ucho mozem dat teply obklad ,ked ma to aj boli?

stanulienkat
25. nov 2022

@andika_35 ak mas zapal, tak by som teply obklad nedavala. Teplom sa zapal siri.

jaskolka
26. nov 2022

@andika_35 v teple ta to bude bolieť ešte viac, plus ucho boli hlavne v noci a v ľahu