Pľúcne chlamýdie
Pľúcna doktorka mi zistila z krvi pľúcne chlamýdie. Chorá som už asi tri mesiace a teda fest. Chcela by som sa ale spýtať, či ste niektorá prekonala tieto potvory, čo Vám pomohlo a čo nie. Lebo čo som sa dočítala na nete, tak to ma nenadchlo. Teda, že sa to nemusí dať vyliečiť a podobne. Podotýkam, že nie som tehotná ani kojaca, teda nemusím brať ohľad pri liečbe na nikoho okrem seba. Ďakujem.
No mne to sadlo teraz na pluca, takze mam ATB a som PN. Detom vezmu zajtra krv (moja lekarka pisomne poziadala detsku), brali im v maji, vtedy nemali nic. Teraz sice pokaslievaju, ale to bude nejaka viroza, bo kaslu vsetci naokolo. No a uvidim co im vyjde a co na to dr.. Uz si u detskej dr. pripadama ako tyranka, ze tym ubohym detom davam brat krv podchvilou, ale co mam cakat kym budu mat daco chronicke?
@mawka
prosim mohla by si poradit, aké su to iné lieky??? ja 4 roky bojujem s pl. chlamýdiami, tak 3x za rok vyberiem 21 dní antibiotiká, už bola aj polročná imunulogická liečba, ale stále sa mi to vracia a nič sa akože s tým nedá robit, .....je pre mňa neuveritelné že sa z toho niekto dostane......moje výsedky su stále len zlé, vždy je nález bez nejakých zlepšení, dakujem za odpoved
Ja som bojovala s pľúc. chlamýdiami asi pred 6 rokmi. U mňa to prebiehalo tak, že ráno bobo všetko o.k. a z roboty som sa vracala s horúčkou. Viackrát sa to opakovalo, často som bola prechladnutá. Išla som k alergologičke, urobila mi vyšetrenia a ešte ma poslala na klinic. farmakológiu, kde mi dali antibiotiká na 3 mesiace. Našťastie zabrali.
Ahojte, treba ostat s plucnymi chlamydiami na PN-ke?
Ahojte dievčata, prajem vam skore vyzdravenie !!!,chcem sa iba opytať....su tie chlamydie infekčne ? / mam kolegynu,ktorej to teraz zistili / ďakujem.
ja som ich mala po druhom malom, ako som kojila, stále som bola ani zdravá ani chorá, potom mi zistila pľúcne chlamýdie a ešte nejaké iné potvory .... brala som summamed 6 alebo až 8 týždňov, potom ale 2 mesiace niečo na imunitu /myslím imunosupresin sa mi zdá/ mne zabrala prvá liečba a vykynožili sme ich ... brala krv aj deťom, predsa len kojila som malého, bližšie sa už nedalo byť s ním, ale ani jeden to nemal
baby, existuju aj nejake ATB na plucne chlamydie, ktore mozu kojace zeny? dakujem
Dostala sa mi do rúk útla knižka od bylinkára Martina Kolára. Je tam aj krátka časť venovaná pľúcnym chlamýdiám: Citujem (trochu skracujem): Nad chlamýdiami je možné zvíťaziť, ale najprv treba pochopiť ako fungujú. Je to veľmi dokonalý parazit, niečo medzi vírusom, baktériou a hubou. Účinným liekom preto musí byť kombinácia antibiotika, fungicídu a antivirotika. Odporúča extrakt FUNGILEN, kapucínka v ňom likviduje vírusy a baktérie, levanduľa plesne, plamienka kvasinky, puškvorec dokáže rozbiť ložiská a breza funguje ako drenáž. Je vhodné nasadiť aj IMUNEX, aby sa aktivoval vlastný imunitný systém. Oba elixíry užívať súčasne aspoň počas 2 mesiacov, ideálne až pol roka...
Nakoľko je vhodná táto kombinácia pre tehotné je iná otázka, nuž ale podľa môjho názoru, vždy lepšie ako ATB.
Imunex a Fungilen nájdete u nás na mamazem spolu s podrobnejším popisom prípravkov.
ahojte tak ja sa s kaslom trapim uz od vianoc a tiez mi to prejde len na par dni a vrati sa....uz som vybrala asi 8 balikov antibiotik a stale mi nic nepomaha. musim sa objednat na plucnom, viete mi niekoho poradit? lekar co k nemu patrime podla bydliska, uz neberie objednavky, ze je plne vytazeny az do konca aprila..
tiez mi lekarka povedala, ze som plucne chlamidie mohla chytit hocikde, ze je toho plna Bratislava
Baby tak moja mala kasle presn eod 19 decembra cize skoro 3 mesice 😒 najskor kasel brutalny vlhky zahlienena brala vsetky mozne sirupy atb nezabrali nic potom preslo na dva tyzdne a vratilo sa opat vlhy kasel a zahlienena sopliska zatekali aj do usi dostala zapal takze isli sme ze crp mala 15 takze nic dalsie ATB som do nej nedavala prve nezabrali tiez mali so synom streptokoka braladr aj krv na chlamydie a negativne , syna to uz preslo ale dcerka stale tak samame objendat na plucne aj sme sa a termin nam dali na maj hrozne to ma akoz e5 mes kaslat? nekasle moc ani v noci ale ked odkasle strasne chrchlavo hlieny ma no dnes rano sa mi podarilo na plucnam zlepsit termin na koniec marca ale co moze mat neviem
Pridali sme podrobnejšie informácie o liečbe chlamýdií podľa bylinkára Martina Kolára:
https://www.modrykonik.sk/catalog/vendor/mamaze...
@mandy29 nie nei negativnu krv mali aj na cierny kasel aj chlamydie no stal ekasle dostala leiky na 3 mes od plucneho no v janurai mala masivneho streptokoka no nedal asom atb lebo 2 tyzdne predtym uzivala ze to dam ebez nich tak som teraz poziadal opat oster a ona ho stal ema od januara takze moj nazor je ze ho odvtedy ma a robi sarapatu
Mali ste streptokoka?
Ahojte, je tu nejaká mamička čo dojčí a má chlamýdie? Ja mám pol ročnú dcérku a zistili mi chlamýdie. Už som vybrala 2 balenia sumamedu - ešte pred tým, než prišli výsledky. No stále pokašliavam a mám pozitívne testy aj mykoplazmy. Zajtra idem k doktorke, tak mám obavu, čo bude ďalej. Ďalšie ATB asi pediatrička už nedovolí a ja nechcem prestať dojčiť.
Ahojte, aj ja mam cerstvo potvrdene chlamydie. Beriem tetracyklinove atb. Zacalo to 2 mes. dozadu-silne zelene hlieny, silne potenie, slabost, kasel az dusivy, bez teploty. Brala som najprv penicilin, ked sa to po par dnoch zopakovalo tak cefalosporiny a ked sa treti, tak ani vyter z hrdla ani krv na zapal nic nedokazal. Dostala som radu, ze mam uzivat oreganovy olej, ten veru zabral a uz zelene hlieny nemam. Potom tyzden zvysene teploty a ziadost o test na chlamydie, ale mala som len trosku zvysene IgG. Kupila som si Chlamydil extra a ten budem brat niekolko mesiacov. Posobi aj na unavu a tu som citila aj s bolestami klbov. Beriem probiotika a nejake vitaminy, snazim sa vyhybat masu a jest zeleninu a vela pit. Neviem, ci pri hodnote IgG 14,3 NTU mozem aj niekoho nakazit. Az teraz mi dochadza, preco som byvala zadychana, unavena dlhsiu dobu.
Ahojte...potrebujem poradit. Zhruba pred pol rokom som zacala byt chorlava..stale niaky sopel, kasel a podobne...Po asi mesiaci neuspesneho smaoliecenia sa (spreje do nosa, cmuladla, sirupy) som sla k doktorke a ta ma zacala liecit roznymi ATB. Vzala mi krv a stihla mi povedat ze pred rokom ked som bola u nej na krv, som mala borelie pozitivne..no nebolo vraj jej poviinostou mi to oznamit. Tak teda som uzivala ATB co mi predpisala a tazkosti ustupili.No len na par tyzdnov a potom sa to opat vratilo. Dala mi zas ATB a takto to slo dookola zhruba 5 mesiacov.Potom sa mi vraj medzity neustalym branim ATB borelie zahadne stratili a bola som ok. ...na chvilu a o par tyzdnov to bolo spat.Nakoniec po mojom neustalom naliehani aby uz konecne nieco robila a nie dookola mi len brala krv a davala ATB , mi vzala stery z hrdla a krku a samozrejme vzla mi zase krv. No a zistila mi ze mam chlamidie(plucne) a ked som sa jej opytala o ake ochorenie sa jedna povedala len ze nic vazne ze bezny bacil.A aby toho nebolo malo aj vraj niaky bacil z vyterov Hemopilus Inzae(podla nej tiez nic nezvycajne)....Nic mi o tom nepovedala...vraj normalka...Dala mi zase ATB na 20 dni uzivanie s nazvom Ciprofloxacín Sandoz a zacala som uzivat. No po 5 dnoch mi som ich musela vysadit kedze som mala velmi zle stavy,az neopisatelne stavy kedy som myslela ze umriem.... ☹
Ak treba opisem...no je to velmi zlozite....Vzala som od doktorky kartu a pojdem inemu doktorovi...Viete mi niekto poradit...neviem co mam robit..Nikdy som s liekami problemi nemala, niesom tehotna...(mam 3rocnu dcerku)Pripadne mate niekto tiez podobne zle skusenosti s ATB...? Poradte prosim.

ak lekári odmietajú zobrať krv na vyšetrenie, dá sa to v niektorých nemocniciach na labákoch urobiť aj na vlastnú žiadosť. Stojí to okolo 20 EUR. Ale osobne si myslím, že keď platíme odvody do poisťovní, prečo by sme mali ešte doplácať z vlastného vrecka (aj tak doplácame na lieky, objednanie...). Ak to lekár nechce urobiť, trvajte na tom, nech to do karty dá písomne - napriek žiadosti pacienta (zákonného zástupcu) o odbery na.... tieto nebudú z rozhodnutia lekára urobené. Oni majú bonusy za to, že neprekračujú limity poisťovní a tak im nezvyšujú náklady, že nerobia odbery a neposielajú na vyššie odb. pracoviská... dobré svinstvo. Hlavne, že súkromný lekár má minimálny príjem z poisťovne cca 3000 EUR plus nepriznané poplatky od pacientov. Sestry majú na 4 hodiny vedené ako sestry a na zvyšok ako administr. pracovníčky, aby im nemuseli dať plný plat, v horšom prípade na 4 hodiny oficiálne, aby neplatili stravu a zvyšok na ruku... a ešte sú takí chudáci, že sú odkázaní na prémie od poisťovne, ktoré sú na to,aby preplácali našu liečbu, nie opačne. Ak sa vám niečo nezdá, treba zmeniť lekára, sťažovaním na poisťovni si nepomôžete, oni im presne povedia,kto sa sťažoval a vôbec nič neriešia, pretože majú obe strany z toho prospech, že sa "šetrí". Česť výnimkám.