PN a plný invalidný dôchodok
Dobry den mam plny invalidny dochodok a naposledy som bol na PN CELY ROK a od vtedy som nikde nerobil od roku 2018 je možne sa zamestnať napriklad na mesiac a potom ist na PN 52.tyždnov ?
@evamarek77
Nemusí mať NP min. 26t
@evamarek77 vôbec nerieš, dotyčná pani ozaj nie je v poriadku. Už len keď píše, že má 24 rokov a ID 1690 eur, lebo si doplatila poistné. Keby mala toľko zdrojov, že si dokázala doplatiť poistné na takýto ID, tak by nemusela teraz kalkulovať s tým, že potrebuje k ID ešte aj platenú PN. Navyše, v pôvodnej otázke píše, že bola rok na PN a odvtedy nikde nepracovala a potom píše, že nikdy nepracovala. Hovorí sa, že hlúpi ľudia nevedia, že sú hlúpi a preto si často myslia, že oni sú tí v poriadku a všetci ostatní okolo padli z čerešne a uveria im ich bludy.
@ivkazba lenze vyska ID moze byt realna, da sa to takto spravit, len ludia to nevedia ( pracujem v SP).
@kofola83 podla mnojich info ( nerobim na nemocenskom oddelenie, ale raz som sa na to pytala) staci ked odpracujes 1 den a na druhy den mozes ist PN, nie je tam podmienka kolko musis mat odpracovane, samozrejme ak si predtym necerpala PN
@roberta000 a da sa doplatit aj ked som pracujuca ?
@ivkazba asi si všade uťahuje z toho.
@nika82 zalezi ako urci vznik invalidity posudkovy lekae, doplatit sa da iba doba studia od r. 2004 a doba evidencie na urade prace od r. 2004
Len pozor, uz sa mi stalo, ze dochodok sa doplatenim znizil, ja na to davam velky pozor, aby som klienta neposkodila, len som uz na MD, kludne sa informuj na prislusnej pobocke 🙂
@annamalaga ja si neutahujem, normalne som sa vtej skupine opytala
@annamalaga lenže ono je to mozne..
Však to by robil každý tak.
@annamalaga nie kazdy moze ist na PN a nie kazdy dobre zarobí takze asi tak
@cocolino234 aj zacina ako chlap potom pise ako zenska
Kočky zbytočne strácate čas s autorom/autorkou.Má tu kopec diskusii,kde vystupuje ako chlap,ale odpovedá v ženskom rode.Očividne antidepresíva nezaberajú a okrem panickej poruchy, depresie trpí autor/ka aj inou psychiatrickou diagnozou.

@kofola83 no aj tak neverim