icon

Pocit "Ihličky" po tele - čo to môže byť?

mirka4821
8. dec 2018

Zažil niekto už tento neprijemny pocit? Akoby vas niekto jemne pichal tenkou ihlou rôzne po celom tele, vsetky vysetrenia mam v poriadku krv, alergia atd. Sem tam ma aj zasvrbi pokozka. Co mi chce telo povedat?

natalianm
1. feb 2022

@1stefi121 a ty mas rovnake prejavy ako ja som popisovala?

1stefi121
1. feb 2022

@natalianm áno...

mnamko
14. mar 2022

@1stefi121 aj ste boli na lumbalke? Zistilo sa nieco ci to bolo zo stredu

1stefi121
14. mar 2022

@mnamko nebola som odmietla som lumbalku

mnamko
14. mar 2022

@1stefi121 a prešlo?

1stefi121
15. mar 2022

@mnamko áno s časti áno ...

algida17
18. apr 2022

@1stefi121 môžem sa opýtať či ste bola očkovaná na covid? Mne sa podobné problémy spustili po očkovaní...

gabikaviky
19. apr 2022

@algida17 dobrý deň
To iste som zažila … nieje to po ockovani
Mne pomohlo bankovanie, máte možno niekde štiknuty nerv a potrebujete to uvoľniť.

1stefi121
20. apr 2022

@algida17 nie niesom očkovana

ave1
21. apr 2022

@1stefi121 ja to mám tiež už 3/4 roka. Bola som snad všade, posledne mi povedali, že asi tetania. Robili mi aj MR mozgu, či ži nie je skleróza multiplex. Všetko negstivne, alergológ nasiel len intoleranciu mlieka, ale nič sa mi po vysadení nezmenilo. Uh som z toho zúfalá. Na neurologii mi povedali , aby som si nasadila na ukľudnenie antidepresíva. S tým ešte čakám, ale ak mi to do leta neprejde, toto bude posledná možnosť. Tento týždeň mi ešte robili podrobný rozbor krvi, výsledky budem mat až v máji. Snad sa tam nič zle neukáže. Uzfakt dalej neviem..

algida17
21. apr 2022

@ave1 som tiež zúfalá.... už som skúšala 2 typy antidepresív, z oboch som sa dogrcala 😔 tiež som mala viac vyšetrení aj podrobný rozbor krvi...

ave1
21. apr 2022

@algida17 Dakujem, a vam DR hovoria, že to máte z čoho? Ako dlho s tym bojujete? A uľavilo sa vam aspoň trochu po tých antidepresivach? Mne dali nejaký escilo … neviem už presne nazov

algida17
21. apr 2022

@ave1 to vám dali escitalopram na zvýšenie serotonínu (hormón šťastia). Ja som žiaľ AD netolerovala.

algida17
21. apr 2022

@ave1 mne sa to spustilo po očkovaní

ave1
21. apr 2022

@algida17 a uľavilo sa vám trocha časom, alebo je to bez zmeny. Dakujem

algida17
21. apr 2022

@ave1 zatiaľ bez zlepšenia 😔

ave1
21. apr 2022

@algida17 u mna tiež bez zmeny. Uz ani neviem za akým ďalším odborníkom ísť a hľadať pomoc. Ja sa necítim na to že mám brat antidepresíva - hladinu serotoninu mi merali u neurológa a mala som ju v poriadku. A s týmito liekmi je to na dlhé lakte a nie každému všetky sadnú. Držím palce, dajte mi prosím vedieť, keby ste na niečo prisli

veron19
19. feb 2024

Zaujímavé čo píšete aj ja mám zápal trojklanneho nervu a to ihlickovanie cítim na ľavej nohe.Len si myslím to pichanie začalo skôr a trvá už možno aj 2 mesiace a ešte to neprešlo.Tiez som rozmýšľala čo to môže byť, čiže nervy sú citlivejšie?Pociťujem aj brnenie niekedy na ľavom boku neviete čo to môže byť?A tiež beriem milgamu som myslela že to je lepšie ako neuromultivit ,lebo neuromultivit som brala ako prvý a potom mi dala milgamu neurologicka.

andrea1kl
26. apr 2024

@deeena Prosim Vas, preslo Vam to? Ako ste sa liecili?

deeena
29. apr 2024

@andrea1kl Neprešlo,ale neviem ci som to tu uz spomínala. Karpale to niesu,ale mam to s chrbtice

andrea1kl
10. jún 2024

@deeena A ako ti zistili ze je to z chrbtice?

mnamko
10. jún 2024

@andrea1kl nepostipalo vas niečo,ale ste nemali kliešte? Ja som to mala s boreliozy

andrea1kl
10. jún 2024

@mnamko No mal to najprv brat a potom mama...a riesime to uz vyse polroka. Boreliozu vie vysetrit aj obvodak?

mnamko
11. jún 2024

@andrea1kl vie ale robia slabé testy,Elisu , skôr nech spravi western blot s ciselnymi hodnotami ak tam budu cisla tak je to boreloza aj ,keď lekári tvrdí,že je to prekonane musi sa liečiť.A boreliozu prenášajú aj komari , nielen kliešte

millky
18. júl 2024

Veľmi zajímavé čítanie. Ja mám pocit ihličiek alebo ako keby som si ľahla do sklenej vaty od detstva a je to vždy len v lete!!!!! Horúco keď je, moje telo je lepkavé, cítim maximálny diskomfort, nenavidim to z duše a všetko ma svrbí a pichá. V živote by mi nenapadlo ísť si pýtať diagnózu k lekárovi 🤣 ale akurát som to spomínala kamoške a ona mi poslala link, tak čítam. Pichanie mám kade tade, na nose, spankoch, lícach, krku, chrbte, ruky, nohy...proste všade 🤣 a je to z tohto zasraného odborného nechutneho leta, ktoré z duše nenávidím. Akonáhle sa osprchujem a zmijem ten lepkavý slaný pot zo seba, všetko je preč.

andrea1kl
28. júl 2024

@millky Tak to mate ine. Mojej mame to voda zhorsuje. Uz po kadejakej liecbe je na tom tak. Ze nemoze ani riady ci podlahu umyt...problem je sa osprchovat. Akonahle da na seba vodu zacne ju hrozne stipat koza. Ale tak mozno uz moze byt ze ma kozny mikrobiom tak zniceny, po vsetkych kortikoidoch, kremoch, liekoch. Vlasy hrozne znicene, ze nedokaze ani rozcesat. A jej to zacalo v zime v decembri. Teraz v tom teple este horsie.

michaela404
9. feb 2025

@natalianm viem ze to je staršia téma ale pomohlo vám to calcium a magnesium

michaela404
6. máj 2025
@catherinah

Skuste dlhodobo užívať Milgammu N podla odporucaneho najvyssieho davkovania.

@catherinah môžem sa spýtať ako dlho užívať milgamu n na takéto trpnutie ďakujem

michaela404
6. máj 2025
@elisimi13

@peterzbratislavy ahoj, skus Milgammu N + magnezko, niekedy treba brat dlhodobejsie, aj zopar mesiacov...Milgammu N treba "pauzovat" najmä co sa tyka vit.B6 -pyridoxin, tak napr pri dlhodobejsom pravidelnom uzivani treba po 5 mesiacoch uzivat len Milgammu bez "N" aby sa neuzival pyridoxin, takto treba aspon mesiac a potom sa mozes vratit znova k Milgamme "N"...este potom pred planovanim ukoncenim uzivania (pri dlhodobom uzivani) treba postupne vysadzat, teda uberat davkovanie do stratena 😉

@elisimi13 ahoj tebe takto pomohla ta milgama na to trpnutie ďakujem

michaela404
6. máj 2025
@natalianm

@1stefi121 uz vyborne ubehlo od tohto stavu niekolko rokov.
Vsetko to bola pricina stres a krcna chrbtica.

@natalianm co vám na to pomohlo