Pocit točenia hlavy a závraty
Ahojte, mám 57 rokov, točenie hlavy, pocit na odpadnutie. Minule sa mi stalo, že som doma dostala závrat, až som spadla, udrela som sa. Bolo to ráno, ako som vstala z postele a kým som prešla do kuchyne pripraviť rodine raňajky. Je pravda, že som aj málo pila deň pred tým, že som aj cítila, že som smädná. Dávnejšie sa mi to stávalo tiež, veľmi často mám točenie hlavy. K lekárke som objednaná samozrejme. Kedysi som mávala problém s nedostatkom železa. Môže železo spôsobovať tieto problémy? Inak sa neliečim na nič, lieky neberiem žiadne, imunitu mám dobrú, pohybu mám dosť. Budem rada za všetky postrehy, že čo by mohlo byť za týmito pocitmi, že sa necítim veľmi dobre (každú chvíľu sa mi hlava točí). Inak tlak mám niekedy v poriadku, niekedy nižší. Zapisujem si pár dní hodnoty tlaku, tiež sa ich chystám ukázať pani doktorke.
@jaass áno, som zaočkovaná 2x. A ako zistili lekári, že to má z očkovania? Robili nejaké testy, či ako? Ja mám imunitu práveže dobrú, nebývam takmer vôbec chorá a aj strážim deťom vnúčence práve vtedy, keď sú choré aby mohli ísť deti do práce. Nikdy som od nich nič nechytila. Divné to je. Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo tvojej kamarátke.
Ako si na tom s krcnou chrbticou?
Nemas stuhnutu diju,zahösvie ta nebolieva..
Lebo ja som mavala take stavy,dokonca som sa nedavno zrutila na ceste ns zem...
A je to jednoznacne krcna chrbtica stuhnuta sija
Podstupila som koli tomu mnoho vysetrrni,3 rozne Mri...no mrte toho
A nakoniec mi pomohla fyzioterapia-chilli zabaly elektricka masaz...
A kuoila som si ergonomickx vankus...je to lepsie
tu je potrebné odborné vyšetrenie, môže to byť čokoľvek, takže smer lekár, hlavne neurológ
Ahoj, ja mám tiež problém s chrbticou, ale strašne nízky tlak, točenie hlavy, málo železa...
v lete som skončila v nemocnici s ischémiou mozgovou, a pýtali sa ma, či dosť pijem, a to ja v lete vypijem aj 5 l vody čistej. Ráno vypijem jednu kávu, pravidelne chodím na HMT na kontroly, niekedy na infúzie železa. A zistili aj málo vápnika. A presne keď sa mi už hlava točí tak viem, že rýchlo železo, ale môže to byť aj iná príčina samozrejme...
ale stalo sa mi to aj v posteli, že sa mi celá lampa točila a nemohla som sa postaviť, ale to mohol byť príznak tej ischémie, tak bacha na seba...
Ja s tým bojujem už asi zo tri roky
Ja som tiež mala závraty, len tak to prišlo z ničoho nič. Neurologička mi potom dala nato lieky. Odvtedy je to ôk. Mam problémy s krcnou chrbticou, ale dr mi povedala ze to je aj vekom. Mam tiež pred 60.
Bola na hematologii. Krv úplne zle, ma zrazeniny v ústach, bola na neurologii, zrazu ma tetaniu(nemá stres) keď som s ňou rozprávala, tak mi otvorene povedala, že mala stres jedine z toho čo sa tu dialo počas covidu. Aj neurologicka aj hematologicka naznačili, že zrejme to bude z očkovania. Tie vakciny boli úplný blud, teraz ľudia na to doplácajú. Každopádne sa drž a nech ti je čo najskôr dobre.
Presne to isté mám aj ja. A tiež nebývam chorá a mám očkovania na Covid
Môže to byť z nedostatku železa. Ja užívam už rok maltofer a pomaly sa mi zlepšujú hodnoty železa - závraty už nemám. Na nízky tlak sú dobré slané čipsy. Ja mám zdravotné problémy odkedy som prekonala 2x covid. Zaočkovaná nie som, takže verím, že problémy majú ľudia aj po prekonaní covidu.....
Ďakujem vám všetkým za vaše názory a odpovede, práve mi volala moja pani doktorka, že žiaľ, jej dcérka si zlomila nohu na lyžiarskom, takže mi musí zrušiť pondelkový odber. Ale vysvetľovala mi po telefóne, aby som sa nestresovala, že ma samozrejme vyšetrí, no s najväčšou pravdepodobnosťou to bude ten nedostatok železa, prípadne iných vitamínov, že v tomto veku je to celkom bežné. V minulosti som tiež mávala problémy s nedostatkom železa, hlava sa mi točí už možno aj od 40 rokov, cítim občasné nevoľnosti, k lekárom ak nemusím tak nechodím, no nechcem niekde odpadnúť a nedajbože spadnúť zo schodov a nedožiť sa druhého dňa, takže to musím už riešiť. Ešte mi pani doktorka hovorila do telefónu, že tieto problémy spôsobujú aj úzkosti a stres, je pravda, že mi pred 7 rokmi zomrel manžel, no vraj to môže byť proste úzkosť, hoci ju ja nepociťujem, no vnútorne ju proste mám. Aj toto môže byť problém. Mám viac oddychovať, relaxovať, žiadne diéty a skôr pestrú stravu, vitamíny vrátane toho železa a ďalší týždeň sa mi ozve s termínom na odber krvi. Priznám sa, je mi stále tak všelijak, možno od toho posledného odpadnutia sa aj stresujem, bojím. Povedala som lekárke svoje obavy, že sa bojím, či to nemôže byť aj nejaký nádor na mozgu, no toto je vraj posledné, na čo mám myslieť, že z týchto príznakov ju to ani nenapadlo . Inak ja som taká, že za všetkým hľadám hneď najhoršiu diagnózu, takže som si aj uvedomila, že možno fakt to je aj tá psychika a zrejme aj to železo, keďže aj v minulosti som s tým mala problémy. No držte mi palce, musím sa naozaj naučiť asi viac oddychovať. Ja ráno skoro vstávam, pracujem manuálne - upratujem dva rodinné domy 3x do týždňa po 6 hodín a 1x do týždňa 12 hodín, niekedy sa zabudnem aj napiť aj najesť, možno je problém aj tu. No musím sa proste nejak nastaviť aj ja do psychickej pohody. Dnes mám voľno, urobím si relax pri hudbe, pôjdem sa prejsť so psíkom, doprajem si niečo sladké (inak aj cukor pani dr. spomenula, že aj tam mohol byť problém, no budeme to všetko riešiť). Veľmi ma zarazilo, keď mi povedala, že mi žienky už po 40 mnohé máme takéto stavy. Treba pomaly vstávať, treba sa preberať aj niekoľko minút, ráno si pocvičiť nohami ešte v posteli, opatrne vstávať, mať pohár vody pri posteli a tak. Bol to milý rozhovor, aj teraz, ako píšem tento príspevok, si uvedomujem, že to naozaj môže byť aj psychická nepohoda. Inak naposledy som odpadla aj niekoľko rokov dozadu, tiež to nič nebolo a tiež mi nebolo vtedy aj pol roka dobre, nasadila som voľnopredajné železo vtedy a môj problém to asi vyriešilo. Majte pekný deň, celkom som sa rozpísala - ale to preto, že sa ani nemám s kým niekedy porozprávať, no však to možno poznáte. 🙂

Áno môže byt nedostatok železa a odbočim od témy, si očkovaná na covid? Kamaratka ma podobne stavy ako ty po ockovani, točenie hlavy, myslela, že z nízkeho tlaku a nakoniec sa zistilo, že jej imunita padá kvôli ockovaniu. Chodí po lekároch. Dovtedy bola úplne zdrava