Pocit, že umieram
Ahojte, chcela by som sa opýtať či niekedy niekto zažíval podobne stavy ako ja.
Začalo to minuly rok v lete, asi 2 mesiace ma bolelo pravé rameno a nevedela som si s tým rady, samozrejme som googlila, a vyskočili tam na mňa všetky možné smrteľné diagnózy. A tým to začalo - panika. Nemohla som spávať, dýchať - žiť. Nahovorila som si že mam rakovinu pľúc, že o chvíľu zomriem. Namýšľala som si že si necitim ruky, nohy, že nemôžem dýchať. V noci som sa budila na triašky, točenie hlavy. Úzkosti a panicke ataky boli na mojej dennej rutine. Potom sa to trocha upokojilo aj keď panicke ataky stále boli. Ja vlastne už ani neviem či si to nahovaram alebo je to realita. Ale pretrváva to do dnes. Niekde ma pichne alebo ma niečo bolí a hneď to najhoršie - ZOMIERAM. Viem že by som mala zájsť za psychiatrom, ale momentalne som v takej životnej situacii že sa mi moc nedá. Budem rada za každú jednu spätnú väzbu od vás. ❤️
@vierka5678 no pravze si v takej zivotnej situacii, ze za psychiatrom treba urcite zajst. ved aky zivot to je, takto prezivat? Clovek si normalne nespoji bolest ramena s rakovinou pluc, ani kazdu inu boliestku, takze je evidentne, ze potrebujes pomoc.
antidepresiva vie predpisat aj vseobecný lekár.
@vierka5678 a s tym ramenom si bola u dr?
Bud si vyriesis, ako chodit ku psychiatrovi, alebo budes v tomto stave nadalej.
@guudy áno bola som, RTG čisté, bola som na masáži a odvtedy dobre.
@vierka5678 no pravze si v takej zivotnej situacii, ze za psychiatrom treba urcite zajst. ved aky zivot to je, takto prezivat? Clovek si normalne nespoji bolest ramena s rakovinou pluc, ani kazdu inu boliestku, takze je evidentne, ze potrebujes pomoc.
@simsalabim ja viem… je to hrozné :(
@vierka5678 po prvom prekonani covidu som mal uzkostne stavy a kedze som take nieco do vtedy nepoznal, povazoval som to za xy-diagnoz, od infarktu az po neviem co. Ruku si daj lekarom skontrolovat, pricina je pravdepodobne banalna. Je to v hlave - zamestnaj si ju niecim, co robis rada - knihy, serialy, alebo idealne pohyb - sport. Ked tie myslienky na choroby vytesnis, stav sa ti zacne zlepsovat. Potom si uvedomis, ze to bolo fakt len v hlave a celkovo sa upokojis.
@vierka5678 Ak si deťúrence nekrátia čas tak v obidvoch prípadoch smer psychiater!
@simsalabim ja viem… je to hrozné :(
@vierka5678 tak necakaj a chod!
@vierka5678 preco sa ti neda?
Aka zivotna situacia moze byt, ze nemozes navstivit lekara? K psychiatrovi nepotrebujes vymenny listok, jednoducho si tam zavolas a objednas sa a ked dostanes termin, tak tam ides. Rovnako ako ked ides k zubarovi alebo gynekologovi.
No.... psychiater.
Náhodné pichania a bolesti sú do -určitej miery- normálne a pokiaľ sa kvôli každému dostaneš do úzkostnej špirály, tak fakt treba psychiatra. Mňa včera tak zabolelo koleno, že som skoro kydla... a hľa, neumrela som. Tuto ti pomôže len psychiater.
@vierka5678 je to vsetko v hlave. A na to su specializovani lekari. A nie je to vobec hanba 🙂
Rameno je v poriadku. Uzkosti nie. Ries to so psychiatrom. Ked budes mat nastavenu liecbu, budes si buchat po cele, preco si tam nesla skor ;)
no toto je asi ozaj na pyschologa minimalne. a co sa tyka tej diagnozy, naozaj netreba absolutne nic googlit, skodis si tym len sama sebe 😉 ja uz to radsej ani nerobim. no a s tym ramenom si uz nieco vyriesila? zistili ti, z coho si to mala?
Ahoj toto som presne ja… kazdy den si najdem nieco nad cim mozem stresovat 😄 ked nie na sebe tak na detoch si nieco najdem. Je to hrozne… v pondelok mam ale termin u psychiatra , uz to nezvladam potrebujem liek 🫣
no toto je asi ozaj na pyschologa minimalne. a co sa tyka tej diagnozy, naozaj netreba absolutne nic googlit, skodis si tym len sama sebe 😉 ja uz to radsej ani nerobim. no a s tym ramenom si uz nieco vyriesila? zistili ti, z coho si to mala?
@stanik_67 noo mala som tam čosi so svalom, fyziterapeut mi to pomasiroval a od vtedy kľud chvala bohu
Ahoj toto som presne ja… kazdy den si najdem nieco nad cim mozem stresovat 😄 ked nie na sebe tak na detoch si nieco najdem. Je to hrozne… v pondelok mam ale termin u psychiatra , uz to nezvladam potrebujem liek 🫣
@nikuskaa92 no úplna ja, deti nepustím ani na dvor samé.. hneď najhoršie scenare, budem musieť zájsť aj ja
@nikuskaa92 no úplna ja, deti nepustím ani na dvor samé.. hneď najhoršie scenare, budem musieť zájsť aj ja
@vierka5678 a preco teda nemozes ist ku psychiatrovi?
@vierka5678 a preco teda nemozes ist ku psychiatrovi?
@guudy chodila som k jednemu tu u nás a nevyhovoval mi, v okrese mame iba jedneho a mimo okres ísť nemôžem, volala som roznym inym a nechcu ma vziať, jedine k sukromnemu a na to moc peniaze momentalne nemáme, keď sa naša situacia zlepší určite pôjdem
@guudy chodila som k jednemu tu u nás a nevyhovoval mi, v okrese mame iba jedneho a mimo okres ísť nemôžem, volala som roznym inym a nechcu ma vziať, jedine k sukromnemu a na to moc peniaze momentalne nemáme, keď sa naša situacia zlepší určite pôjdem
@vierka5678 no tak dovtedy chod k obvodnemu lekarovi a nechaj si predpisat AD. Ale toho psychiatra z dlhodobeho hladiska treba.
Pritom uplne stacilo ist na kontrolu k dr a neguglit pcvny
@vierka5678 prekvapenie - v podstate všetci len umierame 😀 a je na nás, ako si tú cestu do hrobu zariadime, či si ju spravíme zábavnú alebo sa budeme trápiť vymyslenými vecami.
Nabudúce keď ťa bude bolieť rameno, tak choď k lekárovi do ambulancie a negoogli hlúposti.
Ak to sama nezvládaš, tak smer psychológ, psychiater - nie je to hanba. Tak ako sa s boľavým kolenom chodí k ortopédovi, tak sa s boľavou dušou chodí k psychológovi alebo psychiatrovi.
Pritom uplne stacilo ist na kontrolu k dr a neguglit pcvny
@vanilkovazmrzka ja som sa tu neprišla hádať, ani nepotrebujem počuť toto, len som chcela vedieť či ma niekto podobný problém, ak máte potrebu pisať veci ktoré dávno viem, radšej sa nevyjadrujte 🙂
@vierka5678 prekvapenie - v podstate všetci len umierame 😀 a je na nás, ako si tú cestu do hrobu zariadime, či si ju spravíme zábavnú alebo sa budeme trápiť vymyslenými vecami.
Nabudúce keď ťa bude bolieť rameno, tak choď k lekárovi do ambulancie a negoogli hlúposti.
Ak to sama nezvládaš, tak smer psychológ, psychiater - nie je to hanba. Tak ako sa s boľavým kolenom chodí k ortopédovi, tak sa s boľavou dušou chodí k psychológovi alebo psychiatrovi.
@sissy27 áno ďakujem, určite pôjdem😄 toto je ešte horšie ako bolesť ramena😆
@sissy27 áno ďakujem, určite pôjdem😄 toto je ešte horšie ako bolesť ramena😆
@vierka5678 z toho stresu môžeš vážne ochorieť.Je to na psychiatra a hlavne kvôli deťom , lebo budú úzkostné zo vsetkeho
Vyhľadaj pomoc určite, aspoň toho obvodného. U mňa to došlo do štádia, kedy som už cítila, ze nechcem žiť. Každý deň v neustálom strachu iracionalnom poväčšine.. Nikdy nevieš kam až to môže zájsť
Ahoj. Toto iste som mavala ja - su to uzkostne ataky panickej poruchy. Sama to nezvladnes. Bojovala som s tym dlhe roky a len sa to zhorsovalo. Tras, studeny pot, tlak na hrudi, dychavicnost a pocit ze mi odbila posledna minuta. Vznika to zo stresu, chemicka nerovnovaha v mozgu. Nemozes za to. Treba ist bud neurologovi alebo psychiatrovy. Predpisu ti na to liek a casom -cca 2-4 mesiace sa ti to vytrati uplne /js mam Alicea liek/. Lutujem ze som nesla skor. Tolko som sa natrpela. Neboj sa, nie si nijak 'posahana'.
@vierka5678 Lieky na úzkostné šťavy predpíše aj obvodný lekár alebo si kúp v lekárni Lavekan.Upokojuje.
@vierka5678 Lieky na úzkostné šťavy predpíše aj obvodný lekár alebo si kúp v lekárni Lavekan.Upokojuje.
@drobcek100 šťavy...
@vierka5678 hmmm, neboj sa, tak ľahko sa nezomiera, že ťa niekde niečo pichne. No viem, o čom píšeš, len ja som mala skutočný stres a nočné nespanie či pocit, že nedycham z nálezu. Našli mi utvar v prsníku a zrazu som mala v hlave to, o čom píšeš. Môj doktor mi povedal, že nemám stresovať a čakať na výsledok. Po odbere vzorky bol výsledok negatívny. Takže aj tebe odporúčam, ísť najskôr na snímok pľúc, ramená. Zároveň si urob preventívnu prehliadku. Ver mi, že práve výsledky z vyšetreni ti pomôžu zahnať stres, pocit paniky. Žiadny psychológ ti nepomôže tabletkami, pokiaľ nemáš výsledky z odborných vyšetrení.

@vierka5678 a s tym ramenom si bola u dr?
Bud si vyriesis, ako chodit ku psychiatrovi, alebo budes v tomto stave nadalej.