Pociťujete extrasystoly z chrbtice?
Ahojte môžem ich pociťovať aj z chrbtice? Ja ich cítim každý deň veľakrát keď si chytím pulz vtedy tak jeden úder vždy akoby vynechal proste už to cítim stále ale teda snažím sa nevšímať si to len ma to stresuje občas keď čítam ako ľudia umierajú náhle. Ale mňa najviac prekvapuje mala som 5 dní holter je pravda že ten mobil som nestlacala keď som to pociťovala nevedela som o Tom ale teda podľa mňa by aj tak mali pozrieť záznam a keby niečo vážne tak si to všimnú nie? Ale mne nejde do hlavy za celú dobu mi tam zachytili 1 extrasystolu pritom som ich pociťovala viac aj keď to bol zrovna taký klidnejsie týždeň. Mám nedomykavu chlopňu ale kontroly každé 2-3 roky aj echo ale nič závažné asi preto tak dlho kým ďalšia kontrola ale už som z toho na nervy vyše roka nonstop extrasystoly pociťujem pomáhal egilok ale už ho neberiem
Keď ti žiadne iné extrasystoly nezachytili, tak si ich nemala. Aj keby si to tlačítko stláčala stokrát, aj tak by tam extrasystoly neboli. Porieš si psychiku kup si magnezko a choď do pohody. Ak treba, daj si predpísať lieky k psychiatrovi. Áno môžeš mať takéto nepríjemné pocity aj z chrbtice, ale v drvivej väčšine je to psychika-úzkosti.
A preco uz neberies lieky ? Skor mam pocit, ze to mas uz v hlave, namyslas si, aj to čo nie je
Ahoj, aj ja to takto cítim, tiež mám nedomykavost chlopne a tiež kontrola raz za dva roky, holter nič také nenašiel, takze už sa tiež viac pozorujem , takže za mňa psychika robí svoje, teda aspoň dúfam🤔
@stanulienkat ja ale nemám úzkosti ani nič také...a cítim to veď vtedy aj pulz keď gmatan je nepravidelný.
@dadka1997 ja mám lieky podľa potreby takže preto
A preco neberies ten Egilok, ked ti pomahal? Cotit mozes prebuchovanie, ale nie vzdy to musi byt extrasystola. Co ocividne asi ani nebola, ked to nezachytil Holter. Mozu to byt len pocity. A potom este ta chrbtica.
@stanulienkat a prečo vtedy aj ten úder mi vynechá keď si hmatam pulz to cítim že ide pravidelne zrazu akoby jeden chýba a potom naskočí. Pretože nechcem zbytočne brať lieky kým to nie je nejaké hrozne
Ale píšes, že máš problémy, že ťa to obťažuje a zároveň nechceš brať lieky. Veď bud rob jedno, alebo rob druhé. Ak chceš, aby to bolo v poriadku a ten Egilok ti pomáhal, ktorý je presne na toto, tak ho užívaj. Tieto lieky nie sú na dva mesiace, uzivaju sa dlhodobo, možno aj navždy . Na jednej strane sa sťažuješ že ti vynecháva, že mas extrasystoly, na druhej strane nechceš užívať lieky. Tak si rozmysli, že čo vlastne chceš.
@stanulienkat ja sa bojím či to nemôže byť závažné
Mávala som extrasystoly aj 700x za deň - toľko mi ich zachytil holter. Odkedy beriem Egilok, takmer vôbec ich necítim. Na poslednom holtri boli zaznamenané tri a ja som presne vedela kedy - aj som to poznačila do záznamového hárku. Ja ale beriem Egilok každé ráno, nie podľa potreby. Tiež mám nedomykavosť, aj arytmiu. Ale vďaka Egiloku sa cítim úplne ok.
@nikaeli mne je len zvláštne že ten holter päť dňový zachytil len jednu a aj preto neberiem ten egilok
Tak potom žiadne extrasystoly nemáš. Môžeš mať palpitácie - silné (nie rýchle) búšenie srdca. Ak ti lekár kázal brať Egilok, tak ho ber. Ak odmietaš liečbu, tak sa nesťažuj. Čo iné by mal podľa teba lekár urobiť?
Nie, nie je to závažné keďže ti ich nezachytil ani Holter, ani ultrazvuk srdca a aj lekár ti povedal, že más všetko v poriadku. Môžeš mať len silnejšie brušenie srdca. Ak by si extra systoly aj mala, absolútne o nic nejde, keďže to majú bežne zdraví ľudia. Napriek tomu, že všetko máš v poriadku a ten Egilok ti pomáhal, aj tak si si ho vysadila a pýtaš sa na ženskom fóre.
@nikaeli mne to dala obvodná pri búšeni nie na pravidelnú liečbu pane bože
Tento liek sa užíva aj pravidelne pri bušeni srdca a je jedno ktorý lekár ti ho dá. Sú to lekári, ktorí študujú šesť rokov. Neboj sa, vedia, co robia.
Nechápem, čo sa rozčuľuješ. Rieš to s lekárom, nie na fóre laikov. Obvodná ti dala Egilok, ok. A kto ti dal holter? Kto ho vyhodnotil? kto povedal, že si v poriadku? keď ti Egilok pomáhal, prečo ho už neberieš? zmierňuje pocity búšenia (palpitácií), arytmie, extrasystol, znižuje tlak, dokonca pomáha predchádzať migrénam. Ak by si mala vážny kardio problém, mala by si častejšie kontroly. Ja chodím raz za polrok. Po poslednej kontrole, kedy som povedala, že mi je fajn, idem až o rok. Egilok beriem naďalej. Ty máš kontrolu o 2-3 roky. To znamená, že máš srdce v poriadku.
Lieky si brala a prečo si ich prestala brať? Holter ti to nezachytil, keby tam ozaj boli zachytí ich aj holter, a keby si sa tak nekontrolovala a nepozerala, že si sama merias pulz, mozno by si nic nepocitila

Ty tu pises uz po sty krat, na co to riesis?
Ty uz si tie extrasystoly namyslas
Riesila si psychiatra? A co by si akoze chcela ked neberies odporucanu liecbu? Na tvojom mieste by som sa nad sebou konecne zamyslela