icon

Podarilo sa vám zbaviť tetánie?

16. mar 2021

Ahojte dievčatá. Viem, že je tu plno tém založených ohľadom tetánie, no mňa skôr zaujíma , či sa podarilo niekomu sa toho zbaviť, či dokonca života budem musieť s tým bojovať. Nakoľko všetky výsledky mám v poriadku a ako som to odsledovala vždy mi stav nastane, ak pociťujem nervozitu a strach. Tep mi vyletí na 180 nepravidelný , tlak sa mi zvýši a mám pocit na odpadnutie. Zatiaľ nemám aspoň tŕpnutie končatín, no je to veľmi nepríjemné. Tri až štyri krát do týždňa je to neúnosné. Zbytočne budem chodiť na kardiólogiu, nakoľko mojim spúšťačom je jednoznačne psychika ( za posledné obdobie sledujem, kedy a kde to nastalo ). Pokiaľ robím dennú rutinu nemám žiaden problém. Problém nastane, keď mám niekde ísť. Stačí, že mám čakať u lekára a už je to tam. Už mi je trápne každému hovoriť, že mi je zle. Proste zblednem a mám pocit, že v tom momente umieram, nakoľko tie nepravidelné údery srdca sú hrozné. Jedinú možnosť už vidím len v AD ( bola som aj u psychiatričky diagnóza znela úzkostná porucha s panickými atakmi - predpísala mi AD - no myslela som, že to zvládnem aj bez nich 😔 ), nakoľko minerálmi ako je horčík, draslík a vápnik som už predávkovaná. Dokonca už beriem aj Cardilan vitamíny na predpis a žiaden pokrok nenastal. Poviem Vám už som totálne zúfala. Mám pocit, že už ani v práci to nezvládam tieto stavy. Mám problém už vôbec niekam ísť 😢 . Mal niekto podobné príznaky a dostal sa z toho ????? Ja už neviem kam sa obrátiť......

Strana
z2
janka8295
7. nov 2022

Ahojte, 🙂 tak skusim to tu zhrnut aspon z môjho pohľadu.
Raz mi tu napisala súkromnú správu jedna velmi milá slečna alebo pani neviem keď som sa na tú tému pýtala ja .
Spomenula mi že ona sa z toho dostala a je fit . Všetky prejavy zmizli ale musela na sebe pracovať.
Je to v hlave a tiez si myslím že je vhodné nájsť terapeutka alebo psychológa . Nebáť sa toho na to tu sú aby sme ich poprosili o radu ak ju potrebujeme.
Takže : šup nájsť si terapeuta alebo psychológa a pracovať potom s tými poznatkami ďalej . 🙂
Za mňa bol tiež spúšťač stres, ktorý si často krát zbytočne spôsobujeme sami. Ja som si vybavila pár nepríjemností ktoré som mala v živote. Dala som na javo ako to cítim a kde sú moje hranice. Dovtedy som chcela každému vyhovieť ale to sa nedá. Len som sa ničila . No a od vtedy sa snažím nič v sebe nepotláčať . Slušne ale vyjadriť čo sa mi páči a čo nie . Dať to všetko von . Aj plačom mnohokrát no niekedy zas aj zvýšiť hlas . ! 🙂
No a čo som zozbierala info, ktoré aspoň z časti alebo aj celkovo pomohli sú tieto :
+dostatok spánku, oddychu
+magnerot ,alebo magne B6
+zvýšiť dávky vitamínu D- brala som Vigantol podľa doporučenia lekára ale fakt viac kvapiek,to už určil lekár.
(ja som mala hodnoty veľmi nízke a to nerobilo dobrotu)
+ Revita nerv - výživový doplnok z lekárne ale nie je lacný, no obsahuje veľa prospešných látok 🙂
+Meditácia na stíšenie mysle a príjemnejšie pocity ,toto ja veľmi odporúčam,kľudne aj dva krát denne po 20 min aj viac kto koľko chce ! 🙂
+Pobyt na čerstvom vzduchu
+Cvičenia ale jemnejšie ako joga, naťahovacie cvičenia, rýchla chôdza sa tiež odporúča 🙂
+Dostatok tekutín a zdravej vyváženej stravy, doplniť vitamíny a minerály v tele 🙂
+ CBD kvapky, stránka cbdium.eu , tiež veľmi priaznivo pôsobí 🙂
+Ak sa Vám niekomu zle dýcha tak je fajn naučiť sa dýchať nie plytko ale takto : kratší nádych na 2 doby a dlhší výdych na 4 doby 🙂 ! Prípadne nádych na 3 doby a výdych na 6 . Ale ja som praktizovala 2 ku 4 . Podľa toho ako Vás to pustí. 🙂 Prvé sa Vám môže zdať že je to náročné a nepríjemné ale skúste do toho ísť
+ Ak máte kyslíkový dlh a ťažko sa dýcha tak vtedy pomaličky kľudne dýchať do sáčku nech sa vyrovnajú hodnoty .
+ Niekto to má spojené aj so strachom ktorý je veľmi nepríjemný a vracia sa , tam je vhodné do tej činnosť alebo aktivity ktorá vám to spôsobuje do nej ísť,či už je to obyčajný nákup,alebo stretko s niekým cudzím alebo šoférovanie, povedať nahlas svoj názor,nech to je hocičo postaviť sa strachu tvárou tvár a pokiaľ to je možne ísť do toho . Je to zlý pocit, slabosť a závrate ,chápem ale tým opakovaním sa mozog naučí že je to v poriadku a nič mu nehrozí.
Je to beh na dlhú trať ale skúste to .
Tu každému pomôžte alebo pomohlo niečo iné ale aspoň takou formou som Vám chcela pomôcť ak to čo i len jednému z vás pomôže budem veľmi rada. 🙂
Ak niečo kľudne napíšte aj súkromnú správu .

doominicka
8. nov 2022

Presne toto isté mám aj ja . Som mamka dvoch dcér ktoré chodia do škôlky, manžel v práci ,bývame v Sabinove kde robotu si nájsť normálnu aspoň akú takú je tu nemožné ,ostáva mi iba Kaufland alebo Lidl brigáda ,ale bohužiaľ kvôli panike akú v sebe mám nejdem ,viem že stres zohráva svoju rolu a proste že to nedám keďže ani na nákup tam nechodím . 😔😔😔😔
Je to sila že tak mladé ženy a také problémy máme 😥

janka8295
8. nov 2022

@doominicka
No Dominika máš pravdu a úplne to chápem. Ja všetko čo som vedela za seba alebo na druhých že aspoň z časti pomohlo som tu napísala. 🙂
Ale to je otravný stav , znepríjemňuje život . Neprajem nikomu ani najhoršiemu človeku toto zažiť. Doslova to ničí život a vkuse dookola vravieť že ,,zas mi je zle" je hrozné .
A ty si niečo z toho skúšala alebo čo robíš aby ti to zmiernilo a aspoň trošku zlepšilo tie pocity ? Pomáha ti niečo ? Nech si tu pomôžeme navzájom. Každému možno pomôže niečo iné . 💛

miro1616
14. okt 2023

@bafka ja to mam podobne berem antidepresiva us 2 mesiace, 🥺 viem co prežívaš

lili177
30. jún 2024

@anonym0001
@anonym0001 a kde sa taká analýza vlasov dá nechať urobiť?

lili177
30. jún 2024

@anonym0001 aký výživový plán máš na myslí,len doplnenie minerálov či aj úprava stravy?

lili177
30. jún 2024

@janka8295 dobrý deň,chcem vás poprosiť o ten zoznam že čo pomáha pri tetaniu.dakujem

michaela404
2. aug 2024

@anonym0001 môžem poprosiť informácie aké magnezium beriete

aurelka1
12. aug 2024

@banderaska29 ahoj viem že je to dost stara diskusia o tetanii len mam Jemnu otazku ako si to zvladla skoncit stym prosim porad mi ak možes prosim velmi sa stym trapim dodzubala som svojem dcerke prazdniny ide ma porazit med si pomyslim na svoju dceru ako sa pozera namna a otazka odnej znie mama ako sa maš si ok velmi mi to strpcuje život niekedy mam myslienky že nedaj bože zomriem bojim sa velmi mam to uz 5 mesiac vopred ti dakujem

banderaska29
13. aug 2024

@aurelka1 ahoj, tak v prvom rade - psychológ, terapeut ... a potom sa nastaviť na určité zmeny. musíš vedieť, čo ti to vyvoláva, to je základ. a s tým pracovať. u mna to bola kompletna zmena života, ludi v nom, myslenia.

aurelka1
13. aug 2024

@banderaska29 ok a zmizlo ti to úplne?

banderaska29
14. aug 2024

@aurelka1 áno

aurelka1
17. aug 2024

@banderaska29 stratila som milovaneho mladého ocka hneď po paru mesiacoch babku ani neimponuje roku dedkom zase paru mesiace druhý dedko strašne sa bojím smrti pri mojom druhom tehotenstve mi povedali že môjmu maličkými nebije srdiečko takže ďalšia hruza je to všetko premna veľmi ťažké neviem ako sa stoho dostať a neviem čo mi to vyvoláva lebo aj keď som ok zničilo nič mi to príde ale strašne sa bojím keď mi ťahá jazyk veľmi do zadu tvar mi sťahuje srdce ruka a to všetko tak sa bojím že zomriem a je mi ešte horšie

aurelka1
17. aug 2024

sorry blbne mi klávesnica

banderaska29
19. aug 2024

@aurelka1 no to má mrzí čo všetko si prežila. Áno s týmto to môže mať súvis, je to určitá trauma, skús sa prosím skontaktovať so psychológom, on ti pomôže prekonať toto neľahké obdobie. Držím ti palce, ja verím, že sa z toho s pomocou psychológa dostaneš. Mne veľmi pomohol aj šport, dodá ti správne hormóny, ktore pomáhajú. Nezabudni na vysoké dávky magnézia, béčka a céčka.

aurelka1
19. aug 2024

@banderaska29 dnes som mala tak že som cítila lávu stranu polovicu hlavy tvare veľké niečo silne veľmi mi ťahalo úplne ako keby veľký kameň mi ťahalo tvar vidím rozmazane láva ruka ma chitila veľmi sa bojím že mám porazku alebo infarkt strašne sa bojím

cotakmajo
2. jan 2025

@aurelka1 to iste som mal aj presne ten isti atak..
A to ta tetania ..bol som na ct potom mr
V nemocnici som lezal a visledki ukazali vsetko ok! Tak potom ma poslali eng visetrenie a tam bummmmm tetania potvrdena ..vsetko ide o to ako silno sa chce čolovek vratiť do normalu..
Hoci je to taške ale treba vidržat...

michaela404
2. jan 2025

@banderaska29 môžem sa spitat aké béčko uzivas a magnezium

aurelka1
2. jan 2025

@cotakmajo
@cotakmajo a ako sa mate? Zmyzlo vám to úplne?

lili177
3. jan 2025

Dobry den, ja mam taku tetatnia vo vyssom veku cca 43rokov to zacalo, myslim ze z takeho vyhorenia 16 rokov doma s detmi a blizil sa cas ist do prace, zacalô to vsak uz rok pred nastupom, ked som zila relativne kludne obdobie, len som uz nechcela byt doma, stale dookola to iste a nic za vami nevidiet, proste tocky hlavy najprv, potom nespavost, budenie srdca, nervozita, diagnostikovala som sa vdaka modremu koniku...rok som sa s tym ucila zit, nemohla som do kostola len vzadu pri dverach, na chalupe v noci som nevedela zaspat, proste vacsinou v tych istych situacichach, ked som si spomenula na tetaniu tak hned sa aj prejavila...nastupila som do prace, cela nadsena prvy mesiac som ani nevedela ze ju mam, vazila som si ze mozem chodit do prace a nemala som cas na tetaniu, potom mi vsak zomierala pribuzna, bola som v posledny den pri nej, bolo to smutne, no ja silna kedysi ....na druhy den som po par hodinach muslea odist z prace kvoli pocitom na odpoadnutie a tocky hlavy, taky vutorny strach a napatie...po pohrebe som si rano pred pracou musela dat aspon polku neurolu, aspon taka psychicka barlicka ze mam tabl, musi mi byt dobre a aj bolo... , ked sa den rozbehol tak uz dobre, potom som bola pat dni pn a uvedomovala som si ze nechcem brat kazde ranou neurol a mam super pracu inu tak dobru nenajdem, ze chcem do nej chodit, nechcem prist o tuto prilezitost, blizil sa den posledny den pnky, obvolala som psychologov , kazdy az o mesiac mal termin, ja som potrebovala pomoc hned...spomenula som si ze mi pribuzna spominala nejaku kouchku, zohnala mi ku nej sedeni e hned na druhy den, nevedla som co ma caka....a tak som cez skype zacala opisovat svoj zivot, jasne ze som po chvili revala a to dve hodky vkuse, vobec ma nezaujimalo ako vyzeram...ked sme skoncili citila som ulavu, dlho som nerevala....mala som pocit ze som sa nic extra nove nedozvedela a ani mi nedala navod ako zit, ale ponukla mi komplexny pohlad na cely zivot, pribuzny ci kamaratka by vam toto nedala, lebo ona presne vedela kde su chyby, aj ked povedala ze chyby neexistuju, su to skusenosti, nic som odvtedy vo svojom zivote nezmenila....len minimum mozno, mozno mi pomohlo to uvolnennie napatia vyrevanim...nebola som fit na druhy den ale tak o tri, premyslala som nad jej slovami.,..a po troch dnoch bola tetania prec...kazdy den sa tesim do prace, to je zaklad usmievat sa a nie mracit, nehromzit nad zivotom ale tesit sa,presli tri mesiace a nevravim ze uz som za vodou, ak sa mi pritazi budem prinutena opat hladat pomoc a pracovat na sebe, lajdacky teraz cakam kedy to pride, nerobim na sebe nic, alebo len malo.povedala mi ze som obetou samej seba...a tak to aj bolo, hnevela som sa ze vsetko robim len ja, za muza a styri deti....ale bola to moja vina, ked by som si to bola zmenezovala na zaciatku, tak sest ludi by robilo pracu siesitich, no ja som nemala nervy sa s nimi dotahovat a tak som vzcsinu rychlo urobila sama, mozno v 4 clennej domancosti to zena utiahne ale sest je sest, chce to rozlozit...a este moj postreh, cim viac na to myslite, cim viac sa v tom hrabete, tym horsie, ja som chcela zit ako predtym, zabudnut na tetaniu, plati to pre vsetky psychicke choroby
mozno sa pytate ako sa v tom nehrabat ked vam to ovalada a meni cely zivot...zaklad je usmev a pozitivne naladenie, robit co vas bavi, tesit sa, a ked nemozete robit co vas bavi tak s usmevom robit to co vas aj nebavi, povedat si lespia tato praca nez ziadna...

cotakmajo
5. jan 2025

@aurelka1 nie berem magnerot ...
A neurol 0.25
Ale idem teraz na test mineralov v tele

anida86
7. jan 2025

@doominicka Dr. Orlík

alcielle
4. máj 2025
@lili177

Dobry den, ja mam taku tetatnia vo vyssom veku cca 43rokov to zacalo, myslim ze z takeho vyhorenia 16 rokov doma s detmi a blizil sa cas ist do prace, zacalô to vsak uz rok pred nastupom, ked som zila relativne kludne obdobie, len som uz nechcela byt doma, stale dookola to iste a nic za vami nevidiet, proste tocky hlavy najprv, potom nespavost, budenie srdca, nervozita, diagnostikovala som sa vdaka modremu koniku...rok som sa s tym ucila zit, nemohla som do kostola len vzadu pri dverach, na chalupe v noci som nevedela zaspat, proste vacsinou v tych istych situacichach, ked som si spomenula na tetaniu tak hned sa aj prejavila...nastupila som do prace, cela nadsena prvy mesiac som ani nevedela ze ju mam, vazila som si ze mozem chodit do prace a nemala som cas na tetaniu, potom mi vsak zomierala pribuzna, bola som v posledny den pri nej, bolo to smutne, no ja silna kedysi ....na druhy den som po par hodinach muslea odist z prace kvoli pocitom na odpoadnutie a tocky hlavy, taky vutorny strach a napatie...po pohrebe som si rano pred pracou musela dat aspon polku neurolu, aspon taka psychicka barlicka ze mam tabl, musi mi byt dobre a aj bolo... , ked sa den rozbehol tak uz dobre, potom som bola pat dni pn a uvedomovala som si ze nechcem brat kazde ranou neurol a mam super pracu inu tak dobru nenajdem, ze chcem do nej chodit, nechcem prist o tuto prilezitost, blizil sa den posledny den pnky, obvolala som psychologov , kazdy az o mesiac mal termin, ja som potrebovala pomoc hned...spomenula som si ze mi pribuzna spominala nejaku kouchku, zohnala mi ku nej sedeni e hned na druhy den, nevedla som co ma caka....a tak som cez skype zacala opisovat svoj zivot, jasne ze som po chvili revala a to dve hodky vkuse, vobec ma nezaujimalo ako vyzeram...ked sme skoncili citila som ulavu, dlho som nerevala....mala som pocit ze som sa nic extra nove nedozvedela a ani mi nedala navod ako zit, ale ponukla mi komplexny pohlad na cely zivot, pribuzny ci kamaratka by vam toto nedala, lebo ona presne vedela kde su chyby, aj ked povedala ze chyby neexistuju, su to skusenosti, nic som odvtedy vo svojom zivote nezmenila....len minimum mozno, mozno mi pomohlo to uvolnennie napatia vyrevanim...nebola som fit na druhy den ale tak o tri, premyslala som nad jej slovami.,..a po troch dnoch bola tetania prec...kazdy den sa tesim do prace, to je zaklad usmievat sa a nie mracit, nehromzit nad zivotom ale tesit sa,presli tri mesiace a nevravim ze uz som za vodou, ak sa mi pritazi budem prinutena opat hladat pomoc a pracovat na sebe, lajdacky teraz cakam kedy to pride, nerobim na sebe nic, alebo len malo.povedala mi ze som obetou samej seba...a tak to aj bolo, hnevela som sa ze vsetko robim len ja, za muza a styri deti....ale bola to moja vina, ked by som si to bola zmenezovala na zaciatku, tak sest ludi by robilo pracu siesitich, no ja som nemala nervy sa s nimi dotahovat a tak som vzcsinu rychlo urobila sama, mozno v 4 clennej domancosti to zena utiahne ale sest je sest, chce to rozlozit...a este moj postreh, cim viac na to myslite, cim viac sa v tom hrabete, tym horsie, ja som chcela zit ako predtym, zabudnut na tetaniu, plati to pre vsetky psychicke choroby
mozno sa pytate ako sa v tom nehrabat ked vam to ovalada a meni cely zivot...zaklad je usmev a pozitivne naladenie, robit co vas bavi, tesit sa, a ked nemozete robit co vas bavi tak s usmevom robit to co vas aj nebavi, povedat si lespia tato praca nez ziadna...

@lili177 stale sa drzis? Mne sa polepšilo na cas ale teraz ako som chora a zacinam 3ti trimester tak sa mi zacala vracat 🙈...

lili177
5. máj 2025
@alcielle

@lili177 stale sa drzis? Mne sa polepšilo na cas ale teraz ako som chora a zacinam 3ti trimester tak sa mi zacala vracat 🙈...

@alcielle áno je to znesitelne a pointa je v pozitívnom naladení,uvedomiť si že už nie som fit a nepretazovat

alcielle
5. máj 2025
@lili177

@alcielle áno je to znesitelne a pointa je v pozitívnom naladení,uvedomiť si že už nie som fit a nepretazovat

@lili177 ale myslis ako zit s tym uvedomenim ze uz nie som fit? Ja tak nejak verim, ze raz fit budem, len to bude niekde driemat uspate vo mne 😀... Ja sa celkom drzim a davam si pozor na nepretazovanie...ale tehu je zataz a to uz 4te cakam plus ta choroba... 🙈

lili177
5. máj 2025
@alcielle

@lili177 ale myslis ako zit s tym uvedomenim ze uz nie som fit? Ja tak nejak verim, ze raz fit budem, len to bude niekde driemat uspate vo mne 😀... Ja sa celkom drzim a davam si pozor na nepretazovanie...ale tehu je zataz a to uz 4te cakam plus ta choroba... 🙈

@alcielle aj ja mam styri deti...no nepretazovat sa pri nich je priam zazrak...ja mam 45 a choroby postupne prichadzaju...vela ludi v mojom okoli mapsychicke problemy, myslim ze je to aj dobou, pre mna je to nova skusenost, je to take tahave ale ked sa to nezhorsuje da sa s tym zit

alcielle
5. máj 2025
@lili177

@alcielle aj ja mam styri deti...no nepretazovat sa pri nich je priam zazrak...ja mam 45 a choroby postupne prichadzaju...vela ludi v mojom okoli mapsychicke problemy, myslim ze je to aj dobou, pre mna je to nova skusenost, je to take tahave ale ked sa to nezhorsuje da sa s tym zit

@lili177 ano, vela ludi je pretazenych a ma psychicke problemy v tejto dobe... Aj preto je dnes vela tetanikov. Drzim nam obom a vsetkym palce 🍀💪🏻😊

kessy6973
8. aug 2025
@anonym_autor

@kittyna5 ja som doteraz zvládala návštevu lekárov , nákupne centrum bez problémov...teraz akonáhle mám niekam ísť a nebodaj čakať...koniec....

@anonym_autor ahoj ja to mám akurát teraz a neviem ako by som to zvládla

aurelka1
7. sep 2025
@kessy6973

@anonym_autor ahoj ja to mám akurát teraz a neviem ako by som to zvládla

@kessy6973 prešlo mi to pred paru mesiacmi s teraz zase všetko riešim zase to prišlo neviem ako zase stym zatočiť aby to zase zmyzlo

Strana
z2