Podstúpili vaši muži vazektómiu?
Môj ju akurát zvažuje, nakoľko ja som proti HAK.
Ako to vaši chlapi vnímajú? Neľutujete? Ono. Môj manžel chcel 4 deti a ja jedno. Ostali sme na 2 a už viac fakt nie.
Môj manžel po jednom dieťati podstúpil vazektómiu a neľutujeme to. Viac detí sme nechceli. Je tomu už 4 roky.
@hazelgracegus nie nie som muz zastavam sa aj druhej strany , viem co su zeny schopne ale to je asi jedno da sa chranit aj inac ako timto sposobom som proti timto veciam je to moj nazor ja ked som netuzila po detoch brala som antikoncepciu a potom som ju vysadila a teraz uz sme starsi takze obaja uz deti nemozeme mat
@hazelgracegus ale vsak sterilizovaz sa moze aj ona ,moj nazor je taky ze chlap by to nemusel podstupovat ked ona deti nechce a on chce mozno zvlastny nazor ale je to na nej mojmu keby som toto navrhla nepochodila by som a isla by som ja na zakrok ak by som uz dezi nechcela
@andrejka1974 iba zena sa ma vzdy obetovat?
U ženy je podviazanie v narkoze, kým u muža to len umrtvia a spravia, netrvá to dlho.
@beatrix85 Ďakujem aspon za jednu relevantnu odpoved na otazku 🙏🏻
Ku zvysku diskusie asi tolko. Ano, navrhla som to ja. Nakolko ja som sa vzdala milovanej prace na 6 rokov, obetovala som dvakrat svoje telo, ktore si tie tehotenstva fakt odskakalo. Zlcnik, pankreas, nehovorim o zhorsenom zraku, horsich vlasoch atd. Pre mna bolo tehotenstvo najhorsie obdobie v zivote, nie najkrajsie. Nebudem tu pisat o neziaducich ucinkoch sterilizacie u zeny, HAK atd. Kazda zena nech si to nastuduje sama ak ma zaujem, Milujem moje deti, ale 2 mi skutocne stacia. Nakolko s manzelom sme rovnocenni partneri, pre mna za mna ma nazvyte feministkou a jeho "podpapucnikom". Nie je to tak. Moj manzel vie, cim som si pocas tehotenstiev presla. Velmi aktivne sa vzdy zapajal a zapaja vo vsetkom. Takze aj ked som to ja navrha, on je uzasny tolerantny partner, ktory ma nenecha odskakat si vsetko sama.
Ak ma deti a sam to chce, preco nie. Ine je niekoho prehovarat do vazektomie/sterilizacie, ked to nechce. Kazda aj trivialna operacia je zasah do organizmu a moze dopadnut aj zle. Fyzicky, ci psychicky.
Niektoré odpovede ma dosť zarazili. Tak na jednej strane sa vedie diskusia pri nechcenom tehotenstve, že kde bol chlap, prečo sa nechránil a teraz pri tejto, že prečo by to mal spraviť on, je to veľký zákrok..akože wtf? A keď si dá žena podviazať vaječníky, to veľký zákrok nie je?
@hazelgracegus prečo by si sa bála partnerovi to navrhnúť? 😨 si s chlapom, ktorého sa bojíš? nieste rovnocenní partneri? Neviem si predstaviť byť s chlapom, ktorému nemôžem povedať všetko.
Veľa chlapov je proti, pretože sa boja. Veď musia k lekárovi a vieme akí sú 🙈 No určite je tento zákrak jednoduchší ako ženská sterilizácia. Žena musí do narkózy, čiže predoperačné + pobyt v nemocnici. U vazektomie je to zákrok ambulantný na cca 15minút.
Výborný partner aj my sme sa tak dohodli a sme naozaj spokojní. Pre muža to nie je veľmi invazívny zákrok. Trvá nejakú pol hodinku, čakala som muža s malým v čakárni. Po zákroku šiel normálne domov.