icon

Polypy v nose v 1.trimestri

shilla23
26. júl 2018

Ahojte baby stretliste sa uz niektora s tym ? Pred par dnami som zistila ze som tehotna a zacal sa mi ucpavat nos strasne.. jedneho dna som sa pozrela do zrkadla, lebo ked som smrkala, nic mi neslo a moj pohlad bol hrozivy ..hlbsie v nose som mala akoby opuchnutu nejaku sliznicu ktora mi zasahovala, az k nosnej prepazke a ostal mi uplne len pasik na dychanie.. samozrejme bola som u mudr a ta ze mam polypy v nose ale povedala ze ked som tehotna to nikto nijak riesit nemoze ale dala mi vymenny na krcne ze nech sa skusim opytat tam.. stretli ste sa s tym ? Popripade skusenosti ? Za kazdu odpoved dakujem

dadus_ka
28. júl 2018

@meesha ja myslim tiez take kvapky-nie kortikoidy....
Aha 😁 no pre mna to naozaj boli najhorsie dni. Predstav si ze mas total zabednene obe dierky +migreny na ktore ani tabletky nepomozu lebo su z tych ucpatych dutin. Fakt hruza kym je to spuchnute ale potom to polavilo.

shilla23
autor
28. júl 2018

@dadus_ka ako je mozne ze nemas dost kyslika ked dychas ustami .. kokos no mna porazi

dadus_ka
28. júl 2018

@shilla23 no ja som ten pocit mala, dychala som ustami a stale som mala pocit ze nemam dost kyslika ze nemam dost vzduchu, potrebovala som sa nadychnut cez nos. Tu je napriklad jeden pekny clanok o tom https://www.badatel.net/preco-je-dychanie-nosom...

meesha
28. júl 2018

@dadus_ka tak hitparada to neni, no :D ale nebudem ji to rikat ☝️:D ja si to predstavovat nemusim, ja to mam za sebou devetkrat :D po posledni jsem stravila v nemocnici dva tydny, ctyrhodinovy vykon a analgetika nesmim, fakt mi to nemusis barvite licit :D ale! Pšt! (Taky je to infividualni, znam lidi co to prozivaji asi jako zubare)

dadus_ka
28. júl 2018

@meesha no tak mozno sa lisi len cas, niekto to ma 2 tyzdne, niekto 3 dni a niekto len jeden-dva 😁😁 ale kym je sliznica spuchnuta tak to bude, je to jednoducho zakrok po ktorom je ta sliznica rozbita

shilla23
autor
2. aug 2018

Tak zeny prave mi doktor povedal ze ziadne polypy nemam ale je to alergia ze mi opuchne nos vcera som to uz tak mala opuchnute ze som dychat nevedela .. dal mi slabe ocno usne kvapky do nosa 😀 tak som zvedava ci zaberu

meesha
2. aug 2018

@shilla23 no prosim :D vsechny spekulace byly zbytecne :D gratuluju. (Akorat jako nechci prudit :D ale jsem zvedava, jestli ti to zabere (tipuju nejaky alergodill apod), vsadim se, ze pokud je otok takovy, tak te ceka jedste jedna navsteva :/ doufam ze se mylim ;) )

shilla23
autor
2. aug 2018

@meesha ono mne to povedala moja obvodna dr. Ze polypy.. no a dal mi ze uniflox nic moc som sa o nich nedozvedela ale hadam pomozu .. no vcera som mala taky zaliaty nos tym opuchom ze som nevedela vobec dychat nosom.. dneska je to lepsie😣

meesha
2. aug 2018

@shilla23 jj ja vim ta obvodni co tvrdila, ze kortikoidy vedou k potratum. A proboha proc ti dal antibiotika na alergii :o no nakonec do toho mi nic neni , jen prekvapilo

milus777
2. aug 2018

@shilla23 tak super ze nemas polypy. tiez som prekvapena ze ti dala uniflox... Ten som brala pri zapale dutin. Je to lokalne posobiace antibiotikum... A ako zistila ze je to alergia? Robila nejake testy?

shilla23
autor
2. aug 2018

@meesha
@milus777
Ja som ani nevedela ze su to antibiotika .. vobec vam neviem povedat preco mi to dal ale tak vedel ze som tehotna povedal ze praveze moc mi toho nemoze dat tak dal toto .. povedal ze na alergiu mi nemoze nic dat lebo to su nevhodne ale ze toto by mi malo pomoct

shilla23
autor
2. aug 2018

@milus777 a jedine co mi robil tak to ze pozrel do nosa

meesha
2. aug 2018

@shilla23 omg to je vul, takze bezproblemove lokalni kortikoidy ti neda, v tehotenstvi overeny zyrtec taky ne, ale atb, ktera jsou kontraindikovana i u kojeni ano . (Tablety, lokalnim uzitim nic nepodéas, nebala bych se, ale nemuze rict, ze to je mensi zlo.)

danicabbb
2. aug 2018

@shilla23 ahij moja kup si kľudne kvapky di nisa spytaj sa v lekárni mam v rodine sestru a tiež mi poradila skor neskosne kvapky ako antibiotika a preco preboha teraz v prvom trimestri

meesha
2. aug 2018

@danicabbb vis co, tezko radit, jestli tam ma zanet, tak bych ji od toho neodrazovala, nevime co tam videl, ale jedtli ji to dal na alergii tak je to fakt na hlavu. Za me, zkusila bych jineho na konzultaci, tohle je fakt i skoro nebezpecny - nelecena alergie/zatez pro telo i plod - jestli je totak otekle propracuje se s velkou pravdepodobnosti k astmatu nebo tem polypum- za tyden se to nestane, ale kdyz ji nechaji trpet devet mesicu, tak to uz urcite riziko je ::

shilla23
autor
2. aug 2018

@meesha
@danicabbb
Viete co baby jak som si dala tie kvapky tak mi odpuchol trochu ten nos skusim si to nechat ale bavila som sa aj s kamoskou o tom ze urcite si ich nebudem davat 3x3kvapky do kazdej dierky ale len 1-2x za den a menej .. ako dufam ze vie co robi no tiez sa to zda byt cudne aj to ze su do oci a usi ale je to cele prepojene tak hadam vie co robi je to stary lekar a ma neskutocne velku klientelu

meesha
2. aug 2018

@shilla23 oni to ve forme do nosu nedelaji: vim, protoze mam alergii na neomycin, tak nemuzu ty klasicke kapky(bendovky), tak mi vzdycky daji neco s ciprifloxacinen a vzdycky jsou ty kapky usni nebo ocni. Ale ja mam chronicky zanet, ze. Moc drzim palce a dej vedet!

P.S. Jo a mozna jedte mrkni do letaku na davkovani, to poddavkovani bych neprehanrla, at si nevypestujes nejakou rezistentni bakterii :/

ressankajanka
2. aug 2018

@shilla23 Uff, tak túto situáciu ti nezávidím ☹ Sama som bola pred pár rokmi na polypy operovaná, akurát som ich mala rozšírené aj v čelovej a klinovej dutine, nielen tej nosnej, komplet všetko upchaté až po mozgovú časť. Dýchala som len ústami a vôbec som nemala čuch. Operácia trvala v celkovej anestéze cca 4 hodiny. Zároveň mi už zoperovali aj prepážku a ešte nejakú časť v strede nosa. Akurát myslím, že v tehu ti CT hlavy nespravia a bez CT nevedia ako veľmi to máš rozšírené, tým pádom ti pravdepodobne dajú max. nejaký sprej, ale tiež musí byť v tehu bezpečný. Kortiko je svinstvo, od toho bokom, hlavne teraz. Veľmi ti držím palce, aby si to zvládla, viem aké je to nepríjemné. Tiež som tehotná a trpím tehotenskou nádchou, alergologička mi na to dala sprej, ktorý bezpečne môžem. No polypy sú niečo iné, je to pliaga 😖

ressankajanka
2. aug 2018

@shilla23 Akurát čítam príspevky vyššie, že nakoniec tie polypy nemáš, tak to nechápem čo tam potom videla tá predošlá lekárka 😀 Možno je to len tehotenská nádcha, tú má veľa žien 😉 Ak si nie si istá liekmi, ktoré ti predpísal, poraď sa so svojim gynekológom.

shilla23
autor
2. aug 2018

@ressankajanka ked som citala tvoj prispevok tak som este radsej ze ich nemam chudatko si si musela pretrpiet...no ono mi to len moja obvodna pozrela a hned ze polypy.. tento sa za hlavu chytal..
@meesha dakujem si zlata no uvidime problem je ten ze moja gynda ma dovolenku..

ressankajanka
2. aug 2018

@shilla23 Och, veď práve, neviem ako môže bez odborného vyšetrenia usúdiť, že sú to polypy, to si netrúfla ani moja alergologička, len ma rovno poslal na ORL, či mi náhodou problémy nespôsobovalo to. A ten na krčnom ti robil nejaké testy na alergiu? Len že na akom základe došiel k záveru, že je to práve alergia? Ja len, že s lekármi nemám dobré skúsenosti, mne 10 rokov rôzni hľadali príčinu mojej "alergie" a na nič neprišli, akurát to tak pomenovali, aby vôbec nejaká diagnóza bola 🙂 Držím palce, nech to máš lepšie a uľaví sa ti 😘

danicabbb
2. aug 2018

@meesha jasné

danicabbb
2. aug 2018

@shilla23 jasné tak ak je takto tak to radšej užívaj

shilla23
autor
2. aug 2018

@ressankajanka no len pozrel videl ze to mam cervene a opuchnute ze to mam uzatvorene tak ze tp je urcite alergia .. to je jedno mne ide len oto aby malo moje male mimi dost kysliku lebo vcera to uz bolo zlee naozaj a ustami sa tak neokyslicis

shilla23
autor
2. aug 2018

Baby ale ste zlate dakujem za rady a pomoc 😊

ressankajanka
2. aug 2018

@shilla23 Verím ti, úplne ti rozumiem, ja som tehotná nevedela spať mesiac-dva, ťažké noci to boli, cez deň mi to trošku poľavilo a potom opäť to isté, čuch som pomaly strácala a celá nešťastná nabehla na alergológiu, nech ma dá dokopy. Len som pila vodu ako som mala sucho v ústach, nevedela som dýchať nosom. Akurát ak je to naozaj alergia, tak ti to pravdepodobne tak skoro neprejde, možno by bolo fajn ešte dodatočne urobiť nejaké testy, aby si vedela na čom si. Ak by ti nič nezistili, možno je to fakt tehu nádcha. Mala si problémy s upchatým nosom aj pred tehotenstvom? Tá sa prejavuje ako typická alergická nádcha (aj zdurením sliznice nosa). Vraj to súvisí so zmenou hormonálnej situácie v organizme tehotnej ženy. Trpela tým aj moja švagrina, po pôrode to vymizlo 😉

shilla23
autor
2. aug 2018

@ressankajanka je pravda ze cuch som mala horsi posledne mesiace ale myslela som ze z prachu z roboty a z cigariet .. no takto viditelne zapchaty nos so sliznicou som nikdy nemala a vzdy som vedela dychat toto sa objavilo tyzden nato ako som otehotnela .. ale strasne to bolo presne ako pises opuch v nose nevies dychat sucho v krku stale vodu pijem raz opuchnutu jednu stranu potom druhu a vcera obe .. na nervy no

ressankajanka
2. aug 2018

@shilla23 Môže to byť naozaj len z tehotenstva, máš teraz viac prekrvenú sliznicu, nos si to odnesie raz-dva a začne sa to prejavovať práve v 1. trimestri. Určite je dobre, že to riešiš lekármi, ono to samo asi neprejde, akurát by si z toho bola len podráždená a unavená, čo bábätku neprospieva. Určite ti pomôžu, dnes už o tehu nádche ani neviem, ale bolo to strašné. Mne alergologička poradila, že z lekárne môžem akurát tak Nasivin, aj to nárazovo pár dní, je lepšie, ak ti niečo predpíšu, čo môžeš brať dlhodobejšie, ak by ti to neprestávalo. Silno držím palce! Nech si užívaš radostné tehotenstvo, je to krásne obdobie ❤🍀🤰

shilla23
autor
2. aug 2018

@ressankajanka si zlata dakujem 😘 naozaj by som si chcela jedno tehotenstvo uzit posledne skoncilo hned na zaciatku zle ale co len ked po lekaroch musim behat este hematologiu musim zvladnut a to dufam ze si nebudem musiet pichat na riedenie krvy.. ale tak urobim vsetko aby moje babatko vydrzalo a bolo zdravucke 👶🏻

ressankajanka
2. aug 2018

@shilla23 Mooja zlatá, to si musela mať ťažké 😢 Ver, že ak je silné, vydrží všetko ❤ Veľmi ti prajem bezproblémový priebeh! Mne tiež tvrdili, že bez kortikosteroidov sa mi bábo neudrží (vytvárala som protilátky proti spermiám aj embryu, ale to nie je trvalý stav, odmietla som ich časom brať). Nakoniec som 2 mesiace ani nevedela, že som tehotná, fungovala som na 110%, nešetrila sa, bývala chorá a bábo je dodnes našťastie silné a zdravé 🙏 Dôveruj mu, že to zvládne, druhýkrát to už musí vyjsť, naozaj ti to prajem 🍀