icon

Pomáha Egilok na búšenie srdca?

20. máj 2025

Ahojte rok a pol mám vkuse extrasystoly každý jeden deň pred vianocami som si zaplatila holter mala som ho 4 dní a on zachytil len jednu 🙈 obvodná mi dala egilok pri búšeni najskôr to bolo fajn keď som si dala pol tabletky mala som do ďalšieho dňa pokoj ale posledné dni už extrém 😭 akonáhle si sadnem alebo ľahnem na chrbát alebo ľavý bok tak ide že jeden úder potom vynechany a takto aj dvadsaťkrát za sebou kým nezadrzim dych alebo niečom mám pri Tom pocit tlaku v krku ja mám aj reflux ale neviem či to môže byť tým zaha má nepáli. Mám aj problém s chrbticou a čaká ma magnetická rezonancia. Vlpol tabletky egiloku mi už nestačí dnes som si o dvanástej dala pol tabletky a teraz zas už mám vkuse tak som si dala ešte polku včera večer som si dokonca Šaľa celú tabletku lenže ja mám už nízke pulzy moje bežné pulzy v pokoji bývali tak 94 teraz mávam 64 čiže na toto ten egilok zaberá ale potom sa bojím dať si tabletku že mi.klesnu ešte viac. Na kardiológii som sa konečne dočkala prešli dva roky mám mať kontrolu volala som tam a doktor je na PN mám.volat na konci mája. Oni ma odbili vždy cez telefón že si to proste nemám všímať. Od narodenia mám nedomykavu chlopňu prvého stupňa. Je to.len kontrolované v lete ma čaká kontrola a ja už stresujem že nedozijem. Mám klidnejsie obdobia a teraz už týždeň takéto že vkuse aj keď na to nemyslím aj v noci má to zobudí úplne také zatrasenia bojím sa že to je vážne ale zas si vravím že za ten rok a pol by ma to už asi zabilo. Bojím sa aj keď som očkovana a teraz vidím všade tie náhle úmrtia 🙈

Strana
z2
luccija
20. máj 2025

64 je bežný pulz.Magnezium, draslík ti kontrolovali?Aj psychika spraví svoje bojíš sa ...

autor
20. máj 2025

Teraz napríklad som mala úplne taký nepravidelný pulz bojím sa fibrilacii mala som tak že jeden vynechany úder dva po sebe rýchle dva normálne zas vynechany zas dva rýchle ale pri zakladaní sa to prerusilo

autor
20. máj 2025
@luccija

64 je bežný pulz.Magnezium, draslík ti kontrolovali?Aj psychika spraví svoje bojíš sa ...

@luccija no odbery som mala dobré. Keď mne s tým srdcom strašné trasie a už mi je až do revu keď len sedím a vkuse to ide riadne s ním až tak trasie. Ja viem že 64 je normálny to keď som na egiloku mávala som 94 v pokoji teraz sa zas bojím dať si egilok skrz nižší pulz. Ani mi poriadne nezaberá mám už strach takto riadne mi to robí už týždeň neviem či sú to extrasystoly či nejaké fibrilacie keď ten rytmus je vtedy celý rozhádzané ale zas to by asi pri kašli neprestalo

autor
20. máj 2025
@luccija

@luccija a práveže ja som si to už nevšimla nebála som sa ani nič až teraz keď sa to zhorsilo

autor
20. máj 2025

Aj tak mi to teraz vkuse robí pri zmene polohy hlavne dosť dlho

autor
20. máj 2025

Inak to s tým asi nesúvisí ale objavili sa mi takéto vyzerá to ako škrabance na nohy ale nikde som sa neposkriabala a dlhodobo mesiace mám škvrnu čiernu pred okom očná povedala že sklovcovy zákal ale už si namyslam že umieram

cacorka2704
20. máj 2025

Ja ich mam tiez, doktor mi nato nic nedava. Pred mesiacom som bola na kontrole a tam ze ziadna extrasystola nebola teraz. Ale tiez mam obavy a takto si namyslam ze co ak

rozculena
20. máj 2025

tie extrasystoly môžeš mať aj od chrbtice

zobaka
20. máj 2025

extrasystoly su neprijemne, neviem ci to ma suvis s rocnym obdobim, ale takto na jar ma vzdy potrapia, dostala som infuziu magnezia a isla domov, najlepsie by bolo mat 2 tyzdnovy holter, ale to bezny dr. nedavaju, da sa objednat cez internet

martinka13
20. máj 2025

Ja to mam tiež. Niekedy horšie, niekedy lepšie. Teraz horšie. Hlavne podvečer, keď si sadnem. Presne ako píšeš. 2 údery, jeden vynecha. Veľa X po sebe. Tlak aj tep OK. Na kardiologii všetko OK. Holter OK. Tak len si asi zvyknúť...

autor
20. máj 2025

Ach jaj no ja mám obdobie že som s tým ok to vtedy keď je to klidnejsie nevsimam.si to nedávam si egilok keďže mne ho dali podľa potreby a teraz obdobie že vkuse je to otras a ešte viac keď sa rozculim pri sexe totálne to už ja ani nemám na niečo také vôbec chuť proste ničí mi to už život a holter zachytil vtedy jednu za štyri dni ja už neviem čo s tym

rozculena
20. máj 2025

ako som už písala,daj si do poriadku chrbticu

autor
20. máj 2025
@rozculena

ako som už písala,daj si do poriadku chrbticu

@rozculena no čakám v auguste mám.mr chrbtice hrudnej a driekovej aj ked.ma vie bolieť aj krcna 🙈

siegi
20. máj 2025

Daj si dokopy chbrticu a reflux. Obe mozu zhorsovat extrasystoly. Ja ked mam zablokovanu chrbticu a rebra mam neporovnovatalne viacej citelnych extrasystol ako ked som ok. A to iste aj zaludok. Ked mi nieco velmi nesadne alebo mam reflux tak extrasystoly idu jedna radost. Ked si mala ten holter aj si nejake extrasystoly citila? Ja ked som mala holter som do papierika asi 30x zapisala ze som citila a nemala som ani jednu zachytenu vtedy. Na kontrolnom holtri som necitila ani jednu a mala som ich do 100 za 24 hod. Aj ten egilok ti to moze zhorsovat. Nezvysuj si sama len tak davku. Skus radsej pravidelne nejaky horcik (magnesium taurat je dobry na srdce) alebo vyskusaj guajacuran na chrbtixucu

rozculena
20. máj 2025

choď k fyzio a povedz mu,čo ti je,vážne chceš čakať do augusta?

kiki68
21. máj 2025

Moj tato berie, na fibrilacie

autor
21. máj 2025
@rozculena

choď k fyzio a povedz mu,čo ti je,vážne chceš čakať do augusta?

@rozculena no ja som volala na fyzio a termín dávajú na september inde nechcem lebo to mám ďaleko

zobaka
21. máj 2025

ja som na termin cakala 5 mesiacov

rozculena
21. máj 2025
@zobaka

ja som na termin cakala 5 mesiacov

@zobaka k súkromnému fyzioterapeutovi?

zobaka
21. máj 2025
@rozculena

@zobaka k súkromnému fyzioterapeutovi?

@rozculena nie statny, ale su vybookovaní, pretoze nehadzu len rašelinu na chrbat, ja som vyslovene chcela individualne SM cvicenie

autor
21. máj 2025
@kiki68

Moj tato berie, na fibrilacie

@zobaka
@zobaka
@kiki68 baby mne už teraz hodinu vkuse trasie srdcom každý druhý úder a mám nutkanie na kašeľ celý deň som mala tlak tak 97/55 a teraz 128/75 mne už pri takomto tlaku býva zle dala som si celý egilok ale hrozne sa bojim

martinka13
21. máj 2025

97/55 je extrémne nízky tlak. 128/75 je už ok. Aši by si mala zájsť za lekárom, keď máš taketo stavy. Hlavne to dosť zle znášaš. Podľa mňa by Ťa mal vidieť...

autor
21. máj 2025
@martinka13

97/55 je extrémne nízky tlak. 128/75 je už ok. Aši by si mala zájsť za lekárom, keď máš taketo stavy. Hlavne to dosť zle znášaš. Podľa mňa by Ťa mal vidieť...

@martinka13 no ja mávam bežné tlak 100/60 a je mi vtedy dobre akonáhle mi stupne na 120 mne je zle boli ma hlava mám búšenie srdca ja proste som človek s nízkym tlakom.kolegyna to má rovnako tiež taký nízky a keď má 120 má pocit už že umiera takže pre mňa je ten 128 hrozný dala som si teraz celý egilok lebo polka už nepomáha a v zúfalstve som si vyplnila prihlášku na ten holter čo sa platí hádam tam netreba výmenný lístok už som ho raz malá len si nepamatam

zobaka
21. máj 2025

pozri chod na urgent, mne bolo sice trochu inak zle ako tebe, ale isla som, hned ekg, podrobny krvny obraz, dali mi dva magnezka, minule mi ako doplnili draslik trochu sa to ukludnilo mala som malo, skus nieco slane zjest, taky tlak ako mas teraz je spravny to z toho ti zle nie je, ale z extrasystol, netreba vymenny, ja si to asi tiez objednam

autor
21. máj 2025
@zobaka

pozri chod na urgent, mne bolo sice trochu inak zle ako tebe, ale isla som, hned ekg, podrobny krvny obraz, dali mi dva magnezka, minule mi ako doplnili draslik trochu sa to ukludnilo mala som malo, skus nieco slane zjest, taky tlak ako mas teraz je spravny to z toho ti zle nie je, ale z extrasystol, netreba vymenny, ja si to asi tiez objednam

@zobaka raz som išla na pohotovosť neurobili mi ani EKG len mi dali rozhryzt vasocardin a poslali ma domov ďakujem už neprosím správali sa ku mne hnusne

autor
21. máj 2025
@zobaka

@zobaka mne je naozaj zle z toho tlaku minule som taký mala a brutálne má až triaslo a bolela ma.hlava strašné akonáhle mi klesol zas mi bolo dobré ja bežné mávam taký nízky

zobaka
21. máj 2025

autorka - to ma mrzi, ku mne sa dr. velmi pekne spraval, rozpraval so mnou, vsetko dopodrobna pozrel, nemozem sa stazovat

autor
21. máj 2025
@zobaka

autorka - to ma mrzi, ku mne sa dr. velmi pekne spraval, rozpraval so mnou, vsetko dopodrobna pozrel, nemozem sa stazovat

@zobaka no to je super ja som vychytala takú doktorku že dovidenia a odvtedy som si povedala že už nepôjdem. Cítila som sa ešte horšie ako predtým akoby som tam zavádzala len

autor
21. máj 2025
@zobaka

@zobaka mne to takto nonstop za sebou nerobievalo a to ma desí nie je to také že preskocenie skôr zatrasenie srdca ráno keď mám ten nízky tlak mi to nerobí ale potom už áno keď sa mi dvihne a zaberala mi aj polka egiloku teraz keď tak už len cely

jurly
21. máj 2025

Nevyvolava ten liek vo vedlajsich ucinkoch, to co ma liecit?

Strana
z2