Pomoc so stravou alebo zdravé bylinky - Hashimotova choroba
Žienky moje,potrebujem radu. Mám zníž.fun.štítnej žľazy-Hashimotovu chorobu(užívam L-thyroxine 75mg),alergiu na slnko a tým pádom mám problém dostať do seba vitamín D,D3 a pod. Takisto mám hypertenziu,neskutočne sa potím- v zime sa to dá ešte nejako udržať,ale v lete nad 25 stupňov je to pre mňa čisté utrpenie. Bola som 2 roky dozadu na vyšetrenie obličiek- vraj sú v poriadku,len na jednej z nich mám malú cystu,ale tá vraj nespôsobuje žiadne ťažkosti.
Viete mi odporučiť aký druh,značka pomohla Vám na nedostatok D,D3? Vigantol mi nezabral,ani klasický DeVit Forte, tak som prešla na DeVit Direct 10 000 IU D3-ktorý sa používa 1 x týždenne. Neviem či aj ten pomôže,ale u mňa je problém extrémne padanie vlasov.
Nepomohli žiadne hair cukríky,kolagény(beriem ho tak či tak) či Venira na vlasy a iné propagované produkty. K tomu beriem každý deň Zinok,Vitamín C a posledné 2 týždne organický jód v tabletách(Joda Organika). Niekde som čítala,žeby pomohol aj selén ešte na vlasy,tak neviem.
Uvažujem už aj nad zelenými potravinami- zaobstarať si jačmeň aj chlorellu,nakoľko majú viacero skvelých recenzií a odporúčaní.
Takisto ma napadlo ešte nejaká ajurvédska zmes byliniek na vlasy + posilnenie imunity od Everestu.
Ešte sa vrátim k tomu poteniu a vlasom- absolvovala som aj konzultáciu s jednou bylinkárkou a tá mi povedala, že vraj moje obličky nepracujú OK,resp. jedna z nich,preto sa potím a takisto mám aj studené nohy. Dostal som nejaké bylinky podľa TČM-cítila som sa trošku lepšie,schudla som, ale na vlasy to nejako nezabralo. K tomu som zmenila aj stravu,ale tá diéta pre mňa bola strašná. Mala som zákaz jesť mliečne výrobky,múku,cestoviny a všetko nezdravé.Ja sama mám bezlepkovú diétu a pijem bezlaktózové mlieko,ale zjavne ani to mi nerobí dobre,takže mala by som podľa Vás úplne vyradiť všetko mliečne alebo to nemá súvis? Mali ste niekto takýto druh problému? Prepáčte za chaotický popis, ale písala som to v rýchlosti.
Vopred vďaka za rady 🙁
Mam hashimoto ale berie 100 euthyrox a mam aj alergiu na slnko , nizku hladinu vit D...uzivam vit D3 4000, 1,4ml tyzdenne v lete a v zime 2,1ml s jedlom. Pokial viem teda aspon teda mne bolo tak povedane pripravky s jodom pri hashimote len po dohode s lekarom... inak neberiem nic specialne, tlak mam nizky, a nemam ani nadmerne potenie
@sense ano tak, jod uz pri liekoch urcite nebrat.
Tiež som mala zníženú funkciu štítnej žľazy, na ktorú mi ale nedali žiadne lieky, len prognózu, že sa to bude zhoršovať... okrem toho som mala celoročnú alergiu na prach, chlad a roztoče...
Keď som o tom hovorila s kamarátkou, doporučila mi vyskúšať systémovú očistu tela - nie detox jedného, či dvoch orgánov, ale keďže v tele všetko so všetkým súvisí, tak vyčistiť si orgán po orgáne celé telo. Keď sú orgány čisté, majú schopnosť sa zregenerovať a byť plne funkčné.
Telo sa čistí od parazitov, baktérií, vírusov, plesní, toxíckých látok a ťažkých kovov.
Po 18 dňoch som prestala byť alergická na chlad, prach a roztoče a v piatom mesiaci sa dostala do normálu aj štítna žľaza.
@sense ďakujem za radu 🙂 ja som to konzultovala s lekárkou,takže mi to dovolila,keďže to D sa mi nedarilo doplniť.
@zuzka10175 ahoj zuzka ☺️ Vieš mi o tom niečo bližšie povedať alebo napísať do súkromnej správy o čo ide? Ďakujem pekne
Ahoj. Uzivaj D3 s vitaminom K2. Ten pomaha vstrebavaniu d-vitaminu. Ja mam po 15r konecne D v norme. Odporucam vysadit lepok a minimalizovat mliecne. Na FB je skupina o poruchach stitnej zlazy - hashimoto a tiez fajn sa citala kniha od celostnej lekarky Amy Mayers - Autoimunitny protokol. Drzim palec

Dcera sa ma hashimoto, berie rovnake davkovanie liekov ako ty, navaly tepla ma tiez, jej je v podstate stale horuco.. vlasy ma uzasne, huste, zdrave. Vitamin D ma v norme. Ale tak ona nema alergiu na slnko, aj ked ma velmi svetlu pokozku, tak je to aj tak take, drzi sa viac v tieni. Stravuje sa tiez uplne normalne, travenie pracuje dobre, preco si vlastne zacala s dietami tohoto typu? Nie, ze to padanie vlasov nakoniec bude s podvyzivy...