icon

Pomohol vám infúzny C vitamín?

23. nov 2024

Ahojte pomohol vám infúzny C vitamín alebo je to len ďalší farmaceutický ťah. Dik za názory

stanulienkat
23. nov 2024

Určite pomôže, keďže je to mega dávka, ale nečakaj od toho zázraky a zlepšenie celého zdravotného stavu, ktorý si roky zanedbávala. Ja si občas tieto infúzie dám, ale jednu ampulku si rozdelím na dva razy, pretože je to taká mega dávka a ten vitamín C nadbytočný aj tak vycikáš.

pieksamaki
23. nov 2024

Ano.pomaha

rozculena
23. nov 2024

mala som to kedysi predpísané na zlatého stafylokoka

barborachors
23. nov 2024

bola som a dva dni na to som ochorela.

maranta_leuconeura
23. nov 2024

Vsetko vycuras a zatazis narazovo oblicky... Optimalnejsie su pravidelne normalne davky, ak si myslis, ze nemas dost zo stravy, tak uzivaj doplnky. Ale opat, zbytocne brat naraz 1000 mg (ak to nie je kapsula s pomalym uvolnovanim) aby si dohnala co si zameskala, telo to nevyuzije.

mogaa
23. nov 2024

keďže ide rovno do krvi, nejde cez žalúdok, teda obličky nezaťažíš.....nie je to zázrak, ale nakopne imunitu...ak v danom čase trpíš ochorením, nečakaj že zázrakom vyzdravieš....skôr má význam brať ho keď si zdravý pred zimou, lebo posilníš imunitu....ale opať jedna dávka nestačí, berie sa aspom 5....

autor
23. nov 2024

Ďakujem za názory. Potrebujem nakopnúť po dlhej chorobe

dankabg
23. nov 2024

@mogaa obličky filtrujú krv, takže to ccko ich záťaži bez ohľadu na to, či pôjde do žily alebo žalúdku. S ostatnými vecami čo si písala sa nedá nesuhlasit

taktotedanie
24. nov 2024

Nie nepomoze
Marketingovy tah a k tomu ti oblicky podakuju
95% vycikas ( je jedno ci intravenozne ci peroralne ako tu “mudruju” niektore uzivatelky)
Investuj peniaze lepsie

rozculena
24. nov 2024

@taktotedanie ja som za to neplatila nič

rozculena
24. nov 2024

VITAMÍN C – PROSTRIEDOK PREVENCIE A TERAPIE
Vitamín C je fyziologická, pre organizmus bežná látka, ktorej prebytok sa obličkami vylúči potom, ako v tele uvedeným užitočným spôsobom ovplyvní tkanivo. Vzhľadom na funkciu, ktorú v tejto rovnováhe vitamínu C v tele hrajú obličky, je dôležitá neporušená funkcia obličiek. Osoby, ktoré trpia zlyhávaním obličiek, alebo sklonom k tvorbe obličkových kameňov, by nemali užívať vysokodávkovaný vitamín C. Liečbu vitamínom C dnes poisťovne nehradia. Obvykle se aplikuje formou krátkej vnútrožilovej infúzie, aplikáciu robí lekár alebo zdravotná sestra. Niektorí odborníci charakterizujú podávanie vysokodávkovaného vitamínu C ako „zabudnutý poklad vo farmakoterapii“. Táto metóda sa totiž asi v polovici minulého storočia používala, potom sa na ňu pozabudlo, a až nedávno s objavom dôležitosti oxidatívneho stresu pri vzniku ochorení a objasnení funkcie, ktorú v ovplyvnení tohto stresu majú vysoké hladiny vitamínu C, bola táto perspektívna metóda na základe narastania odborných argumentov znovuobjavená. Jej účinnosť je doložená stále rastúcim množstvom laboratórnych i klinických štúdií.

Vitamín C sa podiela pri stresovej reakcii na syntéze steroidných hormónov, zvyšuje teda aj toleranciu stresu ovplyvňuje aj funkciu centrálneho nervového systému. Tým že funguje ako “ zametač” týchto zlúčenín kyslíka , má aj imunomodulačný účinok, urýchľuje zlikvidovanie infekčného ochorenia, posilňuje cievy, zlepšuje hojenie rán a pod. Z uvedeného vyplývajú aj indikácie k jeho používaniu .

https://www.google.com/search?q=vitamín+C+infúz...

taktotedanie
24. nov 2024

@rozculena to nevylucuje , zetaketo podanie je “zbytocne”