Pomôže mi antikoncepcia, keď mám cysty na maternici?

Mám cysty na maternici niekedy maju až 13 až 15 cm a mávam hrozné bolesti. Lekár mi odporučil antikoncepciu ale bojim sa ju uživať, keďže fajčim, a ešte k tomu sa bojim že by som pribrala naspäť moje krvopotne schudnute popôrodne kilogramy..... Ak ste mali tiež takyto problém prosím vás aké boli vaše skúsenosti s antikoncepciou? A zlepšil sa vám po jej užívaní stav? Ďakujem pekne za odpovede

lilila65
1. dec 2013

Ahoj, ja tiež mávam cysty, aj keď také veľké som mala len raz a to na druhý deň ma operovali, bo také veľké sú už nebezpečné. Beriem už dlho antikoncepciu a vždy keď mám cystu, tak na nasledujúcu periódu zmiznú, narastie do veľkosti 2 až 3mm a praskne. Antikoncepciu beriem neustále bez prestávky, iba keď samovoľne dostanem menzes, tak mám 5 dní oddych a potom beriem ďalej. Otázka moja je či ti zistili kvôli čomu sa tvoria tie cysty, bo ich máš fakt veľké?

mamazem
1. dec 2013

Ja by som odporučila z prírodných vecí buď Ženskú zmes - zmes púčikových tinktúr alebo Gynex - prírodný prípravok na ženské problémy. Tieto a ďalšie prípravky nájdete v našom špecializovanom oddelení na liečbu cýst na našom eshope.

mamkabeika
1. dec 2013

Ahoj 🙂 @krajinnaekologicka
Antika môže, ale nemusí pomôcť. Poznám baby, ktorým pomohla, ale viacerým babám sa po vysadení antiky cysty opäť začali tvoriť. Antika neodstraňuje príčinu.

V prvom rade sa daj vyšetriť na chlamýdie, mykoplazmy a ureaplazmy, aj to môže spôsobovať cysty. Treba sa preliečiť.
Ak ti nič nenájdu, vyskúšaj Indonal. Mne fakt pomohol. Kúpiš ho v lekárni. Spolu s ním môžeš užívať thiamin, čo je vitamín B, príp. si daj predpísať injekcie s týmto vitamínom, aj to pomáha. Ale po indonale tie cysty miznú. Mne sa v priebehu 2 týždňov zmenšila o 4 cm.
Určite by som pila alchemilku. Tá pomôže určite, keď všetko zlyhá. Len ju treba piť dlhodobo.

zuzi_33
1. dec 2013

Ahoj, ja som mala cysty, ale na vajecnikoch a to dlhe roky.....niektore praskly, niektore ostali....vzdy som mala problemy so zenskymi vecami, aj som sa bala ze ci vobec otehotniem, ale chvalabohu sa podarilo 🙂 Ale o tom som nechcela. Po druhom porode som nasadila antikoncepciu a musim povedat, ze vsetky cysty krasne zmizli. Tiez som ju nechcela brat, pretoze som fajcila, ale nakoniec som sa nechala prehovorit. Takze ja to zhodnotim tak, ze mne antikoncepcia na cysty urcite pomohla. Ale teraz som ju musela z inych zdrav.dovodov vysadit a znova badam, ze spinim pred menzesom, co je neklamny znak toho, ze cysty su asi nazad.... 😒 Este som u dr. nebola, ale myslim, ze mi ich potvrdi... Budem sa musiet poobzerat po inom sposobe ako sa ich zbavit, kedze antikoncepciu uz nemozem brat.....

denisse1311
7. sep 2022

@mamazem prosím napíšte mi vás e-shop. Dakujem