icon

Pomôže náplasť na kurie oko?

ivanak49
8. máj 2025

Ahojte chcem sa opýtať dalo sa mi prvý krát kurie oko mám náplaste.......po náplastiach sa kurie oko samé stratí alebo aj tak si to budem musieť ísť dať vybrať ?
Máte s tým niekto skúsenosť ? Či vám tá náplasť pomohla

abby11
8. máj 2025

@ivanak49 Náplasť vôbec nepomohla, zbytočná strata času. Zabralo Koloidum forte.

tairyx
8. máj 2025

Ani mne náplasť nikdy nepomohla. Väčšinou sa mi to zahojilo vždy samé. Posledné až po 3 rokoch...

diaalex
8. máj 2025

@ivanak49 mne napr pomohlo.. kúpila som obyčajne dr max, nechala cez noc, cez deň a večer zlepila dole… potom sa stratili

rachel36a
8. máj 2025

Vždy mi náplasť pomohla...ale to kúrie oko sa nestratí...koze okolo neho uschne s oko sa s nou odlupne

nikoletkaa32
10. máj 2025

Nepomôže treba to dať von smer kožny lekar ...

tomas2802
15. máj 2025

Dobry den, naplaste su najlacnejsia varianta a preto najlepsia, ak mate maly nalez. Treba vyskusat a uvidite ci sa podarilo defekt koze odstranit. Urcite su ale naplaste lepsia varianta ako pera. Tie ani neskusajte, su to vyhodene peniaze. Najlepsie volnopredajne lieky su podla mojho nazoru duofilm a este kolodium forte. Dost je problem rozoznat ci sa jedna vobec o kurie oko alebo o bradavicu. Rozdiel je len ten, ze kurie oko ma pravidelny tvar, bradavica nie. Co sa tyka infekcnosti, tak kurie oko sa nemnozi, bradavica sa rozsiruje, velmi dobre sa prenasa po celom Vasom tele (ak mate bradavicu napriklad na nohach, mozete dalsie najst casom na tvari, ci pripadne v blizkosti pohlavnych organov, ale rovnako to lahko prenesiete aj na ostatnych vo Vasom okoli.
Co sa tyka liečby, tak pri oboch je doležite preliecit cele telo vnutorne aj vonkajsie.
Hliva ustričná na imunitu, vitamin D vnutorne a napriklad duofilm ci kolodium vonkajsie.
Je dolezite hlavne pri defektoch nezabudnut ani jeden milimeter infikovanej koze na tele pri odstanovani, lebo liecbu budete musiet absolvovat znova. Dolezity je postup ist podla navodu, rozmocit kozu, natriet celu plochu bradavice alebo kurieho oka a opakovat tento postup kym sa defekt neodstrani. Najma pri bradavici si ludia chybne myslia, ze odstranenym odumretych kapilar, cierne ciary vychadzajuce z vnutra koze ste odstranili "korene bradavic", ale to je maximalna hlupost a prerusenim liecby si liecbu zopakujete este minimalne jeden raz. Pri bradavicach musite po pouziti Duofilmu/Kolodium forte odstranovat odumretu bielu a / alebo ciernu kozu dokym sa nedostanete az na rúžovú telovu zdravu kožu. Vtedy si mozete byt isty, ze koza je na danom mieste v tom momente zdrava.
Liecba duofilmom alebo kolodiom trva niekolko tyzdnov. Zalezi o druh defektu koze, jeho starobu, infikovanu plochu, hrubku vasej koze v danom mieste, hrubku infekcie.
Ak liecba nepomaha, treba oslovit lekara, urcite to nenechat na pospas, lebo to bude mat nasledky.
Takato liecba sa nesmie pouzivat na intimnych miestach. Plocha defektu by nemala byt vacšia ako 5cm2, pouzivat castejsie ako 1x za den, davat vacsiu vrstvu atd.
Co nikdy nerobit: nestrihat a nebrusit bradavicu. Ak to urobite, tak najvacsou bradavice budete mat dasie desiatky aj v okoli.
Pocas infekcie nechodit bosí po dome, kupaliskach a nepouzivat uteraky rodinnych prislusnikov (manzelka, partnerka).

ivanak49
autor
Autor odpoveď zmazal